Dé 31 x mooiste bezienswaardigheden van Mechelen + hidden spots

Dé 31 x mooiste bezienswaardigheden van Mechelen + hidden spots

8 augustus 2024 in Mechelen266 reacties

Alle highlights en bezienswaardigheden in Mechelen, de kerkenstad van Vlaanderen

Tussen Antwerpen en Brussel ligt Mechelen, een relatief kleine stad met een prachtig historisch centrum. Mechelen wordt ook wel de kerkenstad van Vlaanderen genoemd, je kan er maar liefst 8 prachtige kerken tellen. Verder vind je er nog veel meer historische panden en indrukwekkende musea. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van de stad voor je op een rijtje gezet.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Mechelen

Duur1 - 3 dagen ()
BereikbaarheidMet de trein naar Mechelen, je komt aan in het centrum van de stad, boek je treintickets hier online
VerblijvenAan te raden verblijven in Mechelen zijn:
PakketreizenWil je ook op stedentrip naar Mechelen? Deze reis kan je boeken bij ANWB 3-daagse (va. € 318)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Het meest unieke stadhuis van Vlaanderen

3 gebouwen in 1

Het Stadhuis van Mechelen is te vinden op de Grote Markt. Het gebouw is uniek, want het is opgetrokken uit 3 verschillende delen in 3 verschillende bouwstijlen uit andere periodes.

Het Belfort, het Paleis van de Grote Raad en de Lakenhal

Het Belfort in het midden van het pand is het oudste deel van het gebouw. Het werd in de veertiende eeuw volgens de gotische stijl gebouwd, maar de toren zelf werd nooit voltooid. Vervolgens werd in 1526 het Paleis van de Grote Raad gebouwd door Rombout II Keldermans om de Grote Raad van de stad te kunnen huizen. Hiervoor werd een deel aan de noordkant van het Belfort afgebroken, maar ook hier zorgde geldnood ervoor dat het gebouw niet afgewerkt werd. Pas aan het begin van de twintigste eeuw werd het gebouw volgens de oorspronkelijke plannen in een neogotische stijl voltooid.

Uiteindelijk werd de Lakenhal aan de andere zijde van het Belfort gebouwd. In dit gedeelte werden in eerste instantie textielproducten verhandeld.

  1. Sint-Romboutskathedraal

2.1. Het symbool van de stad

Op de Markt in het centrum van Mechelen torent de Sint-Romboutskathedraal boven de stad uit. De kathedraal is het symbool van de stad en is dan ook van bijna overal in de stad te zien. De kathedraal werd in de dertiende eeuw in een gotische stijl gebouwd. De kathedraal zelf is helemaal afgewerkt, maar de hoge toren werd nooit voltooid omdat de stad het zich financieel niet meer kon veroorloven. De toren telt zes verdiepingen en je vindt er de Kraankamer, de Smidsekamer, de Klokkenkamer, de Uurwerkenkamer, de Beiaardkamer en de Askelder.

2.2. De toren beklimmen

Je kan ook de 538 treden naar boven beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad op 97 meter hoogte. Onderweg naar boven kan je de verschillende verdiepingen bezoeken en meer over de geschiedenis van de toren leren. Bij helder weer en met een beetje geluk is het vanaf de toren zelfs mogelijk om Antwerpen en Brussel te zien liggen. Niet gek dus dat deze bijzondere toren op de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen.

BIJZONDER OVERNACHTEN: Je zal merken, Mechelen heeft een overvloed aan kerken, maar wist je dat je zelfs in een kerk kan gaan logeren? In het Martin's Patershof kan je uniek overnachten in een voormalige kerk, hoe vroom is dat! Boek je kamer hier.

  1. De Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek

De Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek is een barokke kerk uit de 17de eeuw. Deze kerk is heel bijzonder omdat het één van de eerste koepelkerken van de Lage Landen was. Verder vind je in de basiliek ook het Mariabeeld dat elk jaar door de stad gedragen wordt tijdens de Hanswijkprocessie op de zondag voor Hemelvaart. Vergeet ook niet om de prachtige preekstoel van de kerk te bekijken.

  1. De Onze-Lieve-Vrouwe-Over-de-Dijlekerk

De Onze-Lieve-Vrouwe-Over-de-Dijlekerk stamt uit de veertiende eeuw en herbergt heel wat prachtige kunstschatten. Zo vind je een volledige beiaard in de toren met maar liefst 49 klokken en je kan er ook een uniek kunstwerk van Rubens bezichtigen, het schilderij de Wonderbare Visvangst.

