Stadswandeling door Bologna: een historische stad vol kunst en cultuur

Volledige reisgids kopen voor € 10

Gratis preview reisgids downloaden

Stadswandeling door Bologna: een historische stad vol kunst en cultuur

 • Startpunt: Piazza Maggiore
 • Eindpunt: Archiginnasio di Bologna
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 8,0 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Bologna is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna in het noorden van Italië. Ondanks het prachtige historische centrum en de gezellige sfeer, is Bologna een van de meest ondergewaardeerde steden van Italië. De stad is nochtans een feest voor het oog, met de vele rode tinten en aardekleuren die de eeuwenoude gebouwen sieren. Omwille van deze reden is de stad ook gekend als de 'rode stad'. Tijdens onze stadswandeling maak je alvast kennis met deze betoverende stad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Bologna langs de topbezienswaardigheden

Onze stadswandeling door het centrum van Bologna is 8 km en brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de rode stad. Onze stadswandeling begint meteen aan het hart van het middeleeuwse Bologna: het grootse, met paleizen omzoomde plein Piazza Maggiore. Het was eeuwenlang de plek waar mensen samenkwamen en ooit werd hier de stadsmarkt gehouden. Het is het perfecte startpunt om de historische kern van de stad te ontdekken.

Enkele hoogtepunten tijdens je stadswandeling door Bologna?

 • Wanneer je op het Piazza Maggiore bent, kan je meteen al enkele pareltjes bezichtigen. Zo kan je hier het 15e-eeuwse Palazzo dei Notari, het bijzondere Palazzo del Podesta en de kerk van San Petronio bezichtigen. Die kerk, met zijn onafgewerkte gevel, is de belangrijkste van Bologna.
 • Verder wordt het Piazza Maggiore nog geflankeerd door het Palazzo Comunale (stadhuis) en het niet-te-missen 15e-eeuwse Palazzo dei Banchi met zijn gewelfde galerijen.
 • Je brengt ook een bezoekje aan enkele boeiende musea zoals Museo Civico Mediaevale, Pinacoteca Nazionale Bologna en het Internationaal Muziekmuseum en -Bibliotheek.
 • Uiteraard mogen ook de Torens van Bologna niet ontbreken. Deze zijn de verzamelnaam voor een groep middeleeuwse torens die de skyline van de oude stad vormen. Boek je ticket voor de torens online en geniet van het adembenemende uitzicht.
 • Bologna wordt ook wel eens de stad van de portieken genoemd, de stad heeft alleen al in het centrum 38 kilometer aan portieken. Enkele must-see stadspoorten die je tijdens deze wandeling passeert zijn o.a. Porta San Donato, Porta Maggiore en Porta Santo Stefano.
 • Finestrella is een schilderachtig smal straatje met restaurants en kijkt uit over een kort kanaal dat in de middeleeuwen werd gebouwd. Stop hier voor foto's of misschien om een hapje te eten voordat je verder gaat.

VERBLIJFTIP: Savhotel bevindt zich in het stadscentrum en heeft een hippe stijl. De kamers hebben een levendig design en zijn uitgerust met een flatscreen en een loungeruimte. 's Ochtends begin je de dag met een rijkelijk ontbijt en 's avonds smul je in het restaurant van heerlijke traditionele gerechten. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis wandeling Bologna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 juni 2024 - Lut MAASEN

Prachtige gids. Over enkele weken zijn we in Bologna en ik lees en zie nu al dat we hele mooie wandelingen gaan maken. Ik kijk uit naar onze zoveelste Italiaanse citytrip. Jullie reisgidsen zijn altijd de mooie waard. De uitgestippelde routes en wandelingen hebben ons al vaak naar hele mooie plekken en gebouwen gebracht.

- 15 mei 2024 - Hendrik Haghebaert

Slechts gebruikt voor Bologna. Wandeling soms wel wat buiten de interessante zone.

Gratis wandeling Bologna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Gratis preview reisgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?