Wat te doen op vakantie in Amsterdam deze winter

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wat te doen op vakantie in Amsterdam deze winter

30 september 2022 in Amsterdam0 reacties

Ook in de winter is de Nerlandse hoofdstad zeker een aanrader om te bezoeken. Een bezoekje aan Amsterdam heeft een aantal voordelen. Er zijn wat minder toeristen en zo kun je de stad rustig verkennen. Maar wat valt er nou precies allemaal te beleven in Amsterdam in de winter? Hieronder vind je een aantal tips over wat je allemaal in Amsterdam kunt doen in de winter!

Inhoud artikel

  1. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Elke winter vindt in Amsterdam het Amsterdam Light Festival plaats. Dit festival duurt een paar weken en is echt een aanrader om te bezoeken als je naar Amsterdam gaat in de winter. Op het festival kun je genieten van de vele lichtkunstwerken van beroemde lichtkunstenaars. Je kunt deze kunstwerken bekijken vanaf een boot op de grachten.

Het Amsterdam Light Festival organiseert rondvaarten waarbij je van deze lichtkunstwerken kunt genieten. Een Amsterdam Light Festival rondvaart kun je eenvoudig boeken en is zeker de moeite waard tijdens een bezoekje aan de hoofdstad in de winter!

  1. Bezoek het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van heel Nederland en kan dus zeker niet ontbreken als je een bezoekje aan de hoofdstad brengt. Het museum hangt vol met kunstwerken over de Nederlandse geschiedenis van zowel binnenlandse als buitenlandse kunstenaars. Het meest bekende werk is natuurlijk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn.

Het museum is erg groot en daarom wordt het moeilijk om alle kunstwerken in een dag te kunnen bekijken. Je kunt je hier dus zeker een aantal uur prima vermaken. Ideaal om te doen tijdens een bezoek aan Amsterdam in de winter.

  1. Boek een rondvaart

Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn prachtige grachten en daarom is het zeker een aanrader om eens een rondvaart te boeken. Nou zal je misschien denken, het is wel wat aan de koude kant om een rondvaart in de winter te doen. Gelukkig kun je ook genoeg rondvaarten boeken waarbij je in een overdekte boot zit. Dit is een veel betere optie voor in de winter natuurlijk en zo kun je alsnog genieten van het mooie uitzicht vanuit de Amsterdamse grachten. Boek bijvoorbeeld een privé boottocht Amsterdam, waarbij je alleen met je vrienden en familie kan genieten van een rondvaart. Er is van alles mogelijk en het is zeker een aanrader om een rondvaart te doen in de winter!

Met al deze tips kun jij vast en zeker een leuke vakantie in Amsterdam tijdens de winter beleven.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?