Waar overnachten in Emilia-Romagna 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Emilia-Romagna 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

28 juni 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Emilia-Romagna heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Emilia-Romagna. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. I Portici Hotel Bologna

Vanuit het I Portici Hotel Bologna heb je een prachtig zicht op het park of de straat waar het hotel gelegen is. Je overnacht in een van de klassiek ingerichte kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. In het gezellige restaurant dat beschikt over een Michelin-ster kan je terecht voor heerlijke gerechten. Verder is het hotel gelegen in de buurt van pleinen, galerijen en kronkelende straatjes, die de charme van de oude binnenstad weergeeft. Meer info en boeken.

  1. Design Club Collection (Bologna)

Een verblijf vlakbij Piazza Maggiore, het hart van de stad? Design Club Collection ligt op wandelafstand van het bekende plein. Het hotel is gevestigd in een historisch Bolognese gebouw, ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten en met een authentieke touch. Je overnacht in een van de gloednieuwe en luxe appartementen en ontspannen kan je met een wijntje op het balkon of voor de open haard. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Galletti Abbiosi (Ravenna)

Palazzo Galletti Abbiosi is gevestigd in een historisch pand met een rijke geschiedenis. Het adellijke gebouw is namelijk de plaats waar een graaf uit Ravenna werd geboren. Nadien werd de residentie omgebouwd tot een vrouwenweeshuis en pas later tot een hotel. Deze rijke cultuur is nog steeds zichtbaar in de architectuur en het interieur van het gebouw. Zo vind je er een kapel met prachtige plafonds en fresco’s uit de 19de eeuw en ook een zeer gezellige tuin. Voor de sportievelingen is er in het hotel ook een fitness voorzien.

Het hotel ligt in het hartje van Ravenna, een prachtige stad genesteld tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen. Je kan in het hotel een fiets huren om zo de mooiste mozaïeken van het land, de Marina di Ravenna of andere historische bezienswaardigheden te bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Gozzi Bed & Beauty (Parma)

Gelegen in de historische wijk Oltrettorente te Parma, vind je Palazzo Gozzu Bed & Beauty. Dankzij de vriendelijke gastheren voel je je er onmiddellijk welkom. Je boekt er overnachtingen in moderne kamers die voorzien zijn van alles wat je nodig hebt. Elke kamer is bijzonder elegant ingericht met prachtige details.

In deze bed & breakfast geniet je elke ochtend van een heerlijk vers ontbijt waarna je het centrum van de stad kan gaan ontdekken. Het gebouw ligt immers op wandelafstand van verschillende culturele bezienswaardigheden zoals het Palazzo Ducale, het Palazzo della Pilotta, het Farnese Theater, de Nationale Galerij en nog veel meer. Meer info en boeken.

  1. Hotel Castello (Modena)

Altijd al eens als een echte prins of prinses willen overnachten in een kasteel? Bij Hotel Castello verblijf je in een indrukwekkend kasteelachtig gebouw. Deze elegante adellijke residentie diende vroeger als buitenverblijf voor een rijke Modenese familie.

Ook vandaag de dag kan je er nog steeds die vredige vakantiesfeer opsnuiven. In de lente en de zomer is het hotel namelijk omgeven door veel groen en wie geluk heeft kan er zelfs dieren zoals fazanten en hazen spotten. Wie het ferrarimuseum of andere attracties in Modena wilt ontdekken kan bovendien fietsen huren in het hotel. Meer info en boeken.

  1. La dimora medievale del Duca (Ferrara)

In La dimora medievale del Duca kan je, dankzij het warme interieur, genieten van een traditionele zuiderse sfeer. Het appartement zorgt dankzij zijn rode bakstenen muren en leuke details voor een echt vakantiegevoel. Je kan er overnachten met 4 personen en beschikt er over een slaapkamer met badkamer, een perfect uitgeruste keuken en een gezellige zithoek. Vanuit het appartement kan je te voet makkelijk een bezoekje brengen aan het theater van Ferrara, de kathedraal van Ferrara en het kasteel Estense. Meer info en boeken.

  1. Landhuis Horti Della Fasanara (Ferrara)

Een ander verblijf dat we kunnen aanraden in Ferrara is het Landhuis Horti Della Fasanara. Horti Della Fasanara is gevestigd in een gerestaureerde 19e-eeuwse villa in het voormalig wildreservaat van Kasteel Estense. Het landhuis wordt omgeven door een prachtig park van 10.000 m². Het is hier heerlijk vertoeven. Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van plafonds met houten balken en uitzicht over de groene omgeving. Meer info en boeken.

  1. Locanda Dolcevita (Dozza)

In het historisch centrum van Dozza vind je Locanda Dolcevita, een leuk hotel met mooie kamers voorzien van alle luxe en comfort. De kamers hebben een eigen badkamer, bureau en sommige ook een kitchenette. Je kan er ook voor kiezen om te proeven van het heerlijke Italiaanse eten in het restaurant.