  1. Het museum in het Hof van Busleyden

Het Hof van Busleyden is het paleis van de stichter van het Collegium Trilingue aan de universiteit van Leuven, Jeroen van Busleyden. Hij was daarnaast ook de beschermheilige van kunstenaars. Het Hof van Buysleyden was daarom de ideale plek voor een museum in Mechelen waar je een grote kunstverzameling kan bezoeken.

Het paleis zelf heeft een prachtige façade met heel wat torentjes en gewelfbogen. In het museum wordt door middel van schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, video’s en interactieve beelden over de Bourgondische geschiedenis van de stad verteld. Meer info op de website

  1. De Grote Markt van Mechelen

De Grote Markt is het centrum van de stad en vanaf hier kan je de vele bezienswaardigheden goed bezoeken. Het is dus de ideale startplek voor een wandeling door Mechelen. Aan de oostzijde van de Markt staat het bijzondere stadhuis van Mechelen, omgeven door andere oude panden met mooie gevels. Op het plein worden ook regelmatig grote festivals en evenementen gehouden en je vindt er verder ook een hoop terrassen en restaurantjes waar je gezellig iets kan drinken of eten tijdens je bezoek aan de stad.

TIP WANDELING: Download zeker onze 2 gratis wandelingen in Mechelen zo kom je langs alle bezienswaardigheden van de stad + leuke verborgen plekjes.

  1. De Brusselsepoort

Ooit werd Mechelen omringd door een stadsmuur. Je kon de stad toen binnenkomen langs 12 verschillende stadspoorten. Onder Josef II werd een groot deel van deze vestigingsmuur gesloopt om de stad uit te breiden. Vandaag staat er nog maar één van die stadspoorten overeind, de Brusselpoort, aan de ringweg van de stad. Het gebouw zal je zeker opvallen, het is gebouwd met blauwgrijze Doornikse kalksteen en ziet eruit alsof het een kasteel met 2 torens is.

  1. De Sint-Janskerk

Deze kerk deed dienst als parochiekerk van de Grote Raad en daarom werd er heel wat geld vrijgemaakt om bijzondere kunstwerken te kopen voor in de kerk. Hier hangt het drieluik De Aanbidding der Wijzen van Rubens. Daarnaast staan er ook opmerkelijke kerkmeesterbanken die rijkelijk versierd zijn met houtsnijwerk.

  1. Het Paleis van Margaretha van Oostenrijk

In het centrum van de stad vind je ook het paleis van Margaretha van Oostenrijk. Zij was de landvoogdes van de Habsburgse Nederlanden aan het begin van de zestiende eeuw. Dit paleis was haar vaste stekje in de stad. Het was bovendien het eerste gebouw in de Renaissancestijl dat in de Lage Landen te vinden was. Aan het hof van Margareta verbleven regelmatig belangrijke wetenschappers, denkers en kunstenaars en dat heeft een grote invloed gehad op de geschiedenis van de stad. Loop tijdens je bezoek ook zeker eens door de tuinen van het paleis!

  1. Kazerne Dossin

De Kazerne Dossin is een indrukwekkend museum over de Tweede Wereldoorlog en tegelijk ook een herdenkingscentrum voor de Holocaust. Tijdens de oorlog werden vanuit deze kazerne zo’n 25.000 mensen naar hun dood gevoerd in het concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau. De oorspronkelijke kazerne bestaat niet meer, maar er werd een nieuw gebouw op dezelfde plek opgetrokken waar je meer kan leren over wat er precies gebeurde tijdens de oorlog.

Er wordt ook aandacht geschonken aan thema’s als racisme en mensenrechten. Binnenin het museum worden voorwerpen en documenten uit de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld en er worden ook verhalen en getuigenissen over de Jodenvervolgingen verteld. Meer info op hun website.

  1. Sint-Pieters-en-Pauluskerk

Deze kerk was oorspronkelijk een belangrijke pelgrimskerk. Dat is ook de reden waarom er zo veel biechtstoelen in de kerk staan, want wie de relieken wilde aanraken, moest eerst gaan biechten om vrij te zijn van zonden. Neem zeker een kijkje in de kerk voor het rijkelijk versierde interieur. In de kerk staat een bijzondere preekstoel die verwijst naar Franciscus-Xaverius die de vier werelddelen christianiseerde in de zestiende eeuw.

