FB

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

2 965 x gedownload186 ervaringen
  • Startpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Eindpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,8 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Valencia

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Met onze 4-daagse promoties logeer je in een 3* of 4* hotel, volgens uw keuze, met een zeer goede ligging in het oude of nieuwe stadsdeel. In de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijtbuffet en vlucht h/t.

Wandelroute langs alle bezienswaardigheden van het oude centrum, El Carmen en Jardines del Turia

Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Murcia Valencia rondreis

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 5 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Wouter Coppens

186 ervaringen

- 6 november 2018 - Marie-Claire Supply

Het was een super geweldige route. je ziet in een beperkt aantal dagen de belangrijkste delen en monumenten van Valencia. Het is ook een goede route om er met je fototoestel op uit te trekken en prachtige foto's te maken .

- 1 november 2018 - Ilse Smolders

Leuke wandeling in Valencia. In de beschrijving worden richtingen aangegeven met windrichtingen. Het is iets gemakkelijker om te werken met links en rechts.

- 24 oktober 2018 - Gino Ryckaert

Valencia op 1 dag ontdekken is echt onmogelijk, want er is zoveel om te ontdekken, zoveel om te doen en zoveel om te proeven. Stap gerust eens een zijstraat in en ontdek het lokale leven in de stad, weg van de toeristen. Je zult echt verbaasd zijn van je ontdekking.

- 17 oktober 2018 - steven carels

we hebben enkel Valencia gedaan : heel mooie stad(swandeling) - veel mooie hoekjes en toffe restaurantjes heel fietsvriendelijk - alles is te voet goed te doen

- 24 september 2018 - Danny Vandeputte

Heel mooie wandeling, soms wel moeilijk door verschillende straatbenamingen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?