Dozza is een charmant middeleeuws dorpje met een gezellig centrum dat gekenmerkt wordt door zijn steile straatjes, kleurrijke huizen en vele muurschilderingen. Het is dus de ideale locatie voor een rustgevende wandeling of fietstocht! Meer info en boeken.

  1. Scaravelli Residenza Ca' Delle Erbe (Mantua)

Ben je een liefhebber van de combinatie modern en klassiek? Dan is een overnachting in een van de appartementen bij Scaravelli Residenza Ca' Delle Erbe echt iets voor jou! In deze stijlvolle appartementen, die gevestigd zijn in een 16de-eeuws gebouw, kan je verblijven met 2 tot 4 personen.

De appartement en suites stralen enorm veel klasse uit dankzij het strakke en moderne interieur dat wordt gecombineerd met verschillende authentieke elementen zoals de muurbekledingen en houten plafonds. Ca’ Delle Erbe is gelegen aan een van de beroemdste pleinen van Mantua recht tegenover het Palazzo della Ragione en naast de Basilica di Sant’Andrea. Meer info en boeken.

  1. Brisighella Green Wellness (Brisighella)

Wil je echt volledig tot rust komen? Brisighella Green Wellness is een kleinschalig hotel gelegen in een zeer rustige omgeving, op enkele kilometers van het Middeleeuwse dorp Brisighella. In het hotel liggen verschillende luxueuze kamers met eigen badkamers die dankzij de afwerking met stenen muren en houten balken authenticiteit uitstralen.

Als gast van het hotel kan je ontspannen in het buitenzwembad en de wellnessruimte met sauna, hamam en hot tub. Daarnaast kunnen ze er ook dagelijks genieten van een uitgebreid Italiaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel City (Rimini)

Wie op zoek is naar een low-budget-overnachting in Rimini neemt best eens een kijkje bij Hotel City. Dit betaalbare hotel biedt prachtige lichtrijke kamers die uitgerust zijn met een eigen badkamer en balkon. In het hotel wordt elke dag een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd en wie echte Italiaanse specialiteiten wilt proeven kan dagelijks genieten van huisbereide gerechten in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft ook een uitstekende locatie, op enkele kilometers van het centrum van Rimini en op een dertigtal minuten rijden van San Marino. Meer info en boeken.

  1. Le Rose Suite Hotel (Rimini)

Le Rose Suite Hotel is hét hotel bij uitstek voor wie op zoek is naar een luxueuze overnachting. Je boekt er kamers op wandelafstand van een privéstrand en het winkelgebied Marina Centro. De ruime kamers met uitzicht op de zee zijn modern ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt. Het hotel is gelegen in Rimini vlakbij het attractiepark Fiabilandia. Voor ontspanning in het hotel zelf kan je bovendien terecht in de spa, het buitenzwembad of de fitness. Tegen een toeslag kan je ook massages verkrijgen. Meer info en boeken.

  1. Callegherie 21 Boutique B&B (Imola)

Middenin het historisch centrum van Imola ligt Callegherie 21 Boutique B&B. De bed & breakfast is gevestigd in een gerenoveerd 18de-eeuws gebouw. Je boekt er ruime suites met moderne badkamer. In de kamers zijn, net zoals in de gemeenschappelijke ruimten, nog veel klassieke elementen terug te vinden waardoor er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd. Als gast geniet je er dagelijks van een ontbijt met lokale specialiteiten. Vanuit deze bed and breakfast kan je een bezoekje brengen aan het Ferrari-circuit of de stad Bologna. Meer info en boeken.

  1. Titano Suites (San Marino)

Titano Suites is een prachtig viersterrenhotel dat ruime kamers biedt met eigen badkamer en gekenmerkt worden door het interieur met mooie zachte kleuren en parketvloeren. Titano Suites Hotel ligt in de onafhankelijke staat San Marino in een 19de-eeuws gebouw en heeft heel wat te bieden.

Wie graag de dag doorbrengt op hotel kan namelijk gebruik maken van de wellnessruimte of fitnesszaal. Liefhebbers van wat meer actie kunnen daarnaast vanuit het hotel ook makkelijk een bezoekje brengen aan het Palazzo Pubblico en de basiliek van San Marino. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cesare (San Marino)

Hotel Cera is gevestigd in een gebouw dat indruk maakt dankzij zijn historische glazen gevel, het rustgevende terras en de prachtige landschapstuinen. In dit elegante hotel vind je verschillende kamers met fleurige klassieke inrichting. De kamers hebben een eigen badkamer en bieden een fenomenaal uitzicht op het historische centrum, de toren van San Marino of het dal.

Je bevindt je er dus echt in het centrum van San Marino. Voor typische producten uit deze onafhankelijke staat kan je terecht in het restaurant van het hotel waar je onder andere dagelijks kan proeven van een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?