  1. Het Vrijbroekpark

Wij houden er van om tijdens ons bezoek aan een stad ook af en toe wat groen mee te pikken. Daarom is er niets beter dan een wandeling door het park. Een bezoek aan het Vrijbroekpark in Mechelen is dan ook een goed idee, maar vooral in de lente en zomer, omdat de rozentuin dan prachtig in bloei is.

Maar ook in de winter en herfst kan je het park bezoeken en wandelen langs de visvijver, door de dahliatuin en nog veel meer. Onderweg kan je stoppen voor een drankje en de kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. De toegang tot het park is gratis.

  1. De IJzerenleen

Ooit was dit de vismarkt van Mechelen, maar tegenwoordig is daar niets meer van te merken. De IJzerenleen is de boulevard van de stad met prachtige oude herenhuizen met klassieke gevels. Je vindt er ook leuke terrasjes aan het water. Alle panden in de straat zijn na de Eerste Wereldoorlog opgeknapt waardoor je er ook recentere accenten zal herkennen.

  1. De Vismarkt

In 1531 moesten de Mechelse vishandelaars weg uit de IJzerenleen omdat de heftige visgeur de buurtbewoners te veel werd. Ze verkasten daarom naar de Vismarkt. Spijtig genoeg zijn er geen viswinkels meer op de Vismarkt, wel visrestaurant Emiel. Het is nu het sociale hart van de stad vol kroegen, restaurants en gezellige terrasjes aan het water. De ideale plek om iets te drinken of eten. Wat dacht je van een lunch bij SisterBean? Reserveren is aangeraden.

Sint Jozef - De Duiveltjes - Het Paradijske

Vanop het brugje over de Dijle kun je 3 opmerkelijke huisjes aanschouwen. Het kleurrijke drietal dateert vanuit de 16e eeuw en is al jarenlang het uitgangsbord van deze gezellige trekpleister. De huizen hebben elk een unieke stijl en kleur en kregen door de jaren heen verschillende namen.

Van links naar rechts heten de huizen: Sint-Jozef, De Duiveltjes en Het Paradijske.

  1. De Kleine Ludwig

Op de Havenwerf kan je het standbeeld van de Kleine Ludwig vinden, hij brengt een bloemengroet aan zijn grootvader Lodewijk van Beethoven. Lodewijk van Beethoven werd op 5 januari 1712 in Mechelen geboren. Als kind was al snel duidelijk dat hij een muzikaal talent was, vanaf z'n 6 jaar was hij koorknaap in het Sint-Romboutskapittel. Later kreeg hij opleiding als orgelspeler in de Sint-Romboutskathedraal en werd hij tenor en zangmeester in Leuven. Zijn talenten werden opgemerkt door de keurvorst van Keulen en zo verhuisde Lodewijk naar de residentiestad Bonn. Zo kwam de Mechelaar in Bonn terecht, z'n zoon Johan van Beethoven werd er hofmusicus en z’n kleinzoon - de wereldberoemde Ludwig - werd in 1770 te Bonn geboren. De rest is wereldgeschiedenis.

  1. De Mechelse begijnhoven

Thuis van de begijntjes

Nadat vele mannen niet terugkeerden van de kruistochten gingen hun vrouwen samenwonen in de begijnhoven waar ze hun leven aan God wijdden. Ze leefden er buiten de maatschappij en namen ook de zieken- en bejaardenverzorging op zich. In Mechelen werden meerdere begijnhoven opgericht, maar tegenwoordig wonen er geen begijnen meer.

Wandelen langs de begijnhoven

Je kan de begijnhoven wel nog steeds bezoeken en er lopen zelfs verschillende wandelingen langs het Klein en het Groot Begijnhof. Tijdens die wandeling passeer je de schattige huisjes en knusse steegjes waar de begijnen ooit woonden. Het Groot Begijnhof werd zelfs opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de 17de-eeuwse Begijnhofkerk is zeker de moeite waard.

  1. Brouwerij Het Anker

Brouwerij het Anker, aan de rand van het Groot Begijnhof, is één van de oudste brouwerijen van heel België. De brouwerij bestaat al sinds 1471 en nog steeds wordt er dagelijks bier gebrouwen in de authentieke koperen ketels.

