20 x mooiste bezienswaardigheden Rovaniemi & omgeving: wat zien & doen in de woonplaats van de kerstman

20 x mooiste bezienswaardigheden Rovaniemi & omgeving: wat zien & doen in de woonplaats van de kerstman

28 december 2022 in Finland0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Rovaniemi & omgeving: wat zien & doen?

Rovaniemi in Finland is gekend als dé woonplaats van de kerstman, en je kan deze bijzondere stad ook effectief bezoeken! Rovaniemi is een gezellige en levendige stad waar van alles te zien en te beleven valt. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Fins Lapland die zeker niet mag ontbreken op je to do lijstje.

Ontdek alle info voor je bezoek aan Rovaniemi + boek je excursie op voorhand.

Boek je tours en excursies voor je vakantie Rovaniemi

Wil jij ook graag de woonplaats van de kerstman bezoeken? Bekijk het aanbod daguitstappen naar Santa Claus Village en bestel je tickets online! Er worden verschillende tours en excursies georganiseerd zoals een avontuurlijke sleetocht met husky's, een sneeuwscootersafari, kanoën, authentieke rendierboerderijen bezoeken en het dorp van de kerstman bezoeken.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Bekijk alvast het aanbod tours en excursies naar Rovaniemi, het dorp van de kerstman

Inhoud artikel

  1. Rovaniemi bezoeken in Fins Lapland

Rovaniemi is de grootste stad in Fins Lapland en meteen ook de officiële hoofdstad. De stad staat vooral bekend als de woonplaats van de enige echte kerstman en is een enorm geliefde bestemming bij toeristen. De meeste reizigers komen naar hier wanneer het prachtige landschap bedekt is met lagen sneeuw maar ook in de zomerperiode kan je hier tal van activiteiten ondernemen.

De stad op zich is niet zo bijzonder groot maar het is wel dé ideale uitvalbasis om de prachtige regio te ontdekken. Er worden verschillende excursies en dagtochtengeorganiseerd vanuit Rovaniemi.

Wat is de ligging van Rovaniemi in Finland op de kaart?

Rovaniemi is gevestigd in de regio Lapland in Finland. De stad is vrijwel gelegen op de poolcirkel, waar twee rivieren, de Kemijoki en de Ounasjoki samenvloeien.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Lapland, inclusief tips, weetjes en mooiste bezienswaardigheden

  1. Geschiedenis van het pittoreske Rovaniemi

Rovaniemi was ooit een kleine groep van verschillende dorpjes op de rand van de poolcirkel waar de plaatselijke inheemse Sámi-bevolking afhankelijk was van landbouw, foerageren en houtkap om hun families in leven te houden tijdens de strenge wintermaanden. Later groeide Rovaniemi echter uit tot een goudmijnstad en transportknooppunt. Dat betekende helaas dat de Duitsers aanvielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slechts 10% van de stad bleef overeind.

Een nieuwe start voor Rovaniemi

Na de oorlog kreeg Alvar Aalto, een van Finlands beroemdste architecten, de opdracht om een nieuw Rovaniemi te ontwerpen. Hij ontwierp de stad in de vorm van een rendier vanuit de lucht gezien. De Amerikaanse first lady Eleanor Roosevelt kwam op bezoek en voor haar bezoek, dat veel persaandacht kreeg, werd een nieuwe hut opgetrokken. Het nieuwe Rovaniemi werd zo op de kaart gezet.

De hut waarin zij verbleef werd daarna het hart van het kerstmandorp dat nu over de hele wereld bekend is. Dit themapark is gevuld met alle denkbare kerstversieringen en sinds de opening van het postkantoor van de kerstman sturen honderdduizenden kinderen hier elk jaar hun brief naartoe.

Rovaniemi is zeker niet meer het rustige dorpje dat het ooit was, maar net als vroeger maken rendieren nog steeds een belangrijk deel uit van het leven hier.
  1. De kerk van Rovaniemi bezoeken

Net zoals vele andere steden, heeft ook Rovaniemi tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten leiden. Heel wat gebouwen, waaronder de kerk van Rovaniemi, werden verwoest. De huidige kerk (Rovaniemen kirkko) die je vandaag op het centrale plein van de stad ziet, werd pas voltooid in 1950. Ga ook binnenin een kijkje nemen en bewonder de fresco op de 14 meter hoge altaarmuur (ook wel de Source of Life genoemd). De prachtige fresco beeldt het dagelijkse leven uit van de mensen die hier woonden.

