Waar bijzonder overnachten in de Biesbosch (update 2024)? 15 x unieke accommodaties

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar bijzonder overnachten in de Biesbosch (update 2024)? 15 x unieke accommodaties

1 september 2023 in Nederland0 reacties

Bijzonder overnachten in (de buurt van) de Biesbosch? 15 x unieke accommodaties en verblijven

Een dagbezoek aan het Nationaal Park De Biesbosch is vaak niet genoeg, daarom raden we zeker een weekendje aan. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je een onvergetelijke overnachting kan boeken. Van cosy houses middenin de natuur tot sfeervolle B&B's met een verhaal.

Er zijn talloze bijzondere overnachtingsmogelijkheden die van je bezoek aan de Biesbosch een complete beleving maken, wij sommen in deze blogpost alvast onze favoriete adresjes voor je op. Online boeken kan eenvoudig hier.

Inhoud artikel

  1. Varend vakantiehuisje in de Biesbosch

Geen mooiere plek om te overnachten, dan aan de wateren van de Biesbosch. AquaHome Rental beschikken over varende vakantiehuisjes aan de rand van de prachtige natuur van het Nationaal Park de Biesbosch. Vanaf de vakantiehuisjes kan je te voet, met de fiets of met een boot de Biesbosch verder ontdekken. De AquaHomes liggen standaard aan wal in Werkendam en zijn makkelijk te bereiken. Meer info en boeken.

  1. Slapen in een verborgen natuurhuisje

Aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch, verscholen tussen wilgenbossen, vind je dit verborgen natuurhuisje. Deze stijlvolle trekkershut is basic ingericht en geschikt voor échte avonturiers. Je kan het natuurhuisje enkel te voet bereiken, met de fiets of per kano.

Het natuurhuisje heeft alle basisvoorzieningen in huis voor één of enkele nachten midden in de natuur. Je dient wel je eigen slaapzak (eventueel een kussen) mee te brengen. Een zonnepaneel zorgt voor de nodige elektriciteit, er is geen stromend water maar wel voldoende drinkwater! Verder is er een houtkachel, een eenvoudig keukenblokje en een droogtoilet. Na betaling, krijg je info waar je de hut kan vinden. Hiermee kan je zelf een route uitstippelen om er te komen. Laat het avontuur maar beginnen! Meer info en boeken.

  1. Bijzonder overnachten in een ecolodge in de Biesbosch

Een drijvende ecolodge, gelegen op een uniek plekje in de Dordtse Biesbosch, hoe zalig is dat! Dit ecologische natuurhuisje ligt in de haven aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch en biedt accommodatie voor twee personen. De logde heeft grote ramen met mooie uitzichten over het water. In de rustige omgeving kan je genieten van een mooie kanotocht of verken de schitterende natuur vanop de fiets. Meer info en boeken.

  1. Luxe kamperen in een glazen kas

De Kas InN biedt glamping-accommodatie voor max. 4 tot 5 personen aan de rand van de Brabantse Biesbosch, in het dorpje Hank. De naam verklapt het wellicht maar je slaapt hier in een grote tuinkas die is omgebouwd tot luxe accommodatie. Omgeven door grote ramen, inclusief een glazen plafond, heb je een schitterend uitzicht over de omliggende natuur en landerijen. Meer info en boeken.

  1. Verblijven in een tiny house van recyclebaar karton

Een sfeervol natuurhuisje gemaakt van gerecycled karton? Ja hoor, het kan! Het natuurhuisje van Stayokay Dodrecht biedt accommodatie voor max. 4 personen en beschikt over een kleine keuken met een Nespresso koffiezetapparaat en een twee pits-kookstel (uiteraard met bijgeleverde pannenset servies en bestek).

Na een mooie wandeling door het natuurgebied kan je genieten van een lekkere warme douche, gevolgd door een heerlijke glaasje wijn op het buitenterras. 's Ochtends wordt er een heerlijke ontbijtmand geleverd. Meer info en boeken.

  1. Drive-in accommodatie De Garage InN

Gelegen aan de rand van de Brabantse Biesbosch, net buiten het dorp Hank, vind je het "drive-in" vakantiehuisje De Garage InN. Dit knusse vakantiehuisje is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen én je eigen wagen! Hier laat je de auto niet buiten staan, maar rijd je deze gewoon lekker de garage in. Verder beschikt het huisje ook over een gezellige woonkamer met een knapperend haardvuurtje, een vintage pick-up met een uitgebreide platencollectie en een terrasje met uitzicht over de polder. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in de kruitkelders van Kazemat Zus

Aan het Arsenaal, een stil idyllisch pleintje binnen de vesting van Woudrichem en op 20 minuten rijden van de Biesbosch, liggen in de aardwal twee kruitkelders. Deze werden in de 19de eeuw gebouwd als onderdeel van de nieuwe Hollandse waterlinie. Inmiddels zijn de kruitkelders omgetoverd tot een stijlvol appartement voorzien van een slaapkamer, een woonkamer, een badkamer met douche en toilet en een gezellig terrasje. Er staan ook fietsen gratis ter beschikking waarmee je de prachtige omgeving kan verkennen (50 min. fietsen tot de Biesbosch). Meer info en boeken.

