10 x bijzonder overnachten in een yurt in België: van basic tot luxe kamperen in de natuur

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

10 x bijzonder overnachten in een yurt in België: van basic tot luxe kamperen in de natuur

20 april 2024 in België0 reacties

Waar uniek overnachten in een Yurt in België? Bijzondere yurts + kaartje

Vergeet voor even de traditionele hotels en kies voor een onvergetelijke overnachting in een yurt! De warmte van de houtkachel zorgt alvast voor de sfeer en gezelligheid, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel vanuit jouw yurt. Ontwaak 's ochtends met het gezang van vogels en de frisse geur van de natuur om je heen. Heerlijk, niet?

Om je zoektocht naar het juiste bijzondere yurt avontuur te vergemakkelijken, hebben we alvast onze favoriete yurts in België voor je op een rijtje gezet: van basic tot luxe en bohemian stijl.

YurtPlaatsPrijs
1. Authentieke Mongoolse yurtHouffalize in LuxemburgBekijk prijs
2. Off-the-grid yurtBerlare in Oost-VlaanderenBekijk prijs
3. Natuurhuisje: gezellige yurtStekene in Oost-VlaanderenBekijk prijs
4. Slapen tussen de ezels in een yurtAarschot in Vlaams-BrabantBekijk prijs
5. Yurt met zich op de weilandenDuffel in Antwerpen (prov)Bekijk prijs
6. Eigentijdse yurt met hot tub en saunaHannuit in Luik (prov)Bekijk prijs
7. Yurt met eigen vijverWaardamme in West-VlaanderenBekijk prijs
8. La yourte au fonds du jardinXhoris in Luik (prov)Bekijk prijs
9. La Yourte de la FermeHavelange in Namen (prov)Bekijk prijs
10. Yurt aan de Amblève rivierNonceveux in Luik (prov)Bekijk prijs

Kaartje met ligging van de mooiste Yurts in België

Inhoud artikel

  1. Authentieke Mongoolse yurt in Houffalize

Tussen een chalet en woonwagens op een privéterrein in Houffalize (Belgische Ardennen) bevindt zich deze authentieke Mongoolse yurt. Er is bewust gekozen voor geen internet in de yurt te installeren zodat gasten hun batterijen optimaal kunnen opladen. Geen zorgen, ook zonder wifi zal je je geen seconde vervelen.

In de nabije omgeving kan je het Blotevoetenpad wandelen of een bezoekje brengen aan Houffalize en in de yurt zijn er boeken en gezelschapsspelletjes voorzien voor op dagen dat er niet kan worden genoten van de buitenlucht vanwege slecht weer. 's Avonds kan je de dag afsluiten met een gezellige BBQ. Deze yurt wordt alleen verhuurd tussen mei en september. Meer info en boeken.

  1. Off-the-grid yurt in Berlare

Dit natuurhuisje, gelegen in een vredige groene uithoek in Berlare, is volledig off-the-grid en bestemd voor iedereen die even tot rust wilt komen. Maak een heerlijke lunch of diner klaar in de buitenkeuken met gasfornuis en koelkast of geniet van een gezellige barbecue bij een kampvuurtje. Op koude winterdagen kan je lekker opwarmen bij de grote houtkachel in de yurt.

Graag de nabije omgeving verkennen? Op nog geen kilometer afstand is er een grote vijver, alsook bevinden het natuurgebied De Gratiebossen en het Donkmeer zich vlakbij. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Stekene

Deze gezellige yurt bevindt zich in Stekene tegen de Belgische-Nederlandse grens, middenin een bos aan de vijver. De alleenstaande yurt biedt accommodatie voor drie personen, en beschikt over een één bed en een slaapbank die je kan uitrekken. De yurt zelf is zeer gezellig ingericht met alles erop en eraan.

Drankjes kan je op voorhand aanvragen. Na een heerlijke nachtrust kan je de omgeving verkennen, er is een groot aanbod aan wandel- en fietsroutes. Meer info en boeken.