Naast de kerk kan je een kerkhof bezoeken waar ongeveer 600 gesneuvelden uit de oorlog hun rustplaats vonden.

  1. Lordi’s Square

“Hard, rock hallelujaaaah”, dat klinkt je wellicht bekend in de oren. Dit is het liedje waarmee de Finse hardrock-heavymetalband Lordi in 2006 won op het Eurovisie Songfestival. Het werd gezien als een van de meest succesvolle inzendingen van Finland ooit. Om het succes van de band te ere, heeft men het centrale plein in Rovaniemi naar de band vernoemd. Zo werd het Sampo-plein omgedoopt tot Lordi’s Square (Lordin Aukio, in het Fins). Bekijk het optreden van Lordi op het Eurovisie Songfestival hier.

  1. Santa Claus Village, dé woonplaats van de kerstman

Een absolute must-do, wanneer je in Rovaniemi op vakantie bent, is natuurlijk een bezoekje brengen aan Santa Claus Village (op 10 kilometer van de stad). Hier kan je dagelijks de kerstman ontmoeten in zijn persoonlijk kantoor: de Santa’s Main Post Office. Ja hoor je leest het goed.. Je kan de kerstman hier het hele jaar door bezoeken, ook in de zomerperiode.

Wandel het huis van de kerstman binnen, bewonder de prachtige aankleding, neem een foto met Rudolf en laat je kerstkaarten bestempelen met een speciale zegel door de enige echte kerstman. Je kan je kerstkaarten hier opsturen en laten leveren rond de kerstperiode. Daarnaast maakt de kerstman ook graag even tijd om een praatje met jou te maken en natuurlijk mag je ook niet vergeten om samen op de foto te gaan.

Daarnaast vind je in Santa Claus Village ook verschillende souvenirwinkeltjes, cafeetjes en restaurants waar je even kan pauzeren.

Weetje: Elke postkaart die gericht is aan de kerstman wordt in dit postkantoortje afgeleverd. Sinds 1985 heeft hij maar liefst 18 miljoen brieven ontvangen. Misschien zat jouw brief daar wel tussen..

Enkele leuke excursies en tours in en naar Santa Clause Village

VERBLIJFTIP: Maak er een onvergetelijk verblijf van en overnacht in het Santa Claus Holiday Village midden in het dorp van de kerstman. Je verblijft in gezellig hutten voorzien van verwarming, een eigen sauna, een kitchenette en een terras. Meer info en boeken.

  1. Plezier in het ondergrondse Santa Park

Naast Santa Claus Village kan je een bezoekje brengen aan Santa Park. Santa Park is een soort themapark dat zich diep in de aarde bevindt. Santa Park is namelijk gevestigd in een mysterieuze grot (tot wel 50 meter diep) en is daarmee de enige plek ter wereld waar je ondergronds de poolcirkel kan overstappen.

Daarnaast kan je hier ook de elfen van de kerstman ontmoeten, je eigen diploma op de legendarische Elfenschool behalen, een ritje maken met de magische trein en wandelen door de ijsgalerij met indrukwekkende sculpturen. Santa Park is enkel geopend in de winterperiode. Meer info op de officiële website.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Steek de poolcirkel over

In het noordpoolgebied zijn er grotere steden dan Rovaniemi, maar er is geen enkele zó dicht bij de poolcirkel. Je kan de poolcirkel makkelijk oversteken in Santa Claus Village, leuke foto's maken en een certificaat krijgen als bewijs van je bezoek aan de poolcirkel. Aan de hand van duidelijk bewegwijzering wordt aangegeven waar de poolcirkel zich juist bevindt, bovendien zal je niet naast de grote lijn op de grond kunnen kijken (als deze niet bedekt ligt met dikke lagen sneeuw).

