Premium

Wandeling langs Fort de Roovere, Bergen-op-Zoom + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling langs Fort de Roovere, Bergen-op-Zoom + kaartje

  • Startpunt: Fort De Roovere, Halsteren
  • Eindpunt: Fort De Roovere, Halsteren
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Fort de Roovere, een onderdeel van de West Brabantse Waterlinie

Deze Waterlinie is het oudste deel van de Zuiderwaterlinie. De Zuiderwaterlinie verbindt 11 historische vestingsteden en de ommelanden met elkaar. Fort de Roovere is vernoemd naar Pompejus de Roovere die de bouw van de fortificaties begeleidde. Deze wandeling(6km) voert je door het terrein van Fort de Roovere, het aangrenzende bosgebied van het Brabants Landschap en langs Fort Pinssen!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandel via de Mozesbrug dwars door het water

Met onze uitgestippelde wandeling struin je langs Fort de Roovere in Halsteren, bij Bergen op Zoom. Het is een van de grootste forten van de West Brabantse waterlinie. Trek je beste wandelschoenen aan voor een mooie wandeling langs de aarden wallen en droge grachten. Geniet van de natuur in het Brabantse Landschap, maar pas op voor de takjes en brandnetels!

Enkele hoogtepunten om even bij halt te houden tijdens je wandeling

  • De Pompejus uitkijktoren, gelegen op een hoek van Fort de Roovere. De 25-meter hoge toren is vernoemd naar de vooraanstaand politicus Pompejus de Roovere. Naast het doel als uitkijktoren kunnen er in Pompejus ook exposities gehouden worden en vinden er openluchtvoorstellingen plaats. Wanneer je de top bereikt hebt, bied dit een prachtig uitzicht over Fort de Roovere, Halsteren en het naastgelegen dorp Moerstraten. Het ontwerp van de toren heeft een ingewikkelde geometrie en architectuur. Bijzonder is dat sommige onderdelen van de uitkijktoren te koop zijn!
  • Bij de Mozesbrug loop je dwars door het water, maar zonder dat je natte voeten krijgt. Hieraan heeft de brug dan ook haar naam te danken. De brug ligt als een soort sleuf in de gracht.
  • Fort Pinssen. Vanaf 1628 dichtte dit fort het gat tussen de forten De Roovere en Moermont. Kolonel Willem Pijnssen (Pinssen) van der Aa kreeg de opdracht van de Staatsen om het fort tijdens de bouw te beschermen tegen de vijand. Vandaar de naam van het fort. Vandaag de dag neemt de natuur de overhand.

Wil je graag nog meer verborgen plekjes zien in Noord-Brabant? Dat kan! Download onze reisgids Noord-Brabant en ontdek zowel de bekende als minder bekende bezienswaardigheden en plekjes!

Noord-Brabant

Stuur me de gratis preview reisigds

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Neem gerust je picknick mee tijdens je wandeling! Op een aantal plekken langs de wandelroute zijn er picknickplaatsen of bankjes voorzien. Op Fort De Roovere staan er ook een aantal picknicktafels bij “De Schaft”. Dit is een informatiecentrum over de Pompejus toren en hier kan je gezellig samen wat eten en/of drinken.

Wil je voor, tijdens of na de wandelroute in de buurt iets drinken of eten? Hieronder staan de dichtstbijzijnde adressen:

Wil je graag zoveel mogelijk van de omgeving verkennen? Dan kan je best op zoek gaan naar een aangename verblijfplaats in of in de buurt van Halsteren. Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je uitgekozen.

Natuurhuisje in Heerle

In het West-Brabantse Heerle ligt deze gezellige B&B met drie B&B-kamers waar je terecht kan voor een heerlijke overnachting. Het natuurhuisje in Heerle bevindt zich middenin een groene omgeving en is sfeervol ingericht. Meer info en boeken.

B&B Op de Brabantse Wal

Ook deze aangename B&B Op de Brabantse Wal is een absolute topper! Bij mooi weer is het hier heerlijk genieten van de ondergaande zon vanop het terras. Je overnacht in een van de ruime, modern ingerichte kamers en je kan gebruikmaken van de sauna en fitnessruimte. Meer info en boeken.

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 8 oktober 2023 - Sabine De Belder

Heel interessant, stonden mooie wandelingen in.

- 28 juni 2023 - Edo

Dit was een welkome reisgids die ons vooraf al de nodige informatie gaf waardoor wij gericht op pad konden gaan. Aangezien we niet veel tijd hadden voor een bezoek aan Bergen op Zoom hebben we de highlights er mooi tussenuit kunnen halen! Tip: uitgebreidere informatie over parkeren.

- 28 februari 2023 - Corjan

Mooie route en omgeving

Stuur me de gratis preview reisigds

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?