Stadswandeling Goslar: verken het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Goslar: verken het historische centrum

  • Startpunt: Marktplein Goslar
  • Eindpunt: Zwinger-toren
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door het historische centrum van Goslar

De stad Goslar werd gesticht in 922 en een eeuw later werd ze officieel een keizerlijke stad en zo een van de machtscentra van het Heilig Roomse Rijk. Overal waar je kijkt zie je torenspitsen afkomstig van kerken en kloosters. De kers op de taart is het keizerlijk paleis. En al dat moois staat langs smalle, geplaveide straatjes die door de oude stad kronkelen. Dankzij alle vakwerkhuizen voel je de geschiedenis in de lucht hangen.

Ben je een fervent wandelaar? Dan kan je je aan de Kaiserweg wagen, een langeafstandswandelroute van ongeveer 110 kilometer door het Harz- en Kyffhäusergebergte. Het pad, ooit een handelsroute, begint bij Goslar of Bad Harzburg en gaat tot Tilleda am Kyffhäuser. Volgens de legende vluchtte koning Hendrik IV in 1073 voor de Saksen langs deze weg via een geheime ontsnappingsroute vanuit het kasteel.

Op de achtergrond zie je de 600 meter hoge Rammelsberg pronken. Het is echter niet zomaar een berg, maar wel een belangrijke zilvermijn die pas in 1988 werd gesloten. Sinds 1992 staan de mijn en de oude stad Goslar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mijnbouw speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad, net als het lidmaatschap van de belangrijke handelsorganisatie Hanzeverbond.

OVERNACHTEN: Verblijf tijdens je bezoek aan Goslar in het Hotel Kaiserworth Goslar, gelegen aan de grote markt. Het hotel zit gevestigd in het gotische Kaiserworth, een prachtig gebouw met een weelderig interieur. Meer info en boeken.

Harz

Stuur me de stadswandeling Goslar

Nog meer in de volledige reisgids Harz

Ontdek de Duitse Harz regio via een complete reisgids en 16 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 april 2024 - Carine stichelbaut

Bezoek Goslar: met de wandeling alle bijzondere monumenten gezien. Fijn er ook wat uitleg bij te hebben. We waren zeer tevreden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?