Tijdens een rondleiding door de brouwerij kom je meer te weten over het traditionele brouwproces, maar je kan er natuurlijk ook proeven van de speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Trippel. Meer info op de website.

  1. Oude Mechelse Vleeshalle

Ben je een echte foodie of hou je gewoon van lekker eten? Bezoek dan zeker de Oude Mechelse Vleeshalle, een fantastische concept in Mechelen. 14 standhouders hebben hier hun eigen kraampje waar ze met hart en ziel hun beste gerechtjes klaarmaken. Ga mee op culinaire wereldreis Van Mexico en Marokko tot Vietnam en Ierland. En nog veel verder! Het eten is niet alleen heerlijk, de Vleeshalle is ook een mooie en gezellige plek om een hapje te smullen. Op de eerste en tweede verdieping vind je de Gangmakers – van conceptstores en een waxbar tot een architectenbureau en lampenshowroom. Er is ongetwijfeld voor elk wat wils! Meer info op de website

  1. Wandelen over het Dijlepad

Het is zeker aan te raden om een stukje over het Dijlepad te wandelen. Dit pad drijft op de rivier de Dijle en loopt vanaf de Haverwerf aan de Vismarkt tot de Kruidtuin. Onderweg kan je de prachtige panden aanschouwen die langs de rivier gebouwd zijn en je wandelt ook onder bruggen door.

In de Kruidtuin kan je nog een stukje verder wandelen of je kan ergens in het park gaan zitten. Het is misschien een leuk idee om dan een lekkere picknick mee te nemen! In de zomer worden hier ook veel activiteiten en concerten georganiseerd. Gebruik onze gratis stadswandeling Mechelen en zie het mooiste van de stad.

  1. Een boottochtje over de Binnendijle

Het is ook leuk om Mechelen eens op een andere manier te leren kennen. Een boottochtje over de Binnendijle is daarvoor de ideale manier! Ook hier vertrek je vanaf de Haverwerf. Je passeert langs de Grootbrug en een hoop bijzondere historische gebouwen van de stad. Meer info over tijden en prijzen vind je hier.

  1. Doe een escape game of city game

Ideale team of vrienden activiteiten in Mechelen?

  • Verken Mechelen op een unieke manier met de Escape Tour. Dwaal door de stad en zoek naar nieuwe aanwijzingen en opdrachten om de geheime uitgang van Mechelen te vinden. Vind jij de geheime uitgang binnen twee uur? Boek deze Mechelen Escape tour hier €29 per groep van 4 personen
  • Los een fictieve moordzaak op terwijl je de stad Mechelen ontdekt met deze interactieve app-game. Gebruik je telefoon als je gids en ga samen met Sherlock Holmes leuke uitdagingen en puzzels aan. Boek dit spel hier online € 19,95. Perfect om 1 telefoon te gebruiken met meerdere personen, zodat je samen kan zoeken en de moordzaak oplossen.
  • Ben je eerder op zoek naar een escape room, boek dan een plekje bij De Gouden Kooi. Ze hebben 2 locaties in Mechelen en is een van meest bekroonde escape rooms in België, veel ontsnappingsplezier dus. Wie wil kan er ook een escape walk experience boeken, de outdoor variant van onze escape rooms. In teams van 2 tot en met 6 personen start jouw avontuur in onze locatie aan de Haverwerf. Je krijgt er op een leuke manier in een thematisch ingerichte ruimte je missie voor de komende 2,5 uur mee.
  1. Doe een fietstour in Mechelen

Met onze stadswandeling door Mechelen kom je langs alle highlights van de stad, maar wie liever fietst is een leuk alternatief. Gedurende een fietstocht van 3 uur kom je langs alle highlights van Mechelen. Een lokale gids fietst met jou langs de mooiste plekjes van de stad en geeft natuurlijk de nodige uitleg en vertelt je leuke weetjes. Boek je fietstocht hier online € 23

  1. Shoppen op de Bruul

Ben je in Mechelen en wil je graag shoppen dan moet je op de Bruul zijn. Dit is de drukste winkelstraat van Mechelen en loopt centraal door de stad. Vanaf de Grote Markt kan je de straat volgen tot aan de Dijle rivier. Je kent de naam misschien wel van het Monopolyspel.