De poolcirkel heeft een breedtegraad die op exact 66°33’45.9” ten noorden van de evenaar loopt. Het markeert het gebied waar de zon 24 uur ononderbroken onder of boven de horizon kan blijven.
  1. Lumbersjack Candle Bridge

Een andere blikvanger in Rovaniemi is ongetwijfeld de Lumbersjack Candle Bridge (Jätkänkynttilä in het Fins). Deze brug werd gebouwd in 1989 en verbindt de Ounasvaara-heuvel met het landschap rondom de Kemijoki-rivier. De moderne brug is naast een belangrijke verbinding voor het wegverkeer, ook een soort eerbetoon aan de houthakker. Zo zie je twee gewapend betonnen pilaren die lijken op de houthakkerskaars, een in tweeën gehakte boomstam met daartussen een (elektrisch) vuur.

  1. Wetenschapsmuseum Arktikum

Het Arktikum is zowel een boeiend wetenschapsmuseum als een onderzoekscentrum. In het museum kom je meer te weten over het ontstaan van Lapland en Finland, de oorspronkelijke bewoners en de dieren.

Behalve de geschiedenis van Rovaniemi, leer je er ook meer over de wetenschappelijke kant van het poolgebied. Er zijn verschillende tentoonstellingen en exposities die je meer vertellen over de manier van leven in het Noordpoolgebied, het zorgen en verzorgen voor rendieren door de Sami bevolking en de Lapse cultuur. Heb je het noorderlicht nog niet kunnen spotten in het echt? Dan kan je hier ook altijd een nabootsing vinden.

Praktische info voor je bezoek aan het Arktikum

  • Het is ook een ideale uitstap als je even aan de winterse temperaturen wilt ontsnappen.
  • Als je het volledige museum en onderzoekscentrum wilt bezoeken, ben je hier wel enkele uurtjes zoet.
  • Openingsuren van januari tem november: dagelijks van 10u tot 18u (maandag gesloten)
  • Openingsuren december: dagelijks van 10u tem 18u.
  • In het Arktikum Café kan je na je bezoek genieten van een kopje koffie en proeven van lekkere streekproducten.
  • De Arctic Garden, tegenover het Arktikum is tijdens het noorderlichtseizoen een van de meest populaire plekken om het noorderlicht te bewonderen.
  • Meer info op de website.
  1. Pilke Science Centre

Bezoek nadien ook even het aangrenzende Pilke Science Centre. Het Science Centre Pilke leert je, aan de hand van al je zintuigen, alles wat je moet weten over de noordelijke bossen en de vele connecties die we daar (onbewust) mee hebben. Bossen maken namelijk een groot deel uit van ons dagelijks leven.

Wist je bijvoorbeeld dat ijs, jurken en zelfs medicijnen hout en andere producten bevatten die uit bossen komen? Tijdens je bezoek aan het interactieve centrum kruip je zelf achter het stuur van een bosbouwmachine en klim je in een vogelhuisje en zing samen karaoke. Een leuke uitstap voor het hele gezin. Meer info op de website.

REISGIDS: Wil je graag meer zien van Finland? Download dan zeker onze reisgids Lapland.

  1. Bewonder het noorderlicht in Rovaniemi

Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in Finland, is natuurlijk het spotten van het noorderlicht. Het noorderlicht, ook wel het Aurora Borealis genoemd, kan je het beste zien op of boven de poolcirkel. Aangezien Rovaniemi op de poolcirkel gelegen is, is het dé ideale plek om dit spectaculaire natuurverschijnsel te bewonderen! Het zien van dit magische fenomeen en de bijzondere groene gloed die hiermee gepaard gaat, is een unieke ervaring en een absolute aanrader.

