Premium

Stadswandeling Lecce: Verken de mooie barokstad in Puglia

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Lecce: Verken de mooie barokstad in Puglia

 • Startpunt: Porta Rudiae
 • Eindpunt: Castello Carlo V
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,7 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Lecce, een prachtige barokstad in Puglia

Lecce staat bekend om haar prachtige, 17de-eeuwse barokke architectuur. De bouwstijl vormt een homogeen geheel dat in vele steden in Zuid-Italië ontbreekt, en dat is wat de meeste reizigers naar hier lokt. De barocco leccese-stijl (uniek voor deze stad) moet je zien om hem ten volle te kunnen waarderen. De stijl is uitbundig, expressief en sierlijk, met tal van interessante kenmerken zoals waterspuwers en andere opvallende figuren.

Lecce is de perfecte plek om van een wandeling te genieten. Met de hieronder beschreven tips kan je enkele van de meest interessante plekjes van de stad bezoeken en kennis maken met haar bijzondere architecturale schoonheid.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Puglia 8-daagse rondreis fly & drive met verblijf in 4* hotel en masseria

Puglia 8-daagse rondreis fly & drive met verblijf in 4* hotel en masseria

Je overnacht tijdens deze 8-daagse rondreis fly & drive Puglia op 2 locaties, zodanig kan je de streek volledig verkennen. Incl. ontbijtbuffet, vlucht h/t Brussel-Bari en huurauto all-in verzekering.

Stadswandeling Lecce: De Barokke stad

Deze wandeling door Lecce (2,7 km lang) brengt je langs dé mooiste bezienswaardigheden in Lecce. Je komt langs enkele historische gebouwen, gezellige pleinen maar vooral de barokke pareltjes staan tijdens deze wandeling in de spotlight.

Enkele hoogtepunten op je wandelroute door Lecce:

 • Porta Rudiae, de interessantste van de oude poorten van Lecce. De poort werd gebouwd in 1703 op de ruïnes van een oudere poort die eerder was ingestort. Aan elke kant van de poort zie je twee zuilen, met bovenop een fries die de mythologische stichters van de stad afbeelden: Malennio, Dauno, Euippa en Idomeneo.
 • De prachtige kathedraal van Lecce die wordt beschouwd als een meesterwerk van barokke architectuur.
 • Het Palazzo Tamborino Cezzi dat dateert uit de 16de eeuw. Dit paleis is een neoclassicistische parel, met een poort die uitgeeft op een binnentuin vol bogen en ionische zuilen.
 • Palazzo Castromediano, een paleis in renaissancestijl waar je de dag van vandaag indrukwekkende fresco's en standbeelden kan bezichtigen.
 • Ook kom je tijdens je wandeling langs het Romeins theater en Basilica di Santa Croce.
 • Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Lecce.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van de prachtige omgeving van Lecce? Bekijk dan zeker onze 10-daagse rondreis door Puglia en ontdek veel meer van deze prachtige Italiaanse streek.

Puglia

Gratis preview reisgids Puglia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Puglia

Ontdek Puglia via volledig uitgewerkte rondreis, een uitgewerkte stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Puglia downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?