Waar overnachten in Zuid-Zweden? 15 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Zuid-Zweden? 15 x goedkoop tot luxe (update 2024)

30 september 2021 in Zweden0 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis door Zuid-Zweden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Zuid-Zweden.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Radisson Collection - Strand Hotel (Stockholm)

Het elegante en iconische Radisson Collection Strand Hotel in het hart van Stockholm, gelegen tussen de waterwegen van Stockholm en het middeleeuwse stadscentrum. Geniet van de warme, gastvrije sfeer die tot leven komt door Scandinavische eenvoud en natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen.

Terwijl je lokale smaken proeft, geniet je van het adembenemende uitzicht over de baai van Nybroviken en bewonder je de gastvrije sfeer met historische invloeden ontworpen door de beroemde Zweedse architecten van Wingårdhs. Meer info en boeken.

  1. Näsets Marcusgård (Furudal)

Wil je tijdens je vakantie het Zweedse platteland beleven? In een streek waar elk seizoen wat te ontdekken valt? Bij de vakantieboerderij van Näsets Marcusgård ben je zeker van een aangenaam en comfortabel verblijf! Er zijn vier vakantiehuisopties met elk hun eigen charme. Daarnaast kan je ook altijd activiteiten, zoals een hondensleetocht en een zonsopgangwandeling, boeken bij de receptie van Näsets Marcusgard.

Wil je het Zweedse platteland op een meer exclusieve manier ervaren? Dan kan je ook altijd laten verrassen en inspireren door de fantasierijke boomhutten Supermåne en Oddis Öga. Meer info en boeken.

  1. Downtown Camper by Scandic (Stockholm)

In het hart van Stockholm, in de meest levendige kern, ligt Downtown Camper - de perfecte uitvalsbasis voor onverschrokken stedelijke ontdekkingsreizigers. Op slechts een paar minuten lopen van het hotel vind je het beste van Stockholm om te verkennen; winkelen, uitjes, restaurants, parken en andere avonturen. Dit lifestylehotel biedt een verscheidenheid aan dagelijkse activiteiten voor gasten, zoals hardlopen, groepswandelingen, workshops en film- en dj-avonden.

Als je de stad wilt ontdekken, deelt de lifestyle-conciërge van het hotel graag tips en geheimen. En bij de receptie kan je fietsen, skateboards en kajaks huren. Meer info en boeken.

  1. STF Kolarbyn Eco-Lodge (Skinnskatteberg)

Laat je graag eens alle comfort en luxe voor wat het is? Verblijf dan in deze unieke milieuvriendelijke accommodatie: STF Kolarbyn Eco-Lodge. Wat maakt het zo milieuvriendelijk? Alle boshutten van het STF Kolarbyn Eco-Lodge zijn gebouwd met natuurlijke materialen. Elke kamer heeft geen elektriciteit en stromend water maar je kan altijd een frisse duik nemen in het nabijgelegen meer. Tot de recreatieve voorzieningen van STF Kolarbyn behoren een drijvende houtvuur-sauna en een gemeenschappelijke hut met een open haard en schapenhuiden. Je kan ook altijd activiteiten zoals eland- en beversafari's en survivalcursussen regelen bij de eigenaars. Meer info en boeken.

Je bezoek aan Kolarbyn is niet alleen een onvergetelijke ervaring, het is ook een belangrijke bijdrage aan de mensen die in de buurt wonen. Meer nog, een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het behoud van natuur en cultuur in verschillende projecten.

  1. Holiday home HÖÖR (Höör)

Overnacht in het vakantiehuis Holiday home HÖÖR, een Zweedse gemeente in Skåne. Deze pittoreske accommodatie bevindt zich in het schilderachtige natuurgebied. Het behoort tot een oude hoeve met een traditioneel vakwerkhuis uit de 19e eeuw, dat de eigenaar met veel nostalgische charme heeft gerenoveerd en ingericht.