  • Beste periode om het noorderlicht te bewonderen? Van eind augustus tot begin april. Vooral in de winterperiode wanneer het donker is.
  • Onze tip? Boek een georganiseerde excursie in Rovaniemi en ervaar het noorderlicht. Door een excursie te boeken, is de kans om het spektakel te zien veel groter. De gidsen en lokale weermannen staan voortdurend in contact met elkaar zodat ze ieder moment op de hoogte zijn waar de aurora verschijnt.
  • Bovendien komen sommige excursies met leuke extra’s zoals een Lapse barbecue, een husky-slee tocht of een paar uurtjes in de sauna.
  • Om dit vast te leggen, heb je een heldere en donkere lucht nodig en een plek die niet beïnvloed wordt door stoorzenders als straatlantaarns en neonreclames.
  • Heb je door een of andere reden het noorderlicht niet kunnen zien? Dan kan je in het Arktikum (zie hierboven) ook altijd een nabootsing van het noorderlicht zien.
  • Tip: op de website van Aurora Alert Realtime kan je zelf zien waar het noorderlicht zichtbaar is.
  1. Ounasvaara Outdoor Resort

Ounasvaara is een heuvelachtig gebied nabij het centrum van Rovaniemi, waar je zowel zomers als in de winter allerlei activiteiten kan ondernemen. Maak een ritje met de stoeltjeslift naar de top van de heuvel, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Of volg een van de gemarkeerde wandelroutes, downhill-fietsroutes of mountainbikeroutes. Kinderen kunnen lekker rodelen op de zomerbobsleebaan. Kortom, het recreatiegebied heeft voor ieder wat wils!

Ounasvaara Ski Resort

Ounasvaara is daarnaast ook een populair skigebied in Finland. In totaal heeft het skiresort 10 skipistes van verschillende niveaus. De pistes van Ounasvaara zijn geschikt voor zowel beginners als professionals. Naast de skipistes vind je er ook langlaufloipes in de omgeving.

VERBLIJFTIP: Lapland Hotels Sky Ounasvaara ligt naast het skicentrum Ounasvaara. Deze sfeervolle accommodatie biedt ruime kamers die onder andere beschikken over kamerhoge ramen vanwaar je panoramisch uitzicht hebt op de omliggende natuur. Verder kan je proeven van Laplandse specialiteiten in het restaurant en ontspannen op het dakterras en genieten van de middernachtzon of het noorderlicht. Meer info en boeken.

  1. Korundi House of Culture

Korundi House of Culture is een kunstmuseum dat sinds 1986 gehuisvest zit in het oude postbusdepot van Rovaniemi. Vandaag de dag kan je er tentoonstellingen over de lokale geschiedenis en culturele evenementen bijwonen. Je kan er ook de collectie van de Jenny en Antti Wihuri Foundation bezichtigen. Daarnaast is het cultuurhuis ook de thuishaven van het bekende Lapland Chamber Orchestra. Meer info op de website.

  1. Maak een uitstap naar het sneeuwkasteel van Kemi

Op 1u40 rijden van Rovaniemi kan je een van de topbezienswaardigheden in Finland bezoeken: het bijzondere sneeuwkasteel. Het Kemi Snow Castle bevindt zich in het noorden van Finland in het stadje Kemi en is enkel te bezoeken in de winter. Want zoals de naam al prijs geeft, is het kasteel volledig gemaakt van sneeuw en ijs. In de winterperiode kan je een rondleiding volgen door het kasteel of je kan er ook een kamer boeken en overnachten. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur rond de -5°C ligt en dat warme kleding een vereiste is.

De omvang van het sneeuwkasteel is gigantisch, met kasteeltorens van meer dan 20 meter hoog en meerdere verdiepingen. Wanneer je het kasteel binnen wandelt, lijkt het wel alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Na je rondleiding kan je in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje. Verder wordt het kasteel ook gebruikt voor evenementen zoals bruiloften en muziekoptredens. Hoe kan het ook anders met zo'n sprookjesachtig decor?

TOUR: Vanuit Rovaniemi kan je een daguitstap maken naar het Sneeuwkasteel. Boek je onvergetelijke uitstap naar Kemi Snow Castle hier.

  1. Ijsberen spotten in Ranua Zoo

Een andere uitstap die we kunnen aanraden, is er eentje naar het Ranua Wildlife Park op een uur rijden van Rovaniemi (80 km). Dit prachtige wildlife park biedt de mogelijkheid om tijdens een safari de wilde dieren van dichtbij te bewonderen. Zo zie je onder andere poolvossen, elanden, grijze wolven, rendieren en ijsberen in een authentieke omgeving. In totaal zijn er zo’n 50 noordelijke en arctische diersoorten in dit natuurpark aanwezig. Verder worden er ook trektochten georganiseerd en kan je er ook overnachten.