Beiaardconcert in de Sinte-Mettetuin

Naast winkels en leuke boetieks moet je ook zeker eens halt houden op nummer 52, hier vind je de Koninklijke Beiaardschool Mechelen, ambitie om beiaardier te worden, dan is dit de place to be. Wil je graag een kijkje achter de schermen? Lees hier alle info voor een geleid bezoek. Je kan er ook even verpozen in de Sinte-Mettetuin, luister je mee naar een beiaardconcert?

  1. Het Speelgoedmuseum

In het Speelgoedmuseum van Mechelen vind je één van de grootste collecties speelgoed van Europa. Er wordt speelgoed tentoongesteld van vroeger en van nu, vanuit België maar ook vanuit de rest van de wereld. Naast het bekijken van de collectie kan je natuurlijk ook zelf spelletjes spelen en dat maakt het museum een leuke uitstap voor jong en oud. Meer info op de website

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Planckendael dierentuin

Maak kennis met heel wat prachtige dieren in Planckendael, de dierentuin gelegen aan de rand van Mechelen. In deze dierentuin wordt er in het bijzonder aandacht gehecht aan de balans tussen natuur en dieren. Zeker met kinderen is dit een toffe uitstap!

Tip
: voor je bezoek aan deze dierentuin moet je zeker een volle dag rekenen. De toegang is niet goedkoop, maar het loont de moeite waard, meer info op de website.

  1. Sport- en recreatiedomein De Nekker

Bezoek je Mechelen met kinderen dan is sport- en recreatiedomein De Nekker wellicht weggelegd voor jullie! Op dit domein kunnen kinderen ongetwijfeld hun hartje ophalen. Er is een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, een strandje en een zwemvijver. In de zomer is het hier héérlijk om te relaxen. Een toegangsticketje tot het domein kost €4,50 per persoon. Vergeet ook zeker je identiteitskaart niet, want die moet je verplicht laten zien.


  1. Ontdek de natuur

Wat je misschien nog niet wist, is dat je in Mechelen ook mooie natuur kan vinden. Ideaal als je van wandelen houdt of eens eventjes iets anders wil doen. In de deelgemeentes van Mechelen vind je twee natuurgebeiden: het Mechels Broek en Blaasveldbroek. Beiden hebben uitgestippelde routes die je kan volgen of je gaat natuurlijk gewoon zelf op verkenning. De toegang en parking van beide natuurgebieden zijn gratis.

  1. Technopolis

In Technopolis kom je alles te weten over wetenschap en - zoals de naam al doet vermoeden - technologie. En dat op de allerleukste manieren! Je kan bijvoorbeeld zeepbellen maken ter grootte van een mens of door de lucht fietsen. Deze uitstap zal kinderen ongetwijfeld bijblijven. Meer info op de website.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. De Wintertuin in het Ursulinenklooster

Verscholen in Onze-Lieve-Vrouw Waver (regio Mechelen, op 12 km) ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. In het Ursulinenklooster bevond zich vroeger een tuin waar ouders hun dochters konden bezoeken die in het klooster verbleven.

In 1900 werd hier de indrukwekkende Wintertuin aangelegd. Het pand is versierd met een kleurrijke glas-in-loodkoepel uit de vroeg-twintigste eeuw. De gekleurde glazen dopen de wintertuin in een warm licht. Niet alleen de glas-in-loodkoepel is een bezoekje waard, de unieke planten- en bloemencollectie is dat zeker ook. Meer info over ons bezoek aan de Wintertuin.

  1. Fort van Breendonk

13 km ten noordwesten van Mechelen vind je het fort van Breendonk. Dit fort werd tussen 1906 en 1913 gebouwd als onderdeel van de verdedigingsgordel rond Antwerpen (WO I). Tijdens Wereldoorlog II werd het door de nazi's gebruikt als opvangkamp voor krijgsgevangenen en Joden. Ongeveer de helft van alle 3500 gevangenen lieten daar of kort erna het leven in o.a. deportatiekampen zoals Auschwitz.

Na het einde van WO II werd het fort gebruikt als gevangenis voor collaborateurs. De berechting van de "beulen van Breendonk" in Mechelen leidde uiteindelijk tot 13 executies. Na 1947 werd het fort tot een herdenkingsmonument en museum omgevormd, een van de best bewaarde gevangenkampen van Europa.