Geniet van je eerste kop koffie van de dag in de frisse buitenlucht, met het getjilp van de vogels en het geritsel van het bladbos als enige achtergrondgeluid! Hier heb je de afzondering, maar tegelijkertijd de nabijheid van verschillende bestemmingen in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. STF Nyrups Naturhotell (Höör)

Het STF Nyrups Naturhotell wordt omgeven door de gezelligheid van de natuur en biedt eenvoudige accommodatie in het midden van een beukenbos. Nyrup's Nature Hotel biedt comfort en een echte buitenervaring. Er is namelijk geen elektriciteit, stromend water of wifi en je kan niet met de auto in de buurt van het Naturhotell komen. Je wandelt de laatste kilometers volgens de instructies van de eigenaars naar de yurt (een hut-achtige accommodatie). De hutten hebben een willekeurige plaats in het bos, een beetje zoals een 'eenzame hotelkamer'. In de gemeenschappelijke 'motherhut' kan je altijd genieten van de warmte van de kachel. Of je kan buiten genieten van de open haarden. Meer info en boeken.

  1. Havshotellet (Malmö)

Het Havshotellet met een maritiem thema ligt in Malmö, op een steenworp van de zee. In een wereld die steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd wordt, wilt het hotel een plek zijn waar menselijk contact essentieel is. Als je in Havshotellet verblijft, zal je genieten van een unieke mix van ontworpen kamers, luxe bedden en hoog comfort.

De inrichting van de kamers is namelijk geïnspireerd op historische en eigentijdse schepen. De jachthaven van Limhamn ligt dan ook recht tegenover Havshotellet en vanuit sommige kamers kan je de Öresund-brug zien die Kopenhagen met Malmö verbindt. Meer info en boeken.

  1. Duxiana Malmö (Malmö)

Hotel Duxiana Malmö is een rustig designhotel op 100 meter van het centraal station van Malmö en het plein Lilla Torg. Hotel Duxiana Malmö werkt samen met het Zweedse topmerk Dux, dat voor elke kamer eersteklas bedden en meubels levert. En vooral die eersteklas bedden vinden we leuk natuurlijk! Alle kamers bieden een mix van modern Scandinavisch design en historische interieurdetails. Daarnaast heb je een ontbijtbuffet om U tegen te zeggen: biologisch en lokaal geproduceerd voedsel, een lekker roerei, spek en worst. En je kan ook je eigen wafels maken! Mmmm heerlijk. Meer info en boeken.

  1. B&B Olof Wijksgatan (Göteborg)

Olof Wijksgatan ligt in het gezellige Göteborg. Olof Wijksgatan biedt een aangename accommodatie met een gemeenschappelijke lounge. Hier word je helemaal in de watten gelegd door de uitbaters van de B&B. Alle kamers zijn ingericht naargelang een eigen stijl. Je vindt populaire bezienswaardigheden in de buurt van de accommodatie zijn het Zweedse Expositie- en Congrescentrum, Scandinavium en Liseberg. Meer info en boeken.

  1. Hotel Poseidon (Göteborg)

Hotel Poseidon ligt op 200 meter van de belangrijkste winkelstraat van Göteborg, Avenyn. Het gerenoveerde 19-eeuws gebouw heeft klassiek ingerichte kamers met veel lichtinval en sommige kamers hebben een eigen zithoekje. Een gezellig en vertrouwd hotel dat perfect is voor je verblijf in Zweden. Bij mooi weer kan je ook altijd ontbijten op de binnenplaats van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotell Breda Blick (Visby, Gotland)

In de middeleeuwse en historische stad Visby op het eiland Gotland, ligt het Hotell Breda Blick dat kamers én appartementen aanbiedt in de buurt van de Botanische Tuinen. Breda Blick bestaat uit twee eeuwenoude huizen. Beide huizen zijn zorgvuldig gerenoveerd en bieden alles wat je nodig hebt, van grotere suites tot eenpersoonskamers. Geen enkele ruimte is hetzelfde, zowel qua design als qua meubels. De locatie is ideaal naast de prachtig Botanische Tuin en het Paviljoen, een park dat zich uitstrekt tot aan de stadsmuur van Visby met de zee en de strandpromenade aan de andere kant. Meer info en boeken.

