Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Valencia, ontdek het oude centrum + kaart

7 174 x gedownload211 ervaringen
  • Startpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Eindpunt: Calle de Jativa, Valencia
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,8 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Valencia

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Valencia 4-daagse promoties incl. vlucht

Met onze 4-daagse promoties logeer je in een 3* of 4* hotel, volgens uw keuze, met een zeer goede ligging in het oude of nieuwe stadsdeel. In de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijtbuffet en vlucht h/t.

Wandelroute langs alle bezienswaardigheden van het oude centrum, El Carmen en Jardines del Turia

Met deze stadswandeling door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje.

Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Wil je graag een strand uitkiezen? Lees hier alles de mooiste stranden in Valencia.

Het is de 3de grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen. Nog meer bezienswaardigheden in Valencia lees je hier. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag.

Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden, nog meer leuke evenementen lees je hier) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Murcia Valencia rondreis

Gratis stadswandeling Valencia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Wouter Coppens

211 ervaringen

- 12 september 2019 - bosmans

Ik gebruik deze gids al een paar jaar. Altijd een goed begin om zelf je reis te plannen. Zeker als je maar een paar dagen weg kan gaan. Beknopt maar daarom overzichtelijk. De juiste tips om optimaal te genieten.

- 28 augustus 2019 - [email protected]

Top ! Genieten!

- 7 augustus 2019 - Anke

Wij hebben erg genoten van deze wandeling. Kleine tip: de overdekte markt naar voor schuiven in de wandeling. Wij kwamen er aan na 15h en dan was ze reeds gesloten. Spijtig, want het leek ons een leuke bezienswaardigheid in de stad. Groetjes, Anke

- 24 juli 2019 - Els

Zoals steeds een mooie stadswandeling waarin je alle bezienswaardigheden meepikt

- 12 juli 2019 - Alphonsina Houben

Wij waren met 4 schoonzussen 5 dagen op cultuurhistorisch bezoek in Valencia. Een tijd voor het vertrek heb ik jullie reisgids grondig doorgelezen. Wij hebben onze stadswandelingen en bezoeken aan historische gebouwen, musea etc in het oude stadscentrum gebaseerd op jullie reisgids. Jullie gids is helder en bijzonder goed gestructureerd. Alle info is to the point. Deze gids is een echte aanrader voor iedereen die optimaal van de rijke geschiedenis en de schitterende cultuur van Valencia wilt genieten!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?