Premium

Wandeling Lago di Sorapis Hike: een verborgen pareltje in de Dolomieten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Lago di Sorapis Hike: een verborgen pareltje in de Dolomieten

  • Startpunt: B&B Hotel Passo Tre Croci Cortina
  • Eindpunt: B&B Hotel Passo Tre Croci Cortina
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 12,5 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar het pittoreske Lago di Sorapis (hike)

Een mooie wandeling vanuit Cortina brengt je naar het pittoreske Lago di Sorapis. Lago di Sorapis is niet zo gemakkelijk te bereiken als sommige van de andere bergmeren in de Dolomieten. Je bereikt het meer via pad 215 (bekijk het startpunt) vanaf de Passo Tre Croci. Het feit dat het meer moeilijk toegankelijk is, maakt zijn aantrekkingskracht alleen maar groter. Omdat het op 2,5 uur wandelen ligt van de dichtstbijzijnde parkeerplaats, is het hier veel minder druk dan bij zijn bekendere buren.

TIP: Toch is het aan te raden om niet later dan 8u30 aan de wandeling beginnen, want de parkeerplaats loopt snel vol.

Het pad 215 naar het meer omvat een bospad en een paar smalle richels. Er zijn ook enkele metalen trappen. De hele weg omhoog word je getrakteerd op prachtige uitzichten op de Dolomieten. Als je eenmaal bij het Sorapis-meer bent, glinstert het stille turquoise water in zacht licht, en weerspiegelt het de ondoordringbare muur van ruig berggesteente die je omringt. De inspanning om deze schitterende plek te bereiken is meer dan de moeite waard. Vlak voor je bij het meer aankomt, kan je stoppen voor een maaltijd of overnachten in de Rifugio Alfonso Vandelli (meer info).

EXTRA: Als je een uitdagendere route zoekt, kan je langs de paden 213 en 216 gaan. Of combineer beide en ga langs de ene weg omhoog en via de andere terug omlaag. Het beginpunt van deze wandeling ligt ongeveer 15 minuten rijden van Cortina d'Ampezzo. De wandeling naar Sorapis en terug duurt ongeveer vier uur (of een dikke vijf uur als je ervoor kiest via een alternatieve route terug te keren).

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?