  1. Lagunen Cottages and Hostel (Strömstad)

Op een steenworp van Strömstad vind je Lagunen Camping & Cottages, het paradijs aan het water. Hier krijg je het hele jaar door de geur van zee, zoute kliffen, vers gegrilde vis en dennenbossen. Strömstad en kamperen gaan hand in hand samen en dit is het ideale verblijf tijdens een bezoekje aan de Westkust. Bij Lagunen Camping & Cottages heb je de keuze uit een huisje in Bohuslän of een camping van topkwaliteit aan het water.

Met deze fantastische locatie bij Kosterhavet National Park in het noorden van Bohuslän ben je altijd dicht bij de adembenemende natuur, een prachtige archipel, spannend avontuur en buitengewone traktaties. Zwemmen, wandelen, kanoën, fietsen, een boottocht maken of een wandeling maken door Strömstad - wat wil je doen aan de westkust? Meer info en boeken.

  1. Everts Sjöbods Bed & Breakfast (Grebbestad)

Overnachten in een aangename B&B? Everts Sjöbod is een familiebedrijf en kijkt er enorm naar uit om te tonen wat voor moois Bohuslän te bieden heeft. Everts Sjöbods Bed & Breakfast heeft een schilderachtige ligging aan zee en dat prachtige uitzicht krijg je ook meteen vanuit je kamer. Het 19-eeuwse boothuis is onlangs zorgvuldig gerenoveerd waarbij ze toch nog de unieke oude stijl behouden hebben. 's Avonds kan je genieten van de zonsondergang vanop je terras met een lekker glaasje wijn!

Op deze ervaringen heb je de mogelijkheid om te proeven wat de oceaan allemaal te bieden heeft. Oesters, krabben, kreeften en garnalen zijn slechts enkele van de heerlijke dingen die je hier kunt eten. Geniet van dit heerlijke eten in combinatie met een trip in de prachtige archipel van de Zweedse westkust. Meer info en boeken.

  1. Fide Äventyrsby & Camping (Fidenäs)

Zeven mijl ten zuiden van Visby, aan het eind van Burgsviken, vind je Fide Äventyrsby. Een plek op Gotland waar je dingen vindt die je nergens anders vindt. Wat dacht je van wonen in een houten hut waar de kinderen direct vanaf het bed een glijbaan kunnen berijden? Of zwemmen in een zeezwembad? Fide Äventrysby biedt vakantiehuizen en hutten met een hoog comfort, op kleine afstand van de zee en het zeezwembad. Tijdens mooie avonden ervaar je magische zonsondergangen waar de zon ondergaat in de Oostzee.

Verblijf je liever met een camper, caravan of tent? Dan kan je ook altijd kiezen voor de natuurcamping. Meer info en boeken.

  1. Rolfskärrs Stugby (Nygård)

Het Rolfskärrs Stugby resort ligt aan het Vänermeer, op zo'n 20 km van Åmål, en heeft een eigen zandstrand. Hier kan je overnachten in huisjes met een terras en een goed uitgeruste keuken. Alle huisjes van het Rolfskärrs Stugby liggen aan het meer en worden omgeven door bos en natuur. U kunt gratis gebruikmaken van de 2 sauna's. In het resort zal je je zeker niet vervelen! Bij het resort kan je motorboten, roeiboten en fietsen huren en in de omgeving kan je zwemmen, wandelen en vissen. Ook kan je in de buurt gezellig bosbessen gaan plukken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van Zweden met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zweden? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuid-Zweden met een volledige uitgestippelde rondreis door Zweden, en meer dan 130 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zweden.

Zuid-Zweden

Gratis reisgids Zuid-Zweden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?