  1. B&B Bij Janneke omringd door een prachtige tuin

B&B Bij Janneke is gelegen op de eerste etage van een jaren-20 villa dat omringd is door een monumentale tuin aangelegd door een Nederlandse architect. De B&B is zorgvuldig gerestaureerd en stijlvol ingericht. In totaal zijn er drie kamers beschikbaar en kan je gebruik maken van de gezellige woonkamer, een badkamer, een eigen toilet en het zonneterras. Meer info en boeken.

  1. Fort Vuren, overnachten in een bunker

Altijd al eens willen overnachten in een historisch fort? Dan is een overnachting in het Fort Vuren in Waalwijk een absolute aanraden. Het fort werd aangelegd tussen 1815 en 1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag biedt het fort bijzondere overnachtingsmogelijkheden, van een eenvoudige kamer tot een verblijf in de bunker. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en in de omgeving kan je prachtig wandelen en fietsen. Meer info en boeken.

  1. Bed & Omelet, een voormalige boerenschuur

B&B Bed & Omelet is gelegen in het Brabantse Wagenberg en zit gevestigd in een voormalige boerenschuur. De B&B wordt omringd door weilanden en beschikt over gezellige suites met een eethoek, een zithoek, een slaapkamer en een badkamer. Verder is er ook een eigen terras waar je in de zomer heerlijk kan vertoeven met uitzicht over de weilanden en waar je bij mooi weer kan genieten van een heerlijk ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Overnachten bij B&B Fort Bakkerskil

Bed & Breakfast Fort Bakkerskil bevindt zich in een fort in Nieuwendijk. Dit fort werd gebouwd tussen 1877 en 1879. Het fort moest de dijk afsluiten en de Papsluis beveiligen. Hier kan je overnachten in ruime kamers of kiezen voor een appartement met eigen kookgelegenheid. In alle ruimtes is er gratis WiFi.

Voor budgetreizigers is er ook een mogelijkheid om te overnachten op de slaapzaal. De B&B ligt op 15 min van het nationaal park De Biesbosch en op 30 km van de Efteling. Meer info en boeken.

  1. Gezellige chalets in EuroParcs De Biesbosch

EuroParcs De Biesbosch ligt vlakbij het Nationaal Park De Biesbosch en net buiten de gezellige stad Dordrecht (op 20 minuutjes rijden). Het vakantiepark beschikt alleen over gezellige chalets voorzien van alle luxe en comfort die je kan wensen. Sommige accommodaties beschikken zelfs over een hot tub. Verder is er een binnen- en buitenzwembad, een binnen- en buitenspeeltuin en een snackbar. Je kan elkaar ook uitdagen voor een potje tafeltennis.

Het is een fantastische plek om op avontuur te gaan en op de fiets, lopend of in een bootje te verkennen. Vanaf de jachthaven vaar je zo met een boot naar dit uitgestrekte natuurgebied. Fietsen of boten kan je huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Klein maar sfeervol boetiekhotel Heere

Hotel Heere is een klein maar sfeervol driesterrenhotel midden in hartje Brabant, in het charmante dorp Raamsdonksveer. De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten. Iedere ochtend kan je genieten van een gratis ontbijtbuffet alvorens je de omgeving per fiets, te voet of per kano gaat verkennen.

Het hotel ligt op wandelafstand van de historische vestingstad Geertruidenberg en vlakbij topattracties zoals de Efteling en het Nationaal park De Biesbosch. Bij de accommodatie heb je ook de mogelijkheid om fietsen of een elektrische boot huren. Meer info en boeken.

  1. Familiehotel midden van het Nationaal Park De Biesbosch

Het Brabantse Biesbosch Hotel is een gezellig familiehotel middenin het Nationaal Park De Biesbosch! Hier wandel je het hotel buiten en begeef je je meteen in de prachtige omgeving van de Biesbosch. Kan het nog beter? Het hotel biedt ruime, modern ingerichte kamers die uitkijken over de grienden of de jachthaven, maar ook halfvrijstaande lodges. Begin de dag met een smakelijk ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een klassieke watertoren

Hotel de Watertoren is - zoals je wel al kon vermoeden - gevestigd in een klassieke watertoren aan de rand van Dordrecht. Elke kamer van Watertoren Dubbeldam beschikt over een houten vloer, oogt erg sfeervol en biedt uitzicht op de omgeving. In het Poldercafé kan je terecht voor een lekker dinertje en 's ochtends voor een uitgebreid ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Noord-Brabant & Zuid-Holland

Wil jij ook graag de Biesbosch verkennen tijdens een rondreis? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

Noord-BrabantZuid-Holland
Reisgids Noord-BrabantReisgids Zuid-Holland

Op reis naar Zuid-Holland of Noord-Brabant? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?