  • Openingsuren: dagelijks geopend van 10u - 16u.
  • Een toegangsticket voor een volwassene bedraagt €23,50. Actuele prijzen bekijken op de website.
  • Je kan ook online een excursie boeken naar het Ranua Wildlife Park.
  • Boek meteen ook je overnachting in het Ranua Wildlife Park.
  • Meer info op de website.

TIP: Boek je dagtocht naar Ranua Wildlife Park vanuit Rovaniemi inclusief een Lapse lunchbuffet en een sledetocht met husky's en rendieren.

  1. Drijven in een ijsmeer

Ooit al gehoord van Artic Ice Floating? Het is een van de avontuurlijkste dingen om te doen in Rovaniemi. Bij Artic Ice Floating ga je in een ijsgat liggen tussen de blokken ijs. Terwijl je tussen het ijs drijft, voelt je lichaam gewichtloos aan waardoor je door de lucht lijkt te zweven. De temperaturen onder nul schrikken je misschien af, maar je beschikt over een waterdicht isolatiepak waaronder je nog warme kleren draagt.

Geniet van de stilte en het zicht op de besneeuwde bomen en het bevroren meer. Met veel geluk, kan je misschien het spectaculaire noorderlicht spotten. Het is een onvergetelijke ervaring. Boek deze unieke ervaring online.

  1. Bezoek een rendierboerderij

Een van de leukste dingen om te doen in Rovaniemi is een bezoekje brengen aan een traditionele rendierboerderij. Tijdens je rondleiding door de boerderij kom je meer te weten over hun leven op de boerderij en de lokale geschiedenis, kan je ze zelf voederen en kan je een ritje maken over het glinsterende besneeuwde pad. Uiteraard mag een leuke foto met de diertjes niet ontbreken. Boek je bezoek aan rendierboerderij met sleeritje online.

  1. Boek een onvergetelijke excursie in Rovaniemi

In Rovaniemi kan je verschillende tours en excursies boeken. Van mooie wandeltochten tot avontuurlijke ritten met de sneeuwscooter. Of wat dacht je van een sledetocht met husky's? Het kan hier allemaal! Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete excursies of bekijk meteen het volledige aanbod tours en excursies in Rovaniemi.

  1. Angry Birds themapark

Ben je op vakantie met kinderen? Dan is een bezoek aan het Angry Bird Park een absolute aanrader. Alles in het park staat natuurlijk in teken van Angry Birds. Je vindt er onder andere speeltoestellen voor verschillende leeftijden, glijbanen, schommels, klimparcours enzoverder. Wist je ook dat de Angry Birds afkomstig zijn uit Finland? De toegang tot het themapark is gratis.

  1. Hoe bereik je Rovaniemi?

  • Rovaniemi ligt in het Fins Lapland, aan de poolcirkel.
  • De stad is makkelijk te bereiken met de wagen, het openbaar vervoer én het vliegtuig.
  • De luchthaven van Rovaniemi bevindt zich op 10 km van het stadscentrum.
  • Je kan een vlucht boeken vanuit Brussel (3u15) en Amsterdam (2u55) naar Rovaniemi met tussenstop in de Finse hoofdstad of je kan een binnenlandse vlucht maken van Helsinki naar Rovaniemi (1u15).
  • Daarnaast is Rovaniemi ook makkelijk te bereiken met de trein vanuit verschillende Finse steden zoals Oulu.

HUURAUTO: Van plan om een rondreis te maken? Dan beschik je best over een huurauto. Reserveer je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra, zo ben je zeker dat je verzekerd bent tijdens je vakantie.

  1. Waar overnachten in Rovaniemi en omgeving?

Wil je graag enkele dagen verblijven in Rovaniemi? Goed idee, er is namelijk zoveel te zien en te beleven. Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes opgelijst of je kan ook meteen het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Rovaniemi en omgeving bekijken.

