Premium

Stadswandeling Malmö: Verken het historische hart in één dag + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Malmö: Verken het historische hart in één dag + kaartje

  • Startpunt: Turning Torso
  • Eindpunt: Ribersborg strand
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Malmö staat bekend om zijn vakwerkhuizen, geplaveide straten, historische bezienswaardigheden, boetiekjes met lokaal handwerk, gezellige cafeetjes en restaurants. Tijdens de uitgestippelde wandeling kan je je een beeld vormen van deze plaats en de sfeer proeven. We brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelroute Malmö: mix van historisch en hedendaagse cultuur en architectuur

Malmö, een hippe stad

Voordat je naar het historische hart van de stad gaat, raden we je aan om even de tijd te nemen om een van de bekendste moderne attracties te zien - een wolkenkrabber die bekend staat als de Turning Torso. Het is het hoogste bouwwerk in Scandinavië. Met zijn neo-futuristische stijl was dit de eerste gedraaide wolkenkrabber ter wereld. Vervolgens bezoek je Malmöhusvägen waar het beroemde kasteel van Malmö dat langs de gracht staat te schitteren.

Eens je het historische hart bereikt hebt, moet je zeker even de tijd nemen op het Stortorget, het hoofdplein van Malmö. Ooit was het gekend als het grootste marktplein van Noord-Europa. Nu wordt deze ideale locatie vooral gebruikt voor grote evenementen. Wat verder kom je aan de Sint-Pieterskerk, het oudste gebouw van de stad en het Victoriateatern, een architectonisch juweeltje van een theater.

De stadswandeling kan je afsluiten op het strand van Ribersborg. Het is net buiten de stad gelegen, de ideale plek als je even aan de drukte wilt ontsnappen. Het strand wordt beschreven als de Scandinavische Copacabana en het water is hier ondiep wat ideaal is voor jonge kinderen. Genieten maar!

Nog op zoek naar een bijzonder verblijf in Zweden? Bekijk hier onze favoriete verblijven in Zuid-Zweden
Zuid-Zweden

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zuid-Zweden

Ontdek Zuid-Zweden via volledig uitgewerkte rondreis, een uitgewerkte stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 14 mei 2023 - jacqueline

Inspirerende (stads)wandelingen, echt de moeite waard. Leuke tips, buiten de gebaande paden voor het overige gedeelte van de rondreis.

Gratis preview reisgids downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?