Adres: Fort van Breendonk, Brandstraat 57, 2830 Willebroek (zie ligging op de kaart)

  1. Zaterdagmarkt in Mechelen

Zoals veel steden heeft ook Mechelen een leuke en grote zaterdagmarkt. Ben je vroeg uit de veren op zaterdag, ga dan zeker eens een kijkje nemen. Je vindt niet enkel lekkere verse producten, maar ook kledij, bloemen en nog heel wat andere kraampjes die verspreid zijn over de grote markt, de Veemarkt en de IJzerenleen.

PARKING TIP: parkeer de auto buiten het centrum en vermijd overvolle parkeerplaatsen in Mechelen zelf. Zet de wagen op de parking aan de bioscoop (een shuttlebus kan je meenemen naar het centrum, zie ligging op de kaart) of op de parking van Hogeschool Thomas More. En verrassing: allebei deze parkeerplaatsen zijn gratis te gebruiken op zaterdag!

  1. Mechelen Muurt: mini street art tour

Dankzij het ongelooflijk toffe iniatief ‘Mechelen Muurt’ van straatartiest Gijs Vanhee kan je nu ook een mini street art tour doen door Mechelen. Vanhee nodigde 10 internationale straatartiesten uit om hun ding te komen doen op 10 muren in de stad.

Het resultaat: een staaltje prachtige street art dat je helemaal zelf kan ontdekken tijdens een interessante wandeling. Deze mini street art tour is zeker een aanrader voor urban liefhebbers, maar ook voor mensen die eens een ander kantje van Mechelen willen leren kennen. Wandel deze street-art route langs het Mechelen Muurt project.

  1. Waar overnachten in Mechelen? (unieke tips)

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Mechelen? Bekijk een ruim aanbod aan B&B's en hotels in het centrum. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
  1. Filmpje: breng een bezoekje aan Mechelen

Benieuwd naar wat Mechelen allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje waarin je door de stad reist langs de mooiste plekken. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar Mechelen moeten afzakken.

  1. Extra: Fietsen in en rond Mechelen via knooppunten

Fietsknooppuntenkaart Mechelen en omgevingRond de Dijlestad ligt een web van waterwegen. Via de jaagpaden van de rivieren Dijle, Nete en Zenne en het Kanaal Leuven-Dijle zit je verbazend snel midden in het groen.

De nieuwe fietskaart biedt een actueel overzicht van het fietsknooppuntennetwerk rondom Mechelen. De kaartzijde toont het grondgebied van de stad en de wijde omgeving met de overlappende aansluitingen op de netwerken van Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Op de ene zijde van de kaart op schaal 1:65.000 vind je de trajecten, de knooppunten en icoontjes voor de bezienswaardigheden, rustbanken, horeca enz. Ook de veelbesproken fietsostrade Antwerpen-Mechelen is volledig in kaart gebracht.
De ommezijde is geheel ingenomen met praktische en toeristische informatie, de inrijpunten, fietsverhuur, de gegevens van de Routedokter en een detailkaart van het centrum van Mechelen.

De kaart kan tegen een stootje, ze is uitgevoerd in kreukvrij en spatwatervast materiaal.

Praktisch

  • Naam: Fietsknooppuntenkaart Mechelen & omgeving
  • Soort: Knooppuntkaart
  • Locatie: Mechelen & omgeving
  • Bewegwijzering: Knooppuntborden
  • Documentatie: Fietskaart
  • Verdeler: Toerisme Mechelen & TPA
  • Prijs: € 6,95
  • Meer informatie: visit.mechelen.be
  1. Download onze gratis stadswandeling door Mechelen

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling door Mechelen. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je wat meer uitleg over de plekken waarlangs je passeert.

Mechelen stadswandeling

Gratis stadswandeling Mechelen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

266 reacties

- 5 december 2024 - Jeannine

Mechelen is zeker de moeite waard om te veder te ontdekken. We zijn niet rondgekomen! We hebben veel tijd "verloren" met winkelen op de Bruul . Toffe en gezellige (dure) namiddag gehad.

- 28 november 2024 - Benédicte Cornelis

Toffe wandeling, een aanrader !

- 22 oktober 2024 - Frits Janssen

Prima tips en gemakkelijk in gebruik

- 15 oktober 2024 - Dianne

De 4e stadswandeling die we via jullie site hebben gelopen. Helemaal Top!!!! Je komt op plekjes waar je anders niet naartoe zou gaan

- 2 september 2024 - JMT

Handig

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?