  • Maak er een onvergetelijk verblijf van en overnacht in het Santa Claus Holiday Village midden in het dorp van de kerstman. Je verblijft in gezellig hutten voorzien van verwarming, een eigen sauna, een kitchenette en een terras. Meer info en boeken.
  • Santa's Igloos Arctic Circle ligt vlak bij de poolcirkel en biedt stijlvolle iglo‘s met een glazen dak. Zo kan je vanuit je bed onder je warm deken, het noorderlicht spotten, hoe zalig is dat? Iedere ochtend wordt er ook een ontbijt geserveerd. Meer info en boeken.
  • Lapland Hotels Sky Ounasvaara ligt naast het skicentrum Ounasvaara. Deze accommodatie biedt ruime kamers die onder andere beschikken over kamerhoge ramen vanwaar je panoramisch uitzicht hebt op de omliggende natuur. Verder kan je proeven van Laplandse specialiteiten in het restaurant en ontspannen op het dakterras en genieten van de middernachtzon of het noorderlicht. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een low-budget verblijf? Hostel Café Koti, in het centrum biedt privékamers en slaapzalen die zijn ingericht in een Scandinavische stijl. Meer info en boeken.
  1. Tips om de koude temperatuur te overleven

  • Kleed je in laagjes aan om jezelf goed warm te houden, maar zorg ook dat je je hierbij comfortabel kan blijven bewegen.
  • Maak gebruik van 3 laagjes: een eerste laag dicht bij het lichaam, thermokleding; een tweede laag om je te verwarmen en een derde en bovenste laag om je te beschermen tegen het weer, dus een wind- en waterafstotende ski-jas bijvoorbeeld.
  • Draag geen katoenen kleding! Dit houdt je lichaam niet warm. Gebruik liever wol of synthetisch materiaal.
  • Zorg dat je je voeten goed warm houdt. Vaak zijn wollen sokken in je sneeuwschoenen warm genoeg, maar een laag onder de wollen sokken kan ook fijn zijn.
  • Zorg dat je geen te strakke sokken draagt. Als je voeten koud hebben, krijgt je hele lichaam koud. Zorg dus ook dat je goede wandelschoenen hebt waarin je genoeg ruimte overhoudt om dikke sokken aan te doen. Lees ons blogartikel met de beste wandelsokken en bereid je alvast voor!
  • Bij sommige activiteiten is het aan te raden om een vierde laag aan te doen. Zo krijg je bij een sneeuwscootertocht vaak een thermo-overall aangeboden, evenals een goede muts waarop je de helm kan dragen en goede laarzen en handschoenen. Bij een wandeling wil je je echter goed kunnen blijven bewegen en is een vierde laag al snel minder praktisch.
  • Neem dikke handschoenen mee. Wanten zijn beter dan vingerhandschoenen, maar je kan ook onder je wanten dunnere vingerhandschoenen dragen. Zorg net als bij je sokken dat de handschoenen niet te strak zitten om een goede doorbloeding te behouden.
  • Vergeet je zonnebril niet! De sneeuw weerkaatst het licht waardoor het fel in je gezicht kan schijnen.
  • Maar neem ook zeker je zonnecrème mee voor wanneer de zon kan schijnen!
  • Zorg dat je niet te warm hebt wanneer je ergens binnen gaat en draag dus niet eerst een halfuur voor je naar buiten gaat al je verschillende laagjes. Zo hebben de laagjes buiten namelijk geen zin meer. Trek je schoenen, warme trui en jas echt pas op het laatste moment aan.
  • Neem een goede crème voor je huid mee. Door de kou buiten en de warmte binnen kan je huid sneller uitdrogen. Daarnaast wordt het aangeraden om je haar niet te wassen voor je naar buiten gaat.
  • Door de kou zal je niet snel dorst hebben maar ook in lage temperaturen moet je genoeg blijven drinken.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van het pittoreske Rovaniemi

Ben je benieuwd naar je bezoek aan het pittoreske Rovaniemi in Fins Lapland? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Finland.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Lapland

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het bijzonder mooie Lapland? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Lapland voor je uitgewerkt met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Download je gratis reisgids Lapland hier.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?