Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

1 778 x gedownload47 ervaringen
  • Startpunt: Dorp 1, Berlare
  • Eindpunt: Dorp 1, Berlare
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 36,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Grotendeels verhard (soms kiezel of aarde)
  • Bewegwijzering: Knooppunten (zie reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen rond Berlare en Donkmeer via knooppunten en fietsnetwerk Scheldeland

Dit wordt een fietstocht vol verrassingen. De rode draad is water. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich bij het begin van de fietsroute. Na de wonderbaarlijke ontdekking van een bedevaartsoord beland je meteen aan het Donkmeer. De keuze aan mogelijkheden is er groot: bootjevaren, waterfietsen, terrasjes, Vlindertuin, Eendenkooi, …. Een keer geproefd te hebben van dit rijke aanbod nemen we je mee voor een heerlijke ontspannende rit. Je komt in het agrarische landschap terecht achter het Donkmeer.

Een veerman brengt je gratis naar de overkant

Daarna fietsen we over een jaagpad langs de Schelde tot in Schoonaarde. Vanaf daar gaat het via Gijzegem naar een andere rivier de Dender waar we een tijdje langsfietsen. We laten het rivierwater dan achter ons maar niet voor lang want in Appels gaan we niet op zoek naar de vrucht, maar wel naar het veer. Een veerman brengt je gratis naar de overkant van de Schelde. Elk halfuur en op het uur doet hij dat. Na de oversteek is er nog de gelegenheid om goed die snelheid erin te houden op het jaagpad om finaal nog wat kronkelende kilometers te maken dwars door de akkers vooraleer opnieuw in Berlare uit te komen.

Berlare fietsroute

Gratis fietsroute Berlare downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Berlare - Donkmeer fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart47 ervaringen

- 21 augustus 2019 - Bart Pinnewaert

Super! mooie rustige route langs het water.

- 12 augustus 2019 - Els

Mooie fietsroute met twee zeer mooie natuurgebieden onderweg. Je kan best ook eens gaan wandelen aan het Donkmeer en in de Kelkense Meersen.

- 12 juni 2019 - Marcel

Het was van in het begin tot het einde van de fietsroute heel mooi een en prachtige omgeving om te fietsen. Mooie fietsroute.

- 6 mei 2019 - Christine Bekaert

Ik heb de rit rond het donkmeer nog niet gedaan, wel van Lede naar Wichelen, Gijzegem, Schoonaarde, Appels en daar het veer genomen: neem de juiste loopbrug want 1 is buiten gebruik!!! en terug naar Schoonaarde, Lede.Zeer aangename route tussen de akkers.Jammer dat bij goed weer de weg langs de dender of Schelde zeer druk is want van overal komen er fietsers en is het bijna onmogelijk om met 2 naast elkaar te rijden en al babbelend van de omgeving te genieten. echt jammer dus goed moeten oppassen van de elektrische fietsen en koersfietsen.

- 30 april 2019 - Paul Matkovich

Mooie route , op enkele plaatsen is het goed uitkijken welke richting maar het lukt wel , wij hebben het gereden bij fris en buiig weer en hebben tegen elkaar meermalen gezegd , een straaltje zon zou hier wonderen doen (maar dat is altijd zo) in ieder geval een aanrader ! moet er wel wat hobbelige weg bijnemen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?