  1. Slapen tussen de ezels in een yurt

Een nacht slapen tussen de ezels in een yurt? Ongetwijfeld een unieke en onvergetelijke ervaring. Op de Balkende Hoeve, in Aarschot, laat je de overbodige luxe even achterwege en ga je bac to basics!

Alles gebeurt hier tussen de ezels: niet alleen het slapen, maar ook het koken en wassen. Overdag kan je, indien je dit wenst, de eigenaars helpen op de hoeve. Ezels, kippen en konijnen eten geven, stallen mesten en ezels borstelen. 's Avonds kan je gezellig napraten bij het kampvuur. Zin in een leuke daguitstap? Op 32 km van de yurt ligt Bobbejaanland en op 33 km van het Speelgoedmuseum Mechelen. Meer info en boeken.

  1. Alleenstaande yurt in Duffel met zich op de weilanden

Beleef een unieke, onvergetelijke ervaring te midden van de natuur in Duffel. Word wakker met een heerlijk ontbijt en zicht op de koeien- en ezelweide vanuit je wondermooie yurt. Nadien kan je een fietstocht maken langs de rivieren naar Mechelen en Lier. Fietsen kan je bijboeken. Meer info en boeken.

  1. Eigentijdse yurt met hot tub en sauna

Liever iets meer luxe maar toch de ervaring van een overnachting in een yurt hebben? Dan is deze eigentijdse yurt in Hannut misschien wel iets voor jou! Na het verkennen van de Haspengouw, kan je nog even nagenieten in de hot tub met prachtig uitzicht over het landschap of lekker ontspannen in de sauna. Meer info en boeken.

  1. Yurt met eigen vijver in Waardamme

Het natuurhuisje ligt op een landgoed van 12 hectare met een prachtige landschapspark in Waardamme. Deze knus ingerichte yurt biedt accommodatie voor 4 personen, ideaal als je met het hele gezin op stap wenst te gaan. Er is een tweepersoonsbed en tweepersoonsslaapbank voorzien, een houtkacheltje om de yurt verwarmen, en een terras met zicht op een vijvertje. Er zijn mooie wandelroutes in de directe omgeving. De rest is aan jullie om te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. La yourte au fonds du jardin

La yourte au fonds du jardin ligt in Xhoris, op 30 km van Plopsa Coo en 35 km van het Circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Deze yurt bevindt zich middenin een tuin en biedt accommodatie voor twee personen. 's Ochtends maak je je eigen ontbijtje klaar in de volledig uitgeruste kitchenette en 's avonds kan je gezellig barbecueën. Meer info en boeken.

  1. La Yourte de la Ferme Froidefontaine

Wil je graag overnachten op het Belgische platteland? Boek je dan een overnachting op boerderij Yourte van Froidefontaine. Deze charmante yurt is ideaal gelegen in Havelange, middenin de natuur van de prachtige regio Condroz. Je hebt ook de mogelijkheid om tijdens je verblijf de boerderij te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Yurt aan de Amblève rivier

Deze authentieke yurt is gelegen in Nonceveux in de buurt van een camping en is geschikt voor vier personen. De yurt heeft alle basisvoorzieningen die je nodig hebt. Daarnaast is er ook een kleine buitenkeuken, een picknicktafel en een prachtig uitzicht op het veld langs de rivier de Amblève. Voor een gezellig kampvuur kan je een vuurschaal huren bij de eigenaars. Het prachtige wandelgebied rond het bekende riviertje de Ninglinspo ligt op wandelafstand. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen België

Wil jij ook graag België zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AntwerpenArdennenBelgische KustBruggeBrusselGentHagelandHaspengouwHenegouwenPajottenlandVlaamse ArdennenWesthoek
Reisgids AntwerpenReisgids ArdennenReisgids Belgische KustReisgids BruggeReisgids BrusselReisgids GentReisgids HagelandReisgids HaspengouwReisgids HenegouwenReisgids PajottenlandReisgids Vlaamse ArdennenReisgids Westhoek

Staycation in België? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in België.

Wandelboek 1

Gratis wandelgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?