Waar overnachten in Ravenna 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Ravenna 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

23 juni 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Ravenna heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Ravenna. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Palazzo Bezzi Hotel

Vlakbij de wondermooie Basilica of Sant'Apollinare Nuovo vind je Palazzo Bezzi Hotel. In dit ruime viersterrenhotel zal je volledig tot rust kunnen komen in het wellnesscentrum, je energie kunnen kwijtraken in de fitnessruimte en kunnen zonnen op het ruime buitenterras.

Je overnacht er bovendien in zeer ruime kamers met hemelse bedden, een eigen badkamer en moderne faciliteiten. Vanuit sommige kamers geniet je tevens van een betoverend uitzicht op de daken van de stad. Je kan vanuit het hotel prachtige verkennende wandelingen langs de basiliek en het Mausoleo di Galla Placidia. Daarnaast kan je ook het openbaar vervoer nemen richting verschillende mooie badplaatsen in de buurt. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Galletti Abbiosi

Al van bij het zien van de imposante gevel van Palazzo Galletti Abbiosi zal je onder de indruk zijn. Het hotel is immers gevestigd in een adellijk 18de-eeuws gebouw, in het hartje van de stad. De authentieke architectuur tref je ook binnenin het hotel aan. Zo is er een kapel aanwezig in het hotel en zijn de plafonds bedekt met prachtige schilderingen uit de 19de eeuw.

Bovendien zal je hier dankzij de vele moderne faciliteiten, de fitnessruimte, de fleurige tuin en de perfect uitgeruste kamers zeker niets te kort komen! Dankzij de centrale ligging van het hotel kan je bovendien ook makkelijk de mooiste bezienswaardigheden van Ravenna gaan bezichtigen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cube

Wie op zoek is naar een overnachting in een modern hotel is bij Hotel Cube aan het juiste adres! In dit hotel zal je onder de indruk zijn van het moderne design, de inrichting met houten vloeren en neutrale kleuren en de natuurlijke lichtinval.

Het hotel biedt ruime kamers, in een rustige omgeving, op slechts enkele kilometers van het centrum van de stad. Dankzij de ligging nabij de autosnelweg kan je bovendien ook een trip plannen naar de nabijgelegen steden Bologna of Florence of naar San Marino. Meer info en boeken.

  1. Apartment Hotel Marchesini

De appartementen in Apartment Hotel Marchesini zijn geschikt voor 3 tot 5 personen. Dankzij de moderne faciliteiten en het warme interieur zal je hier volop kunnen genieten van je vakantie. Elk appartement is uitgerust met airconditioning, een keuken en een eigen moderne badkamer.

Je kan er de dag telkens goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet en voor een diner of lunch kan je terecht in de verschillende eetgelegenheden in de buurt. Bovendien overnacht je er ook vlakbij populaire bezienswaardigheden zoals de Basilica of Sant’Apollinare Nuovo, San Vitale en het Mausoleo di Galla Placidia. Meer info en boeken.

  1. B&B La Rotta

Wil je echt volledig tot rust kunnen komen tijdens je vakantie? In vakantieboerderij B&B La Rotta overnacht je middenin de natuur. De bed and breakfast wordt namelijk volledig omringd door prachtige velden waardoor je hier elke ochtend kan ontwaken met een schitterend uitzicht. Je overnacht er in prachtige ruime kamers met eigen badkamer.

Daarnaast zal je je in deze B&B ook niet snel vervelen. Je kan er namelijk zwemmen in het buitenzwembad, sporten in het fitnesscentrum, genieten van een cocktail in de bar, tafeltennissen of ontspannen in de tuin en lounge. Kinderen kunnen zich daarnaast ook uitleven op de kinderspeelplaats. Het centrum van de stad ligt op iets minder dan 10 kilometer en is dus nog steeds makkelijk te bereiken met de fiets of met de auto. Meer info en boeken.

  1. Exclusive Aparthotel La Reunion

Houd je van rustgevende stadswandelingen? Tijdens een verblijf bij Exclusive Aparthotel La Reunion verblijf je recht tegenover het Dante Alighieri graf en kan je te voet alle belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken. Het vormt dus de perfecte vertrekplaats voor verkennende wandeltochten.

De ruime suites beschikken over een eigen keuken, wifi, televisie en airconditioning. Er werd steeds gekozen voor een klassiek stijlvol interieur met parketvloeren en warme vrolijke kleuren. Zo zal je je er onmiddellijk op je gemak voelen. Meer info en boeken.

  1. Sei Sequoie

Vind je het niet erg om net buiten het centrum te overnachten? Neem dan zeker eens een kijkje bij Sei Sequoie! Deze B&B is gevestigd in een prachtig landhuis en je zal er al van bij het binnenwandelen onder de indruk zijn van het wondermooie authentieke interieur. Je kan er kamers boeken die uitgerust zijn met een eigen moderne badkamer, airconditioning en een flatscreen-tv.

Daarnaast kunnen gasten ook een verfrissende duik nemen in het zwembad, tot rust komen in de idyllische tuin, een drankje drinken in de bar of een boek lezen in de gemeenschappelijke lounge. Elke ochtend wordt er een continentaal vers ontbijt geserveerd en wie dat wenst kan ook proeven van overheerlijke gerechten in het restaurant. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 5 kilometer en is dus makkelijk te bereiken met de wagen of de fiets. Meer info en boeken.

  1. Open Space Martina

Op minder dan een kilometer van San Vitale en het Mausoleum van Galla Placida vind je Open Space Martina. Dit prachtige appartement beschikt over airconditioning, een zithoek, een moderne keuken die perfect uitgerust en een badkamer. Het appartement heeft een wit-zwart interieur en is zeer open waardoor het een luxueuze uitstraling krijgt. Bovendien zal je volledig tot rust kunnen komen op het dakterras, van waaruit je geniet van een geweldig uitzicht op de stad. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Ravenna

Bij B&B Hotel Ravenna kan je betaalbare accommodatie boeken op wandelafstand van het hartje van de stad. Het hotel is niet enkel goed verbonden met het centrum maar is ook makkelijk bereikbaar via de autosnelweg en grenst aan verschillende bushaltes. Zo is het ideaal voor reizigers die ook andere nabijgelegen steden willen verkennen of op doorreis zijn. De eenvoudige kamers zijn uitgerust met airconditioning, televisie en een eigen badkamer. Vanuit het hotel kan je met de auto ook een bezoekje plannen aan het strand Punta Marina of het attractiepark Mirabilandia. Meer info en boeken.

  1. Martins Residence de Luxe

Voor wie houdt van een klassiek design is Martins Residence de Luxe een echte aanrader! Je kan er stijlvol ingerichte appartementen huren voor 2 tot 3 personen. Elk appartement heeft een eigen badkamer, een keuken, airconditioning en een minibar.

In de ochtend hoef je wel niet zelf voor ontbijt te zorgen aangezien je in het aparthotel kan genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet of een klassiek Italiaans ontbijt kan bestellen. Verder kan je er als gast ook ontspannen in de tuin. Wie bovendien de stad wilt verkennen kan te voet naar de Basiliek en San Vitale. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?