FB

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

1 070 x gedownload167 ervaringen
  • Startpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Eindpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,8 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Valencia

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelroute langs alle bezienswaardigheden van het oude centrum, El Carmen en Jardines del Turia

Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Valencia stadswandeling

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart167 ervaringen

- 23 mei 2018 - Rob Diepgrond

Uitstekende wandeling, goed te doen met ruimte mogelijkheid voor het bezoeken van bezienswaardigheden (tijdsduur wordt dan wel wat langer). Jammer dat de moderne architectuur niet in de route was opgenomen, maar het lag ook wel erg uit de route. Super mooie stad. aanrader!

- 23 mei 2018 - N Olthof

Wij hebben de stadswandeling in drie etappes gedaan omdat we een aantal dagen in Valencia waren. Iedere keer weer gestart waar we waren geëindigd. En we hebben de musea ook echt bezocht (oa Keramiek museum en museum van Schone Kunsten, allebei zeer de moeite waard). Ook hebben we de viering van het feest van de Virgen de los Emperados meegemaakt op de tweede zondag van mei. Heel indrukwekkend!

- 22 mei 2018 - Anita Cluyts

Leuke stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. Het enige nadeel is dat je nogal veel naar je papieren moet kijken om de route te kunnen volgen en minder kan genieten van wat er rondom te zien is.

- 8 mei 2018 - Nathalie Meykens

Voor de afzwaai van onze zoon zijn lagere school, zijn we met hem op citytrip naar Valencia geweest. De eerste dag hebben we een eerste deel van de wandeling gedaan. Dit was een perfect begin: mooie plaatsjes, voldoende terrasjes en restaurantjes op de weg, leuke winkeltjes, een mooie eerste indruk! De 2de dag kozen we voor de fiets om de stad van de Kunst en Wetenschap en het strand te ontdekken en de laatste dag maakten we de wandeling verder af. Alles goed gevonden, voldoende tijd gehad om te genieten van al het moois! Een echte aanrader.

- 16 april 2018 - F. Demeulenaere

Deze stadswandeling bengt je langs de belangerijkste bezienswaardigheden van de stad. Zeer goed te volgen en een prachtige gids om Valencia te bezoeken.

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?