Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

39 054 x gedownload92 ervaringen
  • Startpunt: Dorp 1, Berlare
  • Eindpunt: Dorp 1, Berlare
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 36,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Grotendeels verhard (soms kiezel of aarde)
  • Bewegwijzering: Knooppunten (zie reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen rond Berlare en Donkmeer via knooppunten en fietsnetwerk Scheldeland

Dit wordt een fietstocht vol verrassingen. De rode draad is water. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich bij het begin van de fietsroute. Na de wonderbaarlijke ontdekking van een bedevaartsoord beland je meteen aan het Donkmeer.
De keuze aan mogelijkheden is er groot: bootjevaren, waterfietsen, terrasjes, Vlindertuin, Eendenkooi, …. Een keer geproefd te hebben van dit rijke aanbod nemen we je mee voor een heerlijke ontspannende rit. Je komt in het agrarische landschap terecht achter het Donkmeer.

Een veerman brengt je gratis naar de overkant

Daarna fietsen we over een jaagpad langs de Schelde tot in Schoonaarde. Vanaf daar gaat het via Gijzegem naar een andere rivier de Dender waar we een tijdje langsfietsen. We laten het rivierwater dan achter ons maar niet voor lang want in Appels gaan we niet op zoek naar de vrucht, maar wel naar het veer. Een veerman brengt je gratis naar de overkant van de Schelde. Elk halfuur en op het uur doet hij dat.

Na de oversteek is er nog de gelegenheid om goed die snelheid erin te houden op het jaagpad om finaal nog wat kronkelende kilometers te maken dwars door de akkers vooraleer opnieuw in Berlare uit te komen.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Berlare downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Berlare - Donkmeer fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

92 ervaringen

- 30 oktober 2021 - Blancquaert Antoin

Goeie informatie, niets op aan te merken doe zo verder

- 1 oktober 2021 - Martine Van de Maele

Wat een mooie route! We hebben genoten van deze route die ons langs interessante landschappen geleid heeft. Alles is goed aangeduid en er zijn plaatsen om te verpozen.

- 6 september 2021 - Annick Kesteleyn

Mooie en aangename fietsroute. Veel afwisseling( onverharde bosweg, door het veld, op de dijk) Een echte aanrader met verschillende leuke terrasjes onderweg.

- 1 september 2021 - Bart De waele

Nog eventueel meer beschrijving als de wegen berijdbaar zijn voor gewone of koersfietsen. Anders is het mooie beschrijving

- 24 augustus 2021 - Yves Danneels

Wij hebben de fietsroute naar Lokeren Molsbroek gereden. Het was een mooie route, en we hebben hem gemakkelijk kunnen volgen. Wij gaan zeker nog andere routes volgen!

Gratis fietsroute Berlare downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?