Premium

Stadswandeling Rimini: wandeling door de oud-Romeinse stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Rimini: wandeling door de oud-Romeinse stad

 • Startpunt: Romeins amfitheater
 • Eindpunt: Borgo San Giuliano
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 3,7 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Rimini is een stad aan de Adriatische kust die bekend staat om zijn stranden, jachthaven en nachtleven aan het . Heb je even genoeg historische bouwwerken gezien, dan kan je hier dus gewoon een terrasje op de promenade uitkiezen en genieten van de zon en het uitzicht. Maar Rimini is veel meer dan alleen een strandbestemming. De stad heeft ook veel historische bezienswaardigheden in petto die we aaneenrijgen in onderstaande wandelroute.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Rimini langs de mooiste bezienswaardigheden

Onze uitgestippelde stadswandeling brengt je langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad. We beginnen de wandeling bij het Romeinse amfitheater dat ooit zo groot was als het Colosseum in Rome. Nu staan er nog slechts een paar muren van overreind, maar het is wel een goede introductie tot het Romeinse erfgoed van de stad.

Nadien wandel je verder naar Arco di Augusto, de oudste overgebleven triomfboog in Noord-Italië, Tempietto di Sant'Antonio en de Malatestiano-tempel waar je enkele prachtige fresco's bewonderen van de hand van Pierro della Francesca en een schilderij van grootmeester Giotto kan aanschouwen.

Enkele andere hoogtepunten op je stadswandeling door Rimini zijn:

 • Castel Sismondo, dat tevens een museum huisvest dat gewijd is aan regisseur en Rimini-inboorling Federico Fellini.
 • Piazza Cavour, een geplaveid middeleeuws plein uit de 13e eeuw omringd door neoklassieke gebouwen. Hier kan je even pauzeren en genieten van een gezellig terrasje met uitzicht op enkele paleizen zoals Palazzo del Podesta, Palazzo dell'Arengo en Palazzo Garampi.
 • De 74 meter lange Ponte di Tiberio. Samen met de Arco di Augusto aan de andere kant van de stad siert de brug de officiële vlag van de stad Rimini.
 • Borgo San Giuliano, een oud vissersdorp waar de woningen gerestaureerd werden, kleurrijk beschilderd, met bloemen versierd en met liefde bewoond worden.
TIP: Tijdens je stadswandeling raden we aan om ook even te proeven van de lekkerste gelato's! Rimini is niet voor niets de jaarlijks gastheer van SIGEP, de belangrijkste beurs over zelfgemaakt ijs ter wereld. Gelateria il Castello (bekijk ligging) en Gelateria 3BIS aan het strand (bekijk ligging) zijn alvast twee toppers die we kunnen aanraden.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangenaam verblijf? Hotel Orchidea Blu, op slechts een steenworp afstand van het strand Torre Pedrera, is een absolute aanrader. Het hotel beschikt over ruime, moderne kamers met uitzicht op zee en een traditioneel restaurant. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 september 2023 - chris Sermon

veel info kunnen opnemen uit u gids, dikke merci

- 19 september 2023 - Walter

Prachtsite als voorbereiding op je reis.

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?