11 x beste campings in de Belgische Ardennen: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 15

11 x beste campings in de Belgische Ardennen: waar kamperen? + tips

5 maart 2023 in Ardennen0 reacties

Overzicht met de leukste campings in de Belgische Ardennen + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in de Ardennen zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in de Belgische Ardennen.

Inhoud artikel

  1. Les Refuges du Chalet (Spa)

Droom je altijd al van een unieke overnachting? Bij Les Regufes Du Chalet overnacht je in uitzonderlijke accommodaties! De bijzonder ontworpen chalets creëren een warme sfeer dankzij hun speciale interieur in thema. Je verblijft er bovendien op een perfecte locatie vlakbij Spa, waar je prachtig kan wandelen! Meer info en boeken.

Wat heeft Les Refuges du Chalet te bieden?

  • Bij Refuges Du Chalet kan je in verschillende uniek gedecoreerde chalets logeren. Zo kan je er voor kiezen om te overnachten in een chalet dat ingericht werd als een iglo of een chalet dat ingericht werd in het thema van de beer.
  • De chalets zijn gelegen op slechts enkele kilometers van Spa. In Spa kan je niet enkel wondermooie wandelingen en fietstochten maken, maar ook relaxen in de Spa of golfen op het golfterrein. Voor echte snelheidsduivels is ook een bezoekje aan het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps een echte aanrader!
  • Elke ochtend kan je op de camping genieten van een vers geserveerd continentaal ontbijt. Het ontbijt wordt zelfs tot aan je hut gebracht, ideaal dus voor wie rustig wilt ontwaken.
  • Aan de chalets grenst een mooie tuin waar je kan barbecueën en tot rust kan komen.
  • Boek je verblijf op Les Refuges du Chalet.
  1. Camping de l'Eau Rouge (Stavelot)

Camping de l'Eau Rouge is gelegen in een rustig, bosrijk gebied en biedt milieubewuste kampeerplaatsen op enkele minuten rijden van Spa en Stavelot. De camping wordt omgeven door groene bossen, rotswanden en pittoreske dorpjes en heeft haar naam te danken aan de uitdagende bocht (de l'Eau Rouge) op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps. Daarnaast is de camping is de ideale uitvalbasis voor mooie wandel- en fietstochten in de omgeving. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping de l'Eau Rouge allemaal te bieden?

  • De staanplaatsen worden omzoomd door hoge hagen en bomen die zorgen voor voldoende schaduw op warme zomerdagen. Verder kan je er ook (luxe) stacaravans huren.
  • Ook kinderen zullen zich hier prima vermaken. In het kronkelende riviertje kunnen ze dammen bouwen of lekker ploeteren in het water. Of ze kunnen ook altijd een verfrissende duik nemen in het verwarmde en energiezuinige zwembad.
  • Verder is de camping ook zeer geschikt voor (sportieve) rustzoekers. Zo kan je in de omgeving prachtige wandel- en fietstochten maken.
  • Of je kan ook een daguitstap maken naar het nabijgelegen Spa en het bekende circuit Spa-Francorchamps.
  • Na een actieve dag kan je genieten van lekkere gerechten gemaakt met verse ingrediënten in het restaurant of op het (overdekte) terras.
  • Boek je verblijf op Camping de l'Eau Rouge.
  1. Glamping Neufchâteau, Belgische Ardennen

Ga genieten op deze Luxe Glamping Neufchâteau, gelegen aan de bovenloop van het riviertje de Vierre en midden in het bos van de Belgische Ardennen. Hoor het beekje kabbelen, kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline. ’s Avonds samen genieten bij de bistro of met het hele gezin lekker eten aan de picknicktafel. Slapen doe je in een comfortabele bed in de glampingtent.

Vlakbij het Landal park ligt het Meer van Neufchâteau met tal van watersportactiviteiten: kom zwemmen, vissen, kanovaren en nog veel meer. Na een stukje rijden vind je de mooiste uitzichtpunten over het landschap van de Ardennen. Ga meer dan 1000 jaar terug in de tijd met een bezoekje aan het grote versterkte kasteel in Bouillon, een van de grootste in België. Meer info en prijzen.

  1. Camping Sandaya Parc La Clusure (Rochefort)

Bij Camping Sandaya Parc La Clusure overnacht je op een idyllische rustgevende plek. Je bevindt je er namelijk middenin een heuvelachtig gebied gelegen aan de rivier de Lomme. Aan de camping grenzen verschillende wandel- en fietsroutes en leuke pittoreske dorpjes. Bovendien liggen ook de fameuze grotten van Han op een steenworp. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Sandaya Parc La Clusure te bieden?

