Waar overnachten in Modena 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Modena 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

23 juni 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Modena heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Modena. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Castello

Altijd al eens willen overnachten in een echt kasteel? In Hotel Castello zal je logeren in ruime kamers die uitgerust zijn met airconditioning, een eigen badkamer en televisie. De kamers bieden uitzicht op de tuin en het omliggende landschap en zijn gevestigd in een authentiek kasteelachtig gebouw dat toebehoorde aan een adellijke familie.

Je bevindt je er net buiten het historische stadscentrum. Je kan echter fietsen huren in het hotel of gebruik maken van het dichtbijgelegen openbaar vervoer om zo toch de mooie culturele bezienswaardigheden van Modena te gaan bezoeken. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Modena

Op slechts een twintigtal minuten wandelen van het historische centrum is B&B Hotel Modena gevestigd. In dit hotel kan je ruime kamers boeken die uitgerust zijn met moderne voorzieningen en gekenmerkt worden door een lichtrijk en klassiek interieur.

Elke ochtend kunnen gasten er genieten van een overheerlijke continentaal ontbijt. Het hotel is makkelijk bereikbaar via de nabijgelegen autosnelweg en ringweg, waardoor je dus niet enkel het centrum van Modena kan gaan verkennen maar ook nabijgelegen steden zoals Bologna, Ferrara en Parma. Meer info en boeken.

  1. La Corte Dei Sogni

Voor wie echt volledig tot rust wilt komen is een verblijf bij La Corte Dei Sogni een echte aanrader! Deze B&B ligt net buiten het toeristische centrum van de stad, in een rustige en stille buurt. Gasten kunnen er dan ook volledig ontspannen in de pittoreske tuin. De bed and breakfast is gevestigd in een eeuwenoud gebouw en ook het interieur van de kamers wordt gekenmerkt door rustieke en authentieke elementen.

Vanuit elke kamer geniet je van een mooi uitzicht op de tuin en de groene omgeving. Bovendien zal je er elke dag verwend worden met een vers ontbijtbuffet. Het centrum van de stad ligt op enkele kilometers en is makkelijk bereikbaar met de auto of bus. Ook de kathedraal van Modena en het Ducal Palace liggen op slechts 5km afstand. Meer info en boeken.

  1. Modena Charme Sant'Eufemia

Modena Charme Sant’Eufemia is een stijlvol appartement in het hartje van de stad. Het appartement is geschikt voor 4 personen en beschikt over een perfect uitgeruste keuken en een moderne badkamer. Je overnacht er in een 19de-eeuws gebouw op loopafstand van het Modena Theater, het Museumpaleis, het Piazza Grande en het Ducal Palace. Wie dat wens kan tijdens een verblijf bij Modena Charme Sant’Eufemia ook elke ochtend proeven van een lekker ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rua Frati 48 in San Francesco

Ben je op zoek naar een luxueuze overnachting in het centrum van de stad? Hotel Rua Frati 48 in San Francesco biedt prachtige antieke kamers aan met een eigen badkamer, airconditioning en flatscreen. Je kan als gast van het vijfsterrenhotel ontspannen in het wellnesscentrum, sporten in het fitnesscentrum en cocktails proeven in de bar.

In het restaurant van het hotel kan je bovendien proeven van culinaire hoogstandjes. Verder kan je in het hotel ook excursies plannen en auto’s huren. Echter kan je de populaire bezienswaardigheden zoals het Piazza Grande, het hertogelijk paleis en de kathedraal ook te voet bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Emilia Studios

Bij Emilia Studios kan je appartementen huren voor 2 personen op loopafstand van het Theater van Modena, het Museum Palace en het Ducal Palace. De appartementen hebben een eenvoudig maar modern interieur en zijn uitgerust met airconditioning, televisie, kitchenette en eigen badkamer. Je zal er dus alles vinden wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie! Dankzij de centrale ligging van dit appartement liggen verschillende gezellige restaurants en bars vlakbij. Meer info en boeken.

  1. Hotel Principe

Hotel Principe vormt de ideale uitvalsbasis voor een verkennende wandeling doorheen het historische centrum van Modena. Het viersterrenhotel heeft namelijk een uitstekende ligging aan het park Ducale Estense vlakbij het station van Modena en op slechts enkele minuten wandelen van de kathedraal, verschillende musea en authentieke oude kerken.

Ook in het hotel zelf zal je zeker niks te kort komen! Je overnacht er namelijk in perfect uitgeruste kamers en elke ochtend kan je er de dag goed beginnen met een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Ostello San Filippo Neri

Reis je graag low-budget maar wil je toch nog overnachten in het centrum van de stad? Bij Ostello San Filippo Neri kan je kamers boeken voor 2 tot 4 personen met eigen privébadkamer. In de hostel vind je bovendien een gemeenschappelijke keuken, een gezellig terras en een zithoek. Zo zal je er dus gemakkelijk andere reizigers leren kennen.

De hostel ligt vlakbij het Ducal Palace en het Piazza Grande maar ook het station van Modena ligt op slechts enkele honderden meters waardoor je ook makkelijk een trip kan plannen naar nabijgelegen steden. Meer info en boeken.

  1. Emilia Suite Express

Emilia Suite Express is een ideale verblijfplaats voor gasten die naar Modena reizen met de trein. De suites liggen namelijk op slechts enkele minuten wandelen van het treinstation. Dankzij deze centrale ligging kan je ook makkelijk het Modena theater, het Ducal Palace, het ferrarimuseum en andere populaire bezienswaardigheden gaan bezichtigen. De kamers van het pension zijn uitgerust met een bureau, eigen badkamer, airconditioning en zithoek. Meer info en boeken.

  1. Salotto delle Arti

Wie houdt van antieke kunst en een elegant interieur zal zich bij Salotto delle Arti snel thuis voelen! Het hotel is gelegen in het historische centrum van Modena en beschikt over stijlvolle traditionele kamers die ingericht zijn met antiek meubilair en verschillende kunstwerken.

Elke ochtend wordt er een zoet en hartig ontbijt geserveerd in de elegante eetzaal. Nadien kan je vanuit het hotel de stad gaan verkennen en een wandeling maken richting de kathedraal van Modena, de Ghirlandina-klokkentoren en het Palazzo Ducale. Tenslotte kan je in het hotel ook een proeverij aanvragen waarbij je kan genieten van heerlijke lokale wijnen en gerechten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?