Ilsetal wandeling naar de Froschfelsen

  • Startpunt: Parking Ilsenburg
  • Eindpunt: Parking Ilsenburg
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 14,3 km
  • Duur: 4 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ilsetal wandeling naar de Froschfelsen

De Ilsetal wandelroute begint op de wandelparkeerplaats Ilsetal (bekijk ligging) en neemt je mee op een tocht door de prachtige natuur. Het is dezelfde parkeerplaats als voor de wandeling naar de Froschfelsen (HWN 005) Je kan die extra lus toevoegen aan je route, dat zijn 5 km extra heen en terug.

De wandelroute steekt de rivier de Ilse over en gaat verder over kronkelende bospaden met granieten rotsformaties, kliffen en uitkijkpunten. Op verschillende plekken kan je pauzeren. Enkele opmerkelijke hoogtepunten van de route zijn de Ilsefälle-waterval, de klif Paternosterklippe bij Ilsenburg, die geweldige uitzichten biedt, en de Ilsestein. De Bremer Hütte (HWN 006) is een hut boven de Ilse-watervallen direct aan de Heinrich-Heine-Weg. Vanuit die hut heb je een prachtig uitzicht op de Brocken.

Harz

Gratis preview reisgids Harz downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Harz

Ontdek de Duitse Harz regio via een complete reisgids en 16 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 april 2024 - Luc Adams

Heel handig werkdocument om vakantie echt te laten slagen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?