  • De grote camping biedt verschillende staanplaatsen voor campers en caravans. Voorts vind je er ook een groot aanbod aan huuraccommodaties. Je kan er namelijk verblijven in een unieke Coco sweet tent, een safaritent of een Kabouterplop tent. Wie op zoek is naar een tikkeltje extra comfort kan er bovendien ook overnachten in luxueuze chalets.
  • In het verwarmd buitenzwembad met peuterbad kan je op warme dagen wat afkoelen en zonnen doe je in de naastgelegen bar, waar je ook kan genieten van een drankje. Wie echt volledig in de natuur wilt opgaan kan ook zwemmen of vissen in de rivier.
  • Heb je nog wat energie over? Je kan je helemaal uitleven op het sportterrein, beachvolleybalveld of jeu de boules speelveld! Op de camping kan je bovendien ook deelnemen aan unieke sportactiviteiten want je vindt er een boogschietbaan en een paintballbos.
  • In de omgeving liggen karaktervolle dorpjes, historische bezienswaardigheden en verschillende musea zoals het museum met archeologische vondsten. Ook kan je gaan proeven van heerlijk vers gebrouwen bier in de Abdij van Rochefort. Je zal je er dus zeker niet snel vervelen!
  • Vlakbij de camping kan je deelnemen aan diverse outdooractiviteiten of een fiets huren om een mountainebiketocht maken. Ook op de camping zelf wordt animatie georganiseerd.
  • Om de dag goed af te sluiten kan je tenslotte proeven van vers bereide gerechten in het restaurant.
  • Boek je verblijf op Camping Sandaya Parc La Clusure.
  1. Camping Le Canada (Chiny)

Wil je graag overnachten in een bungalow of een buitengewone accommodatie in de natuur? Bij Camping Le Canada kan je volledig uitgeruste bungalows, tipi's, hutten en tenten in de bomen huren in de natuurlijke omgeving van Chiny. Wie er bovendien verblijft met zijn eigen tent of caravan overnacht aan het rustgevende beekje van La Foulerie of in het bos boven de Semois. Meer info en boeken.

Wat heeft camping Le Canada te bieden?

  • De camping biedt een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Eerst en vooral zijn er staanplaatsen voor kampeerders met een eigen tent, mobilhome of caravan midden in de natuur. Daarnaast kan je er ook overnachten in luxe bungalows en stacaravans. Wie echter op zoek is naar een unieke ervaring kan er tenslotte ook voor kiezen om te logeren in een tipi of een trekkershut.
  • Kinderen kunnen zich uitleven in de kinderspeeltuin en ouders kunnen een drankje drinken op het terras aan de oever van de rivier. De camping beschikt ook over een frietkraam en een bar waar je kan genieten van een lekker drankje of hapje.
  • De camping ligt in de vallei van de Semois en vormt dus de ideale vertrekplaats voor een schitterende wandeling, fietstocht of kanotocht. Verder kan je in de omgeving ook paardrijden, minigolfen en deelnemen aan verschillende watersporten.
  • Voor een gezellige stadsuitstap kan je de auto nemen naar Florenville, een bekend toeristisch stadje op enkele kilometers van de camping. Daar kan je slenteren in de verschillende winkeltjes, inkopen doen in de supermarkt of dineren in een van de restaurants.
  • Cultuurliefhebbers zullen in de omgeving zeker niets te kort komen want de Abdij van Orval, Bouillon en een indrukwekkend Middeleeuws kasteel liggen vlakbij.
  • Boek je verblijf op Camping Le Canada.
  1. Panoramacamping Petite Suisse (Manhay)

Panoramacamping Petite Suisse ligt in het hartje van de Ardennen te Luxemburg. Je geniet er dankzij de hoge ligging van een prachtig uitzicht op het heuvellandschap en de bossen. De gemeente Manhay, waar de camping gelegen is, is voor meer dan de helft bedekt met bos en vormt dus de perfecte omgeving voor wandelaars en mountainbikers! Meer info en boeken.

Wat heeft Panoramacamping Petite Suisse te bieden?

  • De camping beschikt over verschillende ruime en open staanplaatsen die gelegen zijn op een helling. Je kan er overnachten in je eigen tent of kampeerwagen. Wie op zoek is naar wat meer luxe en comfort kan ook een safaritent met terras, een koepeltent, een Finse chalet met veranda, een vakantiehuis met infraroodsauna of een stacaravan boeken. De chalets en luxecaravans staan bovenaan de camping zodanig dat je er geniet van het meest indrukwekkende uitzicht.
  • Het enthousiaste animatieteam verzorgt animatie voor alle leeftijdsgroepen. Daarnaast is er op de camping ook een outdooranimatiebedrijf aanwezig die verschillende sportieve activiteiten organiseert.
  • Wie na een langde dag nog wat energie over heeft kan baantjes trekken in het buitenzwembad, volleyballen, tafeltennissen of voetballen. Kinderen kunnen zich bovendien ook uitleven in de speeltuin.
  • Op de camping is ook een restaurant en een bar waar je op het terras kan proeven van heerlijke drankjes en hapjes.
  • In de buurt van de camping kan je zeer mooie boswandelingen of mountainbiketochten uitstippelen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een van de nabijgelegen wildparken te bezoeken om er herten, everzwijnen en vossen te spotten. Wie echt volledig de sfeer van de Ardennen wilt opsnuiven kan ook een van de nabijgelegen grotten of mijnen gaan bezichtigen.
  • Boek je verblijf op de Panoramacamping Petites Suisse.
  1. Camping de Chênefleur (Tintigny)

Wie wilt ontwaken in een groene omgeving met het geluid van kabbelend water op de achtergrond, kan ervoor kiezen om te verblijven op Camping de Chênefleur. Deze gezellige camping licht in een prachtig landschap, beter bekend onder de naam ‘Land van de Gaume’, aan de rivier de Semois. Dankzij het vriendelijke personeel en de rustige sfeer die er heerst zal je je er direct thuis voelen! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping de Chênefleur te bieden?

  • De camping biedt verschillende soorten ruime staanplaatsen. Zo kan je er bijvoorbeeld kiezen voor een plekje aan het water. Wie geen eigen tent of caravan heeft kan er ook overnachten in een van de bungalows, mobilhomes, tenten of hutten. Daarnaast kan je er zelfs met het hele gezin overnachten in een echte kabouter Plop-tent!
  • De ligging aan de rivier de Semois biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je er een verfrissende duik nemen of dammen bouwen in het water. Wie het liever wat rustiger aandoen kan ook aan het kleine strandje genieten van de zon.
  • Wie liever zwemt in verwarmd water kan gebruik maken van het verwarmde zwembad met peuterbad.
  • De camping beschikt over een ruim aanbod voor kinderen. Zo is er onder andere een speeltuin en een recreatieveld. Het animatieteam organiseert ook heel wat leuke knutselactiviteiten, sporttornooien, lasergamebattles in het bos, ….
  • Voor de sportievelingen is er bovendien de mogelijkheid voorzien om te abseilen, paintballen, mountainbiken en tafeltennissen. Verder kan je in de omgeving ook mooie natuurwandelingen maken, kanoën, kajakken, rotsklimmen en paardrijden.
  • Vanuit deze camping kan je ook gemakkelijk een stadsuitstap plannen! Luxemburg, Bouillon, Arlon en Virton liggen namelijk vlakbij! Tenslotte is ook een bezoekje aan de nabijgelegen abdij Notre-Dame d'Orval een echte aanrader!
  • Boek je verblijf op Camping de Chênefleur.
  1. Camping Capfun Hirondelle

Camping Capfun Hirondelle is de camping bij uitstek voor een gevarieerde familievakantie! De grote camping is gelegen in een rustgevend gebied vol prachtige bossen. De omgeving staat bekend om zijn uitgebreid aanbod aan outdooractiviteiten, ideaal dus voor wie op zoek is naar wat actie! En ook op de camping zelf zal je je dankzij de verschillende faciliteiten zeker niet vervelen. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Capfun Hirondelle te bieden?

  • Deze leuke familiecamping biedt staanplaatsen voor campers en caravans onder bomen en op open plekken. Verder kan je er ook voor kiezen om een accommodatie te huren. De toeristische staanplaatsen zijn afgescheiden van de huuraccommodaties en vaste staanplaatsen en zijn voorzien van elektriciteit en wifi.
  • Wie graag in het water vertoeft zal zich volledig kunnen uitleven in het gigantische waterpark met glijbanen, kinderbad en waterspeeltuin! Daarna kan je ook tot rust komen op een van de ligbedden naast het zwembad.
  • Op de camping wordt ook animatie aangeboden voor jong en oud. Er worden zowel kinderactiviteiten georganiseerd als activiteiten voor jongeren en het hele gezin! Ook is er een gameroom waar tieners gezellig kunnen samenkomen.
  • In de omgeving kan je deelnemen aan tal van avontuurlijke buitenactiviteiten waaronder paintball, quadrijden, ….
  • Wie liever een culturele uitstap maakt kan een bezoekje brengen aan het nabijgelegen kasteel van Oteppe. Ook de stad Luik is makkelijk bereikbaar met de auto!
  • Na een drukke dag kan je je laten bedienen in het restaurant, waar je proeft van overheerlijke gerechten.
  • Boek je verblijf op Camping Capfun Hirondelle.
  1. Ardennen camping Bertrix (Bertrix)

Op zoek naar een toffe camping voor de hele familie? Ardennen Camping Bertrix is een grote terrassencamping gelegen middenin de Belgische Ardennen, net buiten Bertrix. Deze camping heeft heel wat te bieden voor jong en oud! Kinderen zullen zich er niet snel vervelen dankzij het ruime aanbod aan speelmogelijkheden maar ook volwassenen zullen er zich amuseren dankzij de talrijke georganiseerde outdoor-activiteiten. Meer info en boeken.

Wat heeft Ardennen camping Betrix te bieden?

  • De grote camping beschikt over ruime staanplaatsen voor caravans en campers. Op de staanplaatsen is elektriciteitsaansluiting voorzien. Verder kan je er ook voor kiezen om een bungalow, mobilhome, familietent of blokhut te huren.
  • Kinderen kunnen hier eindeloos ravotten op in het zwembad en in het speelbos met natuurlijk parcours. Daarnaast kunnen zij ook deelnemen aan de avontuurlijke kinderanimatie.
  • Ook aan de iets oudere actievelingen wordt een gevarieerd programma van activiteiten aangeboden. Je kan er voor kiezen om op de camping te tennissen, volleyballen of voetballen. Wie net iets meer de survivalsfeer wilt opsnuiven kan tevens deelnemen aan de georganiseerde excursies en sportdagen waarbij je gaat kajakken, wandelen, boogschieten, mountainbiken of hiken.
  • In het gezellige restaurant bij de camping kan je lekker ontbijten, lunchen en dineren.
  • Boek je verblijf op de Ardennen Camping Betrix.
  1. Camping de l'Ourthe (La Roche en Ardenne)

Deze camping is gelegen in het hartje van de Ardennen, in een schilderachtig dal, op enkele honderden meters van het centrum van La Roche en Ardenne. La Roche en Ardenne, door sommigen ook wel de parel van de Ardennen genoemd, is een gezellige stad aan de oever van de Ourthe. In deze omgeving kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. Camping de l ’Ourthe La Roche en Ardenne is dus dé locatie bij uitstek voor een gevarieerde familievakantie! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping de l ‘Ourthe La Roche en Ardenne te bieden?

  • De camping beschikt over meerdere rustgevende staanplaatsen middenin de natuur. Deze staanplaatsen zijn geschikt voor tenten, caravans en campers. Wie enkel gebruik maakt van een tent kan kamperen op het tentenveld langs de rivier.
  • De camping ligt aan de oever van de rivier de Ourthe. In deze rivier kan je een verfrissende duik nemen, pootje baden en vissen.
  • In het kleine winkeltje van de camping kan je verschillende belangrijke basisproducten aankopen.
  • La Roche en Ardenne is een zeer populaire stad bij toeristen waar je verschillende activiteiten kan ondernemen. Zo kan je in de buurt van de camping mountainbikes huren, kanotochten of kajaktochten maken en paragliden.
  • Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het wondermooie nabijgelegen kasteel of het oorlogsmuseum.
  • Vanuit deze camping kan je ook makkelijk een bezoekje brengen aan verschillende andere steden waaronder Durbuy en Rochefort.
  • Boek je verblijf op Camping de l'Ourthe La Roche en Ardenne.
  1. Camping Hohenbusch (Burg-Reuland)

Camping Hohenbusch is een middelgrote camping aan de rand van de Belgische Ardennen. Je verblijft er in Luik, bij de kruising tussen Luxemburg, Duitsland en België. De camping is gebouwd rondom een gezellige kinderboerderij. Een leuke ervaring dus voor echte dierenliefhebbers! Bovendien is de camping gelegen in een mooie rustige omgeving met verschillende prachtige fiets- en wandelroutes. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Hohenbusch te bieden?

  • De camping beschikt over staanplaatsen voor reizigers met een eigen tent, caravan of camper. Wie liever wat luxueuzer kampeert kan bovendien een mobilhome huren of een perfect uitgeruste suite boeken in het bijgebouw. Sommige van deze suites zijn zelfs uitgerust met sauna, infraroodcabine of eigen whirpool!
  • Op de camping kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad of geitjes aaien in de kinderboerderij. Voor de kinderen is er daarnaast ook nog een toffe speeltuin voorzien.
  • In de taverne kan je dagelijks genieten van heerlijke maaltijden en vers brood.
  • Wie op zoek is naar net iets meer actie kan gaan karten of bowlen in de omgeving.
  • In de buurt van de camping kan je ook zeer mooie wandelingen en mountainbiketochten maken langs verschillende oude kastelen en ruïnes of de heides van de Ourvallei. Je kan hiervoor zelfs mountainbikes huren bij het vriendelijke personeel van de camping.
  • Ten slotte is ook een bezoekje aan Malmedy, Vianden of de watervallen van Coo van hieruit een echte aanrader!
  • Boek je verblijf op Camping Hohenbush.
  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?