Wandelen op de balkons van Cap Blanc-Nez aan de Opaalkust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandelen op de balkons van Cap Blanc-Nez aan de Opaalkust

  • Startpunt: Parking in Escalles
  • Eindpunt: Parking in Escalles
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Côte d'Opale

Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Côte d'Opale

Met deze wandelvakantie aan de Côte d'Opale verken je met Geert de kust vanaf Cap Gris Nez tot Le Touquet. Afwisseling troef met wandelingen aan de kust en het binnenland. Afreisdata 18/04 + 28/10/24 .

Noord-Frankrijk rondreis 7 dagen in hotels 3* met ontbijtbuffet

Noord-Frankrijk rondreis 7 dagen

Je verblijft op 3 locaties in Noord-Frankrijk, telkens in charmante 3* hotels, zo zijn de verplaatsingen beperkt. Inbegrepen: 6x ontbijtbuffet. Half pension in alle hotels mogelijk.

Wandelroute Côte d'Opale: wandelen op de balkons van Cap Blanc-Nez

Wij stellen hier nu een wandeling voor naar de toppen van de omliggende heuvels. Zo krijg je de mooiste panorama’s over het golvende landschap van de Cap Blanc-Nez.

Een loodrechte witte mergel in krijtrotsen, 134 meter hoog, dat is de Cap Blanc-Nez. Deze kuststrook werd gevormd zo’n 90 miljoen jaar geleden en is daardoor 80 miljoen jaar jonger dan de 12 km verderop gelegen Cap Gris-Nez. Ook hier zijn de rotsen serieus afgebrokkeld, zo'n 25 centimeter in de laatste 100 jaar. Let op en ga niet tot op de randen lopen.

Het mooiste zicht op die loodrechte kust van Cap Blanc-Nez krijg je het best zien vanaf Cap Gris-Nez of vanaf Le Cran d’Escalles waar we tijdens onze wandeling langskomen.

Noord-Frankrijk

Gratis wandelroute Cap Blanc Nez downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Frankrijk

Ontdek Noord-Frankrijk met onze complete reisgids: 7 autoroutes + 22 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids uniek.
Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Cap Blanc-Nez: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 10 september 2023 - Sabine cappelle

Mooi veel tips. Maar we wandelen liever met langs de weg aangeduide bordjes. Er zijn ter plekke veel van die wandelingen. Misschien deze ook opnemen in de wandelgidsen

- 19 augustus 2023 - Nadine

Ideaal om de regio te ontdekken

- 11 augustus 2023 - Mieke Deferme

Een goede hulp.

- 9 augustus 2023 - Dries Porteman

Heerlijk varen in de Moeren 👍🏻

- 10 juli 2023 - De Brabandere

zeer nuttige gids, we hebben de info van de côte d'Opale gevolgd en die was prima. We logeerden in Wimereux ten N van Boulogne in een B&B , Wimereux is een echte aanrader. Wat mij opvalt is dat jaar na jaar de info die de Fransen geven beter en beter wordt. Wissant is ook met de jaren veel mooier geworden. La Maison des deux caps is prima: mensen zijn uiterst behulpzaam en vriendelijk. Merkwaardig detail is dat in de souvenirwinkel een ganse "rayon" Engelse dingetjes verkocht worden, je denkt dat ze Frans zijn tot je de onderkant bekijkt: made in England, toen ik dat meldde moest de verkoopster glimlachen!!!!

Gratis wandelroute Cap Blanc Nez downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?