Onze 10 mooiste masserie in Puglia - Agriturismo uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 10 mooiste masserie in Puglia - Agriturismo uniek overnachten

23 december 2023 in Puglia20 reacties

Hoogtepunt van onze agriturismo vakantie in Puglia was een verblijf in een masseria.
Wat is een masseria? Een masseria is een versterkte boerderij waar ruimte is voor gasten. Deze boerderijen produceren vaak zelf hun olijfolie, wijn, groenten of kaas, als bezoeker kan je er genieten van heerlijke zelfgemaakte maaltijd bereid met producten van eigen kweek.

Accommodatie varieert van eenvoudige appartementen tot luxe suites of zelfs een trullo (de iconische ronde stenen huisjes van Puglia). De meeste masserie bevinden op het platteland. Je hebt een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Puglia. Hierbij onze 10 favoriete masserie in Puglia. Dit moet je zeker eens doen!

Inhoud artikel

  1. Masseria Cervarolo in Ostuni

De masserie Carvarolo ligt 6 km van de middeleeuwse stad Ostuni. De 16de eeuwse boerderij met bijhorende trulli werd omgetoverd tot een zeer aangename verblijfplaats. Er is een heerlijk zwembad, gebouwd in een natuurlijk zinkgat.

De sympathieke eigenaars geven je maar al te graag tips van wat er in de omgeving te zien en te doen is. In het restaurant kun je de chefkok aan het werk zien. Er zijn ook kookworkshops, ook toegankelijk voor kinderen. Meer info en prijzen via deze link

  1. Nina Trulli Resort in Monopoli

In Monopoli, ligt het Nina Trulli Resort. Deze masserie bestaat uit 11 trulli, die als een klein dorpje bij elkaar staan. Het resort heeft heel wat fruitbomen (mandarijntjes, citroenen, pruimen, kersen) en een moestuin.

In het restaurant kan je traditionele Pugliaanse smaken proeven, of zelf ook een kookworkshop volgen. Vanuit het resort kan je de streek per fiets of Vespa verkennen, of een wijntour maken. Meer info en boeken.

  1. Masseria Spina Resort in Monopoli

De Masseria Spina Resort ondergebracht in een landhuis uit de 18e eeuw en ligt op zo'n 4 km van het centrum Monopoli. Deze masseria die een beetje doet denken aan een rustiek paleis heeft een buitenzwembad. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een zithoek en alle moderne comfort.

Je kan er in de zomer genieten van de tuin en de barbeque, je wagen kan je gratis parkeren op de privé-parking. Wil je hier verblijven? Boek tijdig, is snel volboekt. Meer info en prijzen

  1. Masseria Garrappa in Monopoli

Dit was ooit was een kasteel, op minder dan 5 minuten rijden van de kust en de stranden vind je Masseria Garrappa. Gratis privéparkeergelegenheid, een gastronomisch restaurant en een verwarmd buitenzwembad en natuurlijk een heerlijk ontbijtbuffet.

De kamers van het Garrappa Masseria zijn ruim en elegant, waarvan sommige met uitzicht op zee. Je kan de omgeving verkennen met de gratis vintage fietsen. Deze masseria produceert ook zijn eigen olijfolie en jam van citrusvruchten. In de eigen kookschool worden cursussen olijfolie proeven gegeven. Meer info en prijzen

  1. Borgo San Marco in Fasano

Borgo San Marco is een historische 15e-eeuwse versterkte boerderij (masseria), op het platteland van Fasano. Wie wil kan hier genieten van de wellnessfaciliteiten en zowel binnen- als buitenzwembaden. Alle suites zijn authentiek ingericht met gewelfde plafonds en natuurstenen muren.

De accommodatie beschikt over een historische toren en een kapel, omgeven door een tuin met fruitbomen, de lounge bevat nog fresco's uit de Byzantijnse tijd. In het restaurant eet je zelf geteelde groenten en traditionele gerechten en wijnen uit de regio Puglia. Meer info en boeken

  1. Masseria Torre Coccaro in Fasano

Deze luxe Masseria Torre Coccaro is gevestigd in een oude wachttoren vlak bij de kust van Puglia. De masseria wordt omringd door olijfgaarden en beschikt over een groot buitenzwembad, een eigen wit zandstrand en een exclusief wellnesscentrum, dat gratis toegankelijk is voor alle gasten of je liever ontspannen in het verwarmde binnenzwembad, het Turks bad of de hot tub?

Alle kamers en suites van het Torre Coccaro hebben een eigen tuin en een patio. Sommige kamers hebben een open haard of een bubbelbad. In het restaurant worden de gerechten gemaakt met groente en fruit van de biologische boerderij van het hotel en heerlijk vlees, vis en kaas van lokale bedrijven. Van mei t/m september kan je gebruik maken van een gratis pendelbus naar de eigen strandclub in Masseria, op 4 km afstand. Meer info en boeken

Uitstekend verblijf. Comfortabele kamers, de omgeving omgeven door olijfbomen was geweldig. Het personeel was buitengewoon behulpzaam... gewoon geweldig.
  1. Masseria Salinola in Ostuni

Op 10 min rijden van Ostuni ligt Masseria Salinola, een masserie uit de 18de eeuw. Je kan er overnachten in een van de ruime kamers of kiezen voor een appartementje. Alles wer ingericht met respect voor de traditionele elementen van een masserie, maar dan overgoten met een hedendaags sausje. De rustieke sfeer van de kamers zorgt voor een unieke uitstraling.

In het door een familie gerunde Masseria Salinola worden verse, natuurlijke producten gebruikt voