24 x mooiste bezienswaardigheden in Finland: wat zien & doen tijdens je verblijf? + tips en foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

24 x mooiste bezienswaardigheden in Finland: wat zien & doen tijdens je verblijf? + tips en foto's

5 februari 2024 in Finland0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Finland + tips

Finland is een prachtige vakantiebestemming waar van alles te zien en beleven valt. Bezoek mooie steden als Helsinki en Tampere, wandel door de prachtige natuurgebieden met idyllische meren, breng een bezoekje aan de stad van de kerstman Rovaniemi en ontmoet het Sami-volk in het dorpje Inari.

Kan je haast niet wachten? Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Finland.

Tours en dagexcursies boeken in Finland

De mooiste bezienswaardigheden en avontuurlijke excursies boeken in Finland met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een lokale gids of boek een spectaculaire tour in Finland hier.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies in Finland en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Finland

  1. Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland en één van de populairste bestemmingen. Helsinki is een pracht van een stad met fraaie architectuur en een mooie ligging aan de kust!

Je kan er tal van historische bezienswaardigheden bezichtigen, maar ook de cultuur, mooie parken én het bruisende nachtleven zullen je weten te verrassen. Met onze stadswandeling door Helsinki mis je niets van onderstaande toppers tijdens je stedentrip!

  • De imposante Oespenski-kathedraal die je kan beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad.
  • Proef de Finse lekkernijen op het Marktplein en in de overdekte markthal Kauppahalli.
  • Wandel over het Senaatsplein en bewonder de statige bouwwerken die het plein omringen.
  • Maak een ontspannende wandeling in het groene Sibelius-park.
  • Bezoek enkele van de beste Scandinavische kunstmusea.

Onze tip? Koop de Helsinki Card

Helsinki is geen goedkope bestemming, het ligt immers in Scandinavië. Daarom raden we je aan om de lokale kortingskaart aan te kopen, de Helsinki Card. Deze 'kortingskaart' maakt je citytrip Helsinki meteen een stuk goedkoper! Hieronder vind je alvast enkele voordelen die je met deze kaart hebt:

  • Met deze kaart kan je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en een gratis sightseeing bus
  • Verder heb je ook toegang tot allerlei musea en bezienswaardigheden tegen een voordeligere prijs.
  • Je kan ook met de Helsinki Card met de veerboot (en gids) tot Suomenlinna.
  • Je krijgt zelf korting op de Finnair bus naar de luchthaven.
  • En in de zomer krijg je ook nog eens een gratis kanaalrondvaart en een hop-on hop-off buspas bij!
  • Interesse? Je kan een kaart kopen voor 24u, 48u of 72u. Prijzen beginnen bij €51 per persoon.
  • Wacht niet langer en bestel je Helsinki Card online!
  1. Nationale bibliotheek van Finland

De nationale bibliotheek van Finland is de oudste en grootste bibliotheek van het land. Hier kan je heel wat unieke werken bewonderen! Ook dit neoklassieke gebouw is van de hand van Carl Ludvig Engels en kijkt uit op het Senaatsplein.

Het gebouw dateert oorspronkelijk uit 1844, maar in 1906 ontwierp Gustaf Nystrom een uitbreiding. Fascinerend is dat het grootste deel van de collectie hier is opgeslagen in een ondergrondse bunker (in Finland bekend als de boekengrot) die 59 meter onder de grond in de rotsen is geboord.

STADSWANDELING: Liever Helsinki verkennen met een lokale stadsgids? Dat kan ook! Boek je tour door Helsinki met een lokale gids en ontdek de verborgen plekken van deze stad.

  1. Het noorderlicht spotten in Finland

Niet alleen in Noorwegen maar ook in Finland kan je heel goed het Noorderlicht spotten. Je vindt er heel wat onbewoonde bossen en prachtige meren waarin het bijzondere licht weerspiegelt. Een paar plekken die goed bereikbaar zijn onder andere Nellim(68,9°NB), Inari (68,9°NB) en Saariselkä (68,4°NB). Op deze plekken wordt gemiddeld 200 nachten per jaar het Noorderlicht gespot, dus je hebt grote kans van slagen hier.

Daarnaast is het Hotel Kakslauttanen in de buurt van Ivalo (68,7°NB) een goede plek om het Noorderlicht te combineren met het slapen in een glazen iglo, waarbij je vanuit je bed al de lichten zou kunnen zien. Meer info over slapen in een glazen iglo.

Net als in Noorwegen en in Zweden, heb je in Finland het meeste kans op het Noorderlicht in de maanden van september tot en met maart of april. Van april tot en met augustus is het te kort donker.

Onze tip: Ooit al eens willen overnachten in een glazen Iglo? Dan is Hotel Kakslauttanen zeker een aanrader.

Drijven in een ijsmeer onder het noorderlicht

Wil je het noorderlicht op een bijzondere manier spotten? Dan kan je altijd een excursie boeken waarbij je kan drijven in een ijsmeer onder het noorderlicht. Met dank aan een waterdichte isolatiepak dat warm blijft bij welke temperatuur dan ook, geniet je drijvend in een ijsmeer van Laplands noorderlicht. Ongetwijfeld de meest unieke en ontspannende manier om het noorderlicht te spotten tijdens je vakantie in Finland. Boek deze activiteit hier.

  1. Turku

Het historische Turku ligt aan de monding van de rivier de Aura en was ooit de hoofdstad van het land. Tegenwoordig is het de zesde grootste stad van het land. In de loop van zijn lange geschiedenis was Turku het toneel van heel wat belangrijke gebeurtenissen en de stad heeft een grote invloed gehad op de Finse geschiedenis.

Wat zeker zien en doen tijdens je bezoek aan Turku?

  • Breng zeker een bezoekje aan het kasteel van Turku, een van de oudste gebouwen van het land.
  • Daarnaast kan je nog enkele andere bijzondere bezienswaardigheden verkennen zoals de kathedraal, het fantastische handwerkmuseum, een oud houten huis, het Sibeliusmuseum, het scheepvaartmuseum en nog veel meer.
  • Turku draait niet enkel om geschiedenis, maar wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Finland genoemd. Er zijn gerenommeerde restaurants in overvloed en je kan er de beroemde vismarkt bezoeken.

Wil je graag zoveel mogelijk zien in Turku aan de hand van een georganiseerde tour? Dat kan! Bekijk het aanbod uitgestippelde wandeltochten door Turku en haal het beste uit je bezoek aan deze historische stad.

  1. Tampere

Tampere is de dichtstbevolkte stad op het Scandinavische vasteland. Tampere ligt tussen twee meren die met elkaar verbonden zijn. De stad heeft een industrieel verleden waardoor ze ook wel "het Manchester van het Noorden" wordt genoemd. Het is bovendien de saunahoofdstad van de wereld dankzij het indrukwekkende aantal openbare sauna's die hier opeengehoopt liggen.

De stad krijgt steeds meer de reputatie van hipsterstad en kan uitpakken met een overvloedig cultureel aanbod en een bloeiende kunstscene. Er zijn dan ook heel wat interessante musea en andere bezienswaardigheden om te verkennen. Wil je graag een uitgestippelde wandeling maken door deze stad? Met deze begeleide wandeling van 2 uur door Tampere ontdek je de verborgen juweeltjes van de stad.

  1. Kasteel van Häme

Op een uurtje rijden van Tampere ligt het middeleeuwse kasteel van Häme, een andere belangrijke historische plek in Hämeenlinna. Het heeft een centrale wachttoren en omringende stadsmuren die uittorenen boven een slotgracht. Archeologen vermoeden dat dit kasteel oorspronkelijk in de 13e eeuw werd gebouwd.

Het was vroeger een militaire kazerne en deed daarna dienst als gevangenis. Sinds 1979 is het een openbaar museum. Ga zeker eens een kijkje nemen!

  1. Porvoo

Of reis terug naar het middeleeuwse tijdperk en bezoek het schilderachtige Porvoo. De oude stad Porvoo is een populaire toeristische bestemming in Finland, vooral vanwege de unieke, pittoreske houten huizen.

Porvoo beschikt ook nog over een kathedraal die afkomstig is uit de 11e eeuw en in het Porvoo Museum kan je de lokale kunst en erfgoed bezichtigen. Verder zullen de leuke winkels rond de oude haven en de geplaveide straten je ook zeker bevallen.

De oude stad en de vallei van de Porvoonjoki-rivier zijn erkend als een van de Nationale Landschappen van Finland dankzij hun grote historische en culturele waarde. De oude, roodgekleurde houten gebouwen aan de oever van de rivier zullen binnenkort misschien ook UNESCO-werelderfgoed worden.

Benieuwd naar deze oude stad? Bekijk het aanbod daguitstappen en excursies in naar Porvoo.
  1. Het sneeuwkasteel van Kemi

Een van de topbezienswaardigheden in Finland is ongetwijfeld het bijzondere sneeuwkasteel. Het Kemi Snow Castle bevindt zich in het noorden van Finland in het stadje Kemi en is enkel te bezoeken in de winter. Want zoals de naam al prijs geeft, is het kasteel volledig gemaakt van sneeuw en ijs. Het ijs voor de muren, meubels en decoraties komt uit de Botnische Golf, het meest noordelijke deel van de Oostzee. In de winterperiode kan je een rondleiding volgen door het kasteel of je kan er ook een kamer boeken en overnachten. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur rond de -5°C ligt en dat warme kleding vereist is.

De omvang van het sneeuwkasteel is gigantisch, met kasteeltorens van meer dan 20 meter hoog en meerdere verdiepingen. Wanneer je het kasteel binnen wandelt, lijkt het wel alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Na je rondleiding kan je in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje. Verder wordt het kasteel ook gebruikt voor evenementen zoals bruiloften en muziekoptredens.

TOUR: Vanuit Rovaniemi kan je een daguitstap maken naar het Sneeuwkasteel. Boek je uitstap hier.

  1. Rovaniemi: Santa Claus Village

Op een kleine 10 km afstand van Rovaniemi in Finland ligt Santa Claus Village. Dit is de woonplaats van de kerstman, en je kan hier het hele jaar door op bezoek bij Santa. Het dorp is een soort pretpark waar je het huis van de kerstman kan bezichtigen, kan knuffelen met Rudolph en co, een kaart kan versturen met een echte stempel van de kerstman, sledetochten kan maken, kan winkelen en natuurlijk kan overnachten.

TOURS: Wil jij ook graag de woonplaats van de kerstman bezoeken? Bekijk het aanbod daguitstappen naar Santa Claus Village en bestel je tickets online! Zo hoef je niet in lange wachtrijen aan te schuiven.

  1. Levi

Levi wordt gezien als de place to be voor een wintersportvakantie in Finland. In dit skigebied vind je dan ook 39 kilometer aan pistes om te skiën en snowboarden. Pistes die zowel geschikt zijn voor beginneling als gevorderden.

Maar je kan er ook andere winterse activiteiten ondernemen als een rendiersafari, een huskytocht, een ritje met een sneeuwscooter of ijsvissen. Kortom, meer dan genoeg te doen in dit gebied! Na een dag vol plezier kan je nog even nagenieten in de diverse bars of clubs in de omgeving.

VERBLIJFTIP: Altijd al eens in een echte iglo willen overnachten? Dat kan bij Golden Crown Levin Iglut. Je overnacht er in wondermooie verwarmde iglo’s op een helling, dichtbij de stad Levi. Je geniet van een schitterend uitzicht op de bergen. Meer info en boeken.

  1. Rauma

De Finse kust loopt over van de schilderachtige stadjes, vaak met goed bewaard gebleven houten stadskernen. De grootste en bekendste daarvan is Rauma, een havenstadje uit de Middeleeuwen op een 3 uur rijden van Helsinki. Rauma werd in 1442 gesticht en komt zo ook terecht in de lijst van oudste steden van het land.

De stad staat bekend om zijn goed bewaarde historische centrum waar houten gebouwen de geplaveide straten flankeren. Ook zijn de huisjes rijkelijk versierd. De oude stad staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast maak je hier kennis met de tradities waar ze in Rauma zo trots op zijn: de zeevaart en het kantklossen.

  1. Oulou

Oulu wordt ook wel eens de hoofdstad van het Noorden genoemd. Dit komt onder meer doordat het de enige grote stad in het noorden van Finland is. Meer en meer mensen uit de regio trekken dan ook naar deze stad waardoor het steeds populairder wordt.

Oulou is gelegen aan de monding van de Oulujoki rivier en bestaat uit enkele eilanden. De eilanden zijn met elkaar verbonden via diverse fiets- en wandelbruggen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de stad een unieke uitstraling heeft.

In Oulou zelf kan je een terrasje doen op een van de gezellige pleinen in het centrum en in de winterperiode kan je hier winterse activiteiten ondernemen en genieten van de besneeuwde landschappen.

  1. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi is een klein bergdorpje met slechts een honderdtal inwoners. Dit Sámi-stadje is beroemd om de Saana-waterval (een heilige plaats voor het Sámi-volk), het Kilpisjärvi-meer en het monument dat de driehoekige grens tussen Finland, Zweden en Noorwegen markeert.

In de buurt van Kilpisjärvi ligt het hoogste punt van het Finse wegennet, met een hoogte van 565,8 meter. De omgeving is vooral populair bij wandelaars in de zomer en sneeuwliefhebbers in de winter.

Volgens de legende werd Kilpisjärvi lang geleden bewoond door reuzen

Een reus, Saana, werd verliefd op de maagd Malla. Op hun bruiloft riep een jaloerse rivaal boze heksen op die ijzige winden opstookten. Op het nippertje sloot Saana zijn bruid in zijn armen voordat ze bevroren werden. De tranen van de rouwende bruid vormden wat nu het Kilpisjärvi-meer is. Vele eeuwen later smolt het ijs en herleefden de reuzen.

  1. Ontspannen in een van de Finse sauna’s

Overal waar je ook maar komt in Finland, moet je eigenlijk een keer naar een sauna! Wist je dat er iedere week meer dan vijf miljoen Finnen een openbare sauna bezoeken? Het is zelfs zo populair dat ongeveer één op de drie Finnen over een eigen sauna beschikt. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte of je wil gewoon lekker relaxen, dan raden we aan om enkele uurtjes onder te dompelen in de hitte van een van de Finse sauna’s.

Unieke ervaring op een saunaboot

Mag het al eens wat meer zijn en ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Boek dan je riviercruise in Rovaniemi en vaar in stijl over de rivier op met een unieke Saunaboot. Geniet vanaf de boot van de schilderachtige Arctische landschappen terwijl je in de sauna onder de gouden middernachtzon baadt. Boek je saunaboottocht hier.

  1. Fort Suomenlinna

Neem ook zeker eens de veerboot te nemen naar het fort Suomenlinna (ook wel gekend als het fort Sveaborg). Het stadsdistrict Suomenlinna staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij zijn historische belang en natuurlijke schoonheid.

Suomenlinna bestaat uit een reeks van 8 eilanden, waarvan er 5 met elkaar verbonden zijn

Op deze eilanden, die bewoond worden door ongeveer 900 permanente bewoners, bevinden zich een aantal musea en populaire picknickplaatsen. Het hele jaar door varen er veerboten naar en tussen de eilanden. Het opmerkelijkste historische bouwwerk hier is het Sveaborg- of Viapori-fort dat gebouwd werd in 1748. In 1918 werd het ten slotte bekend als Suomenlinna.

Dit stukje Helsinki bezoek je echter niet alleen voor het fort en de zee, maar ook voor de kunst en cultuur die de eilanden te bieden hebben. Verschillende gebouwen werden namelijk omgebouwd tot kunstateliers en er prijkt ook een zomertheater waar drukbezochte voorstellingen plaatsvinden.

TOUR: Wil jij ook graag Suomenlinna bezoeken? Bekijk het volledige aanbod tours vanuit het centrum Helsinki.

  1. Saimaameer

Saimaa-gebied ligt in het zuidoosten van Finland en kan uitpakken met haar vele meren, meanderende rivieren en kanalen glinsteren tussen de groene bossen en glooiende heuvels. Het Saimaameer is bovendien het grootste meer van Finland en beslaat in totaal een oppervlakte van circa 4500 m². In de winterperiode kan je schaatsen op het Saimaameer en in de zomer kan je tijdens een kanotocht de prachtige natuur rond het meer verkennen.

  • Maak een wandeling door de nationale parken Linnansaari en Kolovesi.
  • Bezoek de gezellig plaatsjes rondom het Saimaameer zoals Joensuu, Mikkeli, Lappeenranta en Savonlinna.
  • Probeer tijdens je bezoek aan het meer de zeldzame Saimaa ringelrob te spotten.

REISGIDS: Wil je graag meer zien van Finland? Download dan zeker onze reisgids Lapland.

  1. Nationaal Park Lemmenjoki

Nationaal Park Lemmenjoki is het grootste nationaal park van Finland en is de place to be om even lekker te ontspannen in een groene oase. Een van de mooiste plekjes in het nationaal park is de circa 70 meter lange Lemmenjoki rivier die al zigzaggend door het nationaal park stroomt. Voor de oorsprong van de naam van het nationaal park te achterhalen, hoef je dus niet al te ver te zoeken!

Er zijn tal van mooie wandelpaden aangelegd die je langs adembenemende landschappen brengen. Wie weet zie je onderweg een goudzoeker langs de rivieren, want die beproeven hun geluk hier regelmatig. Voor een bijzonder uitzicht op de prachtige omgeving van het park, beklim je best de bergen Maarestantunturi en Viipustunturi.

  1. Nationaal Park Pallas-Yllästunturi

Het Nationaal park Pallas-Yllästunturi is het op twee na grootste nationaal park van Finland maar qua bezoekersaantallen wel het populairste. Het park wordt gedomineerd door een keten van bergkammen van ongeveer 100 kilometer lang en uitgestrekte taigabossen. Er zijn tal van wandel- en skiroutes, die geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar verschillende moeilijkheidsgraden. De paden bieden een geweldige kans om de gevarieerde natuur van het landschap te bewonderen.

Net buiten het park liggen het niet-te-missen meer van Äkässaivo en de heilige rots Seitakivi. Het meer was heilig voor de Sámi, en ernaast staat een oude Sámi-offerrots die een plaats van aanbidding was. Net buiten de parkgrenzen ligt nog Pakasaivo, een ander meer dat heilig was voor de Sámi. Er vallen nog veel andere natuurwondertjes te ontdekken in en rond deze bergen.

  1. Nationaal Park Nuuksio

Wil je graag even aan de drukte ontsnappen, dan is er geen betere plek dan het nationaal park Nuuksio. Dit park, beschermd sinds 1994, ligt op slechts 30 kilometer ten noorden van Helsinki. Zo ver als je kan kijken, zie je bossen en meren. Er werden acht wandelroutes uitgestippeld, maar ook fietsers kunnen hier hun benen losgooien én ruiters zijn welkom.

In de hooglanden van het nationaal park Nuuksio leven veel bedreigde diersoorten. Siberische vliegende eekhoorns zijn er in overvloed, maar ook bosleeuweriken en Europese nachtzwaluwen hebben van dit mooie stukje Finland hun thuis gemaakt. En als het weer meezit, kan je er zelfs een picknick organiseren.

TIP: Maak het jezelf gemakkelijk en bezoek het Nuuksio Nationaal Park met een georganiseerde tour.

  1. Utsjoki

Utsjoki is de noordelijkste gemeente van Finland en de enige stad in het land waar de Sámi in de meerderheid zijn. Hier krijg je de kans om de moderne, alledaagse Sámi-cultuur te ervaren. De Sámi zijn hier springlevend. Je kan de cultuur hier als het ware zien, horen, proeven én voelen.

In de drie dorpen Utsjoki, Karigasniemi en Nuorgam kan je bovendien ook de middernachtzon of het noorderlicht ervaren. In deze steden wordt nog steeds traditionele klederdracht gedragen voor veel festivals en evenementen en er zijn tal van rondleidingen en evenementen die je kennis laten maken met de Sámi.

LEESTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Fins Lapland? Download je reisgids Lapland en mis niets tijdens deze onvergetelijke reis.

  1. Linnanmäki pretpark

Het Linnanmäki is één van de meest bekende Scandinavische parken. Geniet van een dagje in verschillende attracties in het wildste en populairste pretpark van Finland: van vintage carrousels tot avontuurlijke achtbanen, het is er allemaal! Wil je het liever wat rustig aan doen? Dan kan je ook altijd een ritje maken op het gigantische reuzenrad of op de draaimolen.

TICKETS: Wil je graag je uitstap naar dit amusante pretpark plannen? Dat kan! Bestel je tickets voor het Linnanmäki pretpark online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

  1. Korkeasaari Zoo

Een andere leuke uitstap voor tijdens je vakantie in Finland is de Korkeasaari Zoo. Deze dierentuin ligt op een eiland niet ver van het stadscentrum van Helsinki. Vanaf hier kan je zelfs de Oespenski-kathedraal zien schitteren waar je met de stadswandeling Helsinki langskomt. De Korkeasaari Zoo is de grootste dierentuin van Finland en opende voor het eerst zijn deuren in 1889.

Allerlei werelddelen zijn hier in een notendop te bewandelen en verschillende diersoorten zijn hier te bewonderen. Het eiland waarop de zoo ligt (en waarmee het zijn naam deelt) is bereikbaar via een brug vanaf het vasteland!

  1. Bevroren watervallen van Korouoma

Korouoma staat bekend om zijn prachtige bevroren watervallen die in de winter de hoge kliffen bedekken. Volg het 5 kilometerlange Korouoma-wandelpad waarlangs de drie grootste ijswatervallen van de kloof oprijzen tot zo’n 50 meter hoog.

Ben je fit genoeg en heb je meerdere dagen de tijd? Dan kan je langs het volledige wandelpad van 25 km afleggen. Deze wandelroute brengt je langs alle 14 watervallen in dit gebied.

De Korouoma-kloof ligt in de buurt van Posio, maar is ook eenvoudig te bereiken vanuit Rovaniemi of Kuusamo. Of boek je een georganiseerde uitstap naar de bevroren watervallen van Korouoma.

  1. Vier Midzomernacht in Finland

Boven de poolcirkel in het Fins Lapland gaat de zon, begin juni tot begin juli, net niet onder. Dit bijzondere natuurverschijnsel is absoluut de moeite waard om te zien wanneer je op vakantie bent in Finland. In deze periode kan je je onderdompelen in het feestgedruis van de midzomerfeesten die in deze periode worden gevierd.

Er worden ook verschillende wandeltochten en kajaktochten georganiseerd waarbij je van de middernachtzon kan genieten op de achtergrond.

  1. Waar overnachten in Finland?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Finland.

  • Helsinki: Verblijf in een van de studio's van Noli Katajanokka gevestigd in een historisch gebouw. Ooit was dit het voormalige hoofdkantoor van supermarktgigant Kesko. De studio's liggen nabij het centrum van Helsinki en worden omgeven door de zee en gezellige parken. Naast de stijlvolle kamers beschikt het complex ook nog over een moderne fitnessruimte, een sauna, een hot tub en een biljarttafel. Meer info en boeken.
  • Turku: Centro Hotel Turku bevindt zich in het stadscentrum op een rustige binnenplaats. De kamers zijn ruim en voorzien van een moderne inrichting. Als gast geniet je iedere ochtend van een gevarieerd ontbijt en kan heb je gratis toegang tot de fitnessruimte in het nabijgelegen fitnesscentrum. Meer info en boeken.
  • Rovaniemi: Arctic Light Hotel is een boetiekhotel en beschikt over lichte, ultramoderne kamers met een individuele thema-inrichting. Meer info en boeken.
  1. Download onze gratis reisgidsen Finland

Wil jij ook graag Finland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

Zuid-FinlandLapland
Reisgids Zuid-Finland Reisgids Lapland

Op reis naar Finland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Finland.

Finland

Gratis reisgids Finland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?