Stadswandeling Würzburg

7 557 x gedownload2 ervaringen
  • Startpunt: Residenz Würzburg
  • Eindpunt: Memorial en Ring Park
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Würzburg

Würzburg is het gebruikelijke startpunt voor de Romantische Straße. Het is een levendige universiteitsstad aan de rivier de Main in het hart van het Frankische wijnbouwgebied. Te midden van de met wijnranken bedekte hellingen van de regio ligt de historische stad langs de oevers van de rivier en is het een schilderachtige plek om het avontuur te beginnen. Hier ontdek je tal van prachtige architectuur uit de barokke periode en een scala aan andere bezienswaardigheden. Veel van de beste plekken ontdek je tijdens deze wandeling!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling Würzburg

De wandeling start bij de Residenz van Würzburg, een van de meest indrukwekkende barokke meesterwerken van Duitsland. Wandel daarna verder langs de hoftuinen en geniet van de mix van Engelse en Franse landschapsarchitectuur. Je paseert enkele indrukwekkende kerken op je route zoals de Neubaukirche, Würzburgse Dom en de rode Mariakapel.

Een bezoek aan de Festung Marienberg mag ook niet ontbreken, pas in 1990 werd het volledig herbouwd na de oorlog, en nu herbergt het 2 musea en is het de meest prominente en bekendste bezienswaardigheid van de stad. Tot slot, om je stadswandeling af te sluiten, kun je misschien nog even ronddwalen in de groene en weelderige omgeving van het Ringpark voordat je terugkeert naar de oude stad om te genieten van een heerlijke maaltijd of van het levendige nachtleven in Würzburg. Lees hier nog meer bezienswaardigheden in Würzburg.

Romantische Straße

Gratis wandeling Würzburg downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Romantische Straße

Ontdek de Romantische Straße via een volledig uitgewerkte rondreis, 4 stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 oktober 2021 - Henk Nienhuis

Duidelijk en overzichtelijk

- 13 september 2021 - Chris Van Uffelen

Heel bruikbaar! We hebben genoten!!!! Hartelijk bedankt!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?