Parkeren luchthaven Maastricht Aachen: prijzen & info + gratis alternatieven

Volledige reisgids kopen voor € 5

Parkeren luchthaven Maastricht Aachen: prijzen & info + gratis alternatieven

14 december 2021 in Maastricht1 reactie

De luchthaven Maastricht-Aachen is één van de grotere luchthavens van Nederland. Je kan er vooral op reis vertrekken met low-budgetmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia. Maastricht Aachen Airport ligt eigenlijk in de gemeente Beek op enkele kilometers van Maastricht. De luchthaven zelf is tamelijk klein, maar er is voldoende parking. Je kan zowel op het luchthaventerrein als op enkele parkings in de buurt parkeren.

Hieronder hebben we alle parkings op en rond de luchthaven Maastricht Aachen op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

 1. Op de luchthaven parkeren

Op de luchthaven zijn er twee parkings waar je je auto veilig kan achterlaten.

Parking P1

Parking P1 ligt naast de terminal en is ideaal voor wie reizigers komt ophalen of afzetten. Je betaalt op deze parking 5 euro per uur parkeren. Je parkeert hier beter niet voor lange tijd. Voor een week betaal je 150 euro, voor twee weken 230 euro en voor drie weken 290 euro.

Parking P2

Op parking P2 kan je zowel voor korte als lange duur parkeren. Je betaalt hier 4 euro per uur en 25 euro voor een dag. Wie langer wil parkeren betaalt 55 euro voor een week, 84 euro voor twee weken en 106 euro voor drie weken. Wie dat wil, kan vooraf een plaatsje reserveren op parking P2.

 1. Op wandelafstand parkeren

Budget Parking Maastricht

Recht tegenover Maastricht Aachen Airport vind je aan de Vliegveldweg 51 de Budget Parking Maastricht. Deze parkeerplaats ligt op nog geen 500 meter van de terminal. Je kan er dus uitstekend te voet naartoe, maar er is ook een gratis shuttlebus. Dat kan handig zijn voor wie slecht te been is of veel bagage mee heeft. Je parkeert hier al vanaf 33,50 euro voor een week, 52 euro voor twee weken en 67 euro voor drie weken.

 1. Parkeren met auto-wegbreng-service (valet parkeren)

Er is 1 parkeerplaats die een valet-service aanbiedt bij Maastricht Aachen Airport. Je rijdt dan naar de luchthaven waar een parkeermedewerker jouw wagen voor je parkeert even verderop.

Vakgarage Ernes

Vakgarage Ernes ligt op vijf minuten rijden van de luchthaven op het Business Park Stein 147. Je kan er je auto ook laten repareren. Het terrein wordt goed bewaakt en je sleutels worden bewaard in een kluis. Je boekt een plek op de valet-parking vanaf 42,50 euro voor een week, 60 euro voor twee weken en 75 euro voor drie weken.

 1. Op afstand parkeren met een shuttleservice

Het is ook mogelijk om op parkings even verderop te parkeren. Vandaar brengt een gratis shuttledienst je dan binnen de 10 minuten naar de luchthaven van Maastricht (dag en nacht beschikbaar)

Alle parkings hieronder worden goed bewaakt!

Slim Parking Maastricht

 • Iets verder van de luchthaven kan je in Beek aan de Kapelstraat 36 parkeren bij de Slim Parking Maastricht.
 • Deze parkeerplaats ligt op een kleine 10 minuten rijden van de luchthaven van Maastricht Aachen.
 • Je kan je autosleutels zelf bijhouden als je dat wil.
 • Je betaalt hier 40 euro voor een week parkeren, 57,50 euro voor twee weken en 75 euro voor drie weken.

Vakgarage Ernes

 • Bij Vakgarage Ernes op het Business Park Stein 147 kan je ook met een shuttle-service parkeren.
 • Je kan je auto laten repareren.
 • Je kan de sleutels bij je houden of ze afgeven.
 • Parkeren kost 37,50 euro voor een week, 55 euro voor twee weken en 70 euro voor drie weken.

Airport Parking Service Maastricht

 • Airport Parking Service Maastricht ligt aan de Provinciale Weg Vroenhof 42 in Valkenburg op 10 minuten van Maastricht Aachen Airport.
 • Er zijn hier oplaadpalen voorzien en je kan je auto ook laten wassen.
 • Je moet je sleutels hier afgeven, ze worden bewaard in een kluis.
 • Je betaalt 45 euro voor 10 dagen parkeren.
 1. Hotel bij Maastricht Aachen Airport

Voor wie een heel vroege of late vlucht heeft in Maastricht Aachen Airport kan het interessant zijn om in de buurt van de luchthaven te overnachten. Het is ook een goed idee voor wie van ver moet komen.

Fletcher Hotel in Valkenburg

Het Fletcher Hotel in Valkenburg is een uitstekende optie. Je slaapt op enkele kilometers van de luchthaven. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijt, mooie kamers en biedt gratis parking. Je overnacht er al vanaf 59 euro.

Hotel Kaboom in Maastricht

Het bijzondere hotel Kaboom is ook een goede optie voor wie dichtbij de luchthaven wil overnachten. Het bevindt zich vlakbij het station en er is gratis parking. Het hotel werd op een leuke manier ingericht en heeft een uitstekend ontbijt. Je verblijft er al vanaf 77 euro.

 1. Gratis parkeren in de buurt van de luchthaven Maastricht Aachen

Het is mogelijk om verder weg van de luchthaven gratis te parkeren. Houd er wel rekening mee dat je auto niet bewaakt wordt wanneer je in de buitenwijken parkeert. Je laat je auto op eigen risico achter. Bovendien zijn de buurtbewoners er vaak niet tevreden mee dat je een parkeerplaats voor langere tijd inneemt.

Buitenwijken

Als je toch gratis wil parkeren, dan raden we je aan om te kiezen voor de buitenwijken van Maastricht, Meersen, Beek of Sittard. Parkeer zo dicht mogelijk bij een bushalte waar bus 30 passeert. Die stopt bij de luchthaven.

Parkings stations

Je kan bijvoorbeeld gratis parkeren bij het treinstation van Maastricht-Noord. Je parkeert daar wel onbewaakt en de dichtstbijzijnde bushalte waar bus 30 passeert, ligt op een kilometer afstand. Ook de parkings bij het station van Beek-Elsloo en van Meerssen zijn opties. Daar ligt de bushalte van bus 30 vlak naast het station.

 1. Mis niets van Maastricht met onze reisgids!

Wil je ook niets missen tijdens je bezoek aan Maastricht? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Maastricht & Valkenburg boordevol achtergrondinformatie, weetjes en wandelroutes. Eerst uitproberen? Download dan onze gratis preview van de reisgids Maastricht of bekijk onze stadswandeling door Maastricht.

Maastricht

Gratis reisgids Maastricht downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 juli 2022 - Lotfi

Goed service , klein vliegveld maar is wel ok

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?