Premium

Lago di Braies of Pragser Wildsee wandeling: Parel van de Alpen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Lago di Braies of Pragser Wildsee wandeling: Parel van de Alpen

  • Startpunt: Parking Lago di Braies
  • Eindpunt: Parking Lago di Braies
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 3,5 km
  • Duur: 1 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Bij het Lago di Braies of Pragser Wildsee, dat soms de "Parel van de Alpen" wordt genoemd en uitgesproken populair is, kan het in het hoogseizoen wemelen van de toeristen. Niettemin is dit meer zeker een bezoekje waard. Het ligt aan de voet van de imposante rotswand van de Seekofel (Croda del Becco), 2810 meter hoog.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Lago di Braies of Pragser Wildsee wandeling

Toeristen zakken natuurlijk vooral af naar dit meer omwille van zijn levendige smaragdgroene kleur en de schitterende achtergrond. Het meer wordt aan drie kanten omringd door pieken van de Dolomieten, wat ontzagwekkende uitzichten en foto’s oplevert. Wil je graag Lago di Braies (Prager See) verkennen? Volg dan zeker onze wandelroute van 3,5 km lang.

Om het meer te bezoeken moet je het vanaf de noordkant benaderen, door tussen de dorpen Welsberg en Niederdorf in het Puster-dal te rijden. Na een paar kilometer reizen kom je aan op het enige kruispunt, waar je de weg naar het meer moet nemen. Nadat je de dorpjes Schmieden en St. Veit gepasseerd hebt, kom je bij de parkeerplaats (waarvoor in het toeristisch hoogseizoen betaald moet worden), waar een groot hotel-restaurant ligt, het Hotel Pragser Wildsee.

OPGELET: Van 10 juli tot 10 september, tussen 9u30 en 16u, is het Pragser Tal alleen bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet, per fiets, of op vertoon van een parkeerreservering of een geldige doorgangsvergunning.

Het is mogelijk om rond het meer te wandelen. De route is vlak en breed op de westelijke oever, maar steil en smal met enkele trappen op de oostelijke oever. Het is een mooie wandeling, die je naar de voet van de Seekofel brengt, en die elke wandelaar aankan. In de winter zijn deze paden (vooral die op de oostelijke oever) vaak gesloten wegens lawinegevaar. In de winter wordt het meer bedekt met een dikke laag ijs. Sinds 2012 worden er tijdens het winterseizoen curlingwedstrijden op het ijs gehouden.

Net omdat het meer zo makkelijk toegankelijk is, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een razend populaire trekpleister bij toeristen. Je zal deze schitterende plek zeker niet voor jezelf hebben, maar het is en blijft desondanks een must-see op elke reis door deze streek.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?