Levada do Furado PR10 (Ribeiro Frio) wandeling op Madeira

Koop de volledige reisgids voor € 10

Levada do Furado PR10 (Ribeiro Frio) wandeling op Madeira

  • Startpunt: Levada do Furado PR10 - Ribeiro Frio
  • Eindpunt: Portela op de ER 102
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 5 uur
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelen op de mooiste levadas van Madeira: Ontdek de mooiste wandelroute

De wandeling Levada do Furado PR10 - Ribeiro Frio voert je door de laurierbossen. Verwacht spectaculaire uitzichten en imposante rotswanden op weg naar Portela. Houd er rekening mee dat je aan het einde in Portela op de ER 102 uitkomt en je dan natuurlijk wel nog terug moet zien te komen. GPS: 32.734924,-16.886135.
Meer actuele info over deze wandeling vind je hier

Nabij de start van de wandeling kan je een bezoek brengen aan de forelkwekerij Posto Aquícola do Ribeiro Frio. Misschien denk je nu: moet ik helemaal naar Madeira gaan om forel te zien? Maar geloof ons, als je er eenmaal bent geweest, zal je volmondig ja zeggen. Ribeiro Frio betekent letterlijk koude beek. Het zijn niet zozeer de zwemmende forellen in de bekkens die zo bijzonder zijn, maar wel de manier waarop ze daar komen.

Kristalhelder water komt uit de koude beek en vult de bassins. De kleine forellen worden via een sluizenstelsel van een helling naar beneden geleid. Niet allemaal tegelijk, maar door een paar verschillende bassins, tot ze volwassen zijn. De omringende bloemen en planten doen de kwekerij meer op een botanische tuin lijken. Iedereen wil dit zien, dus het kan hier druk zijn.

Meer info over deze wandeling?

  • Afstand: 11 km (heen en terug)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Wandelduur: 5 uur

Ben je nog op zoek naar een verblijf in Madeira? Bekijk onze favoriete verblijven op Madeira hier, zo verblijf je op de leukste plekjes.

Madeira

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Madeira

Ontdek Madeira via een volledig uitgewerkte rondreis van 10 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Stadswandeling in Funchal en 10 PR wandelroutes, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?