Dé 12 x top bezienswaardigheden in Tauberbischofsheim

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dé 12 x top bezienswaardigheden in Tauberbischofsheim

28 juni 2021 in Beieren0 reacties

Tauberbischofsheim is een van de charmante historische stadjes langs de Romantische Strasse. Hier werd in 735 een nonnenklooster gesticht door bisschop Bonifacius, en de stad kreeg haar oorkonde tussen 1237 en 1245. Ontdek hieronder de leukste bezienswaardigheden in de stad!

Inhoud artikel

 1. Stadhuis van Tauberbischofsheim

Het neogotische stadhuis is gebouwd tussen 1865 en 1867. Op de gevel is een klokkenspel aangebracht. Als herinnering aan de voormalige markten hangen onder de bogengallerij de stadsschalen, die dateren uit 1775.

 1. Oude Post

Rechts van het stadhuis is de Oude Post. De gevel van dit gebouw is voorzien van veel vakwerkdetails. In 1602 werd er één gevel gebouwd voor 2 kleine huizen, waardoor er één groot vakwerkhuis ontstond: de Oude Post.

Ga mee met een tour en ontdek het mooiste van de regio

 1. Geboorteplaats Michael de la Roche

Rechts van de Oude Post zien we de geboorteplaats van Michael de la Roche. Hij was een beroemde criticus die hier werd geboren, in Frankrijk opgroeide, maar later naar Londen verhuisde, waar hij een tijdschrift uitgaf. Hij raakte bevriend met onder andere Samuel Clarke. Let op de beelden van jaloerse hoofden (Neidköpfen) op de gevel van het huis.

 1. Sint-Maartenskerk

De Sint-Maartenskerk werd gebouwd van 1910 tot 1914 en is aan de binnenkant versierd met verschillende waardevolle houtsnijwerken.

 1. Stern apotheek

Verder naar rechts, op de hoek van het marktplein, staat de Stern apotheek. Net als het huis de la Roche werd het gebouw op basis van oude beelden herbouwd nadat het aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door bombardementen was verwoest.

 1. Lioba kerk

Tegenover het stadhuis zien we de Lioba Kerk. Dit was de Kloosterkerk van het Franciscaner klooster, opgedragen aan St. Lioba, een 8e eeuwse Angelsaksische benedictijnse non. De kerk was in gebruik tot 1823. De gemeentelijke diensten bevinden zich nu in het voormalige Franciscaner klooster.

 1. Huis Mackert

Het huis Mackert, een briljant gebouw in roze en wit, werd in 1744 gebouwd als het barokke paleis van een wijnhandelaar met de naam Bögner.

 1. Stadspoort

In het zuiden van de stad is er nog een opvallende stadspoort. Om er te komen volg je de Hauptstraße naar het zuiden, langs het politiebureau. Als de Hauptstraße naar rechts buigt, loop je rechtdoor. De stadspoort dient als toegang tot een privé-binnenplaats met garages.

 1. Lieblerhuis

Het Lieblerhuis is een van de mooiste vakwerkhuizen in de oude stadskern van Tauberbischofsheim. De gevel is mooi gedecoreerd met versieringen die libellen en waterkevers voorstellen.

 1. Fischgässchen

Als je door Fischgässchen loopt, voelt het alsof je terug in de Middeleeuwen bent. Let op de vakwerkhuizen en huizen die door ruimtegebrek in de stad ongewone vormen hebben. Door de stadsmuur waren er voor deze huizen geen andere vormen mogelijk en moesten ze op de beschikbare ruimte worden gebouwd.

 1. Petruskapel

Een kleine omweg naar de Petruskapel is zeker de moeite waard. Dit is het oudste heilige gebouw van de stad. De Petruskapel is een cultureel erfgoed met een bijzondere regionale betekenis. De kapel dateert uit de romaanse periode rond 1180.

 1. Burcht Kurmeinz

De oostelijke handelsgebouwen uit de 15e en 16e eeuw zijn overblijfselen van de voormalige waterburcht. Het Tauberfrankian landschapsmuseum is tegenwoordig in de burcht Kurmeinz gevestigd. Het schaalmodel van Bisschofsheim uit het midden van de 18e eeuw, dat zich in dit museum bevindt, toont de stad met zijn typische kenmerken van die tijd. Zo zie je er de omliggende stadsmuren met wachttorens, de stadspoorten, het kasteel Kurmainz als bestuurscentrum van de stad, en de vele smalle en schuine steegjes.

 1. Filmpje: ontdek de gezelligheid van Tauberbischofsheim!

Ben je benieuwd naar Tauberbischofsheim? In onderstaand filmpje kan je alvast wat gezelligheid in het stadje opsnuiven! Als je Tauberbischofsheim zelf wilt ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar de Romantische Strasse!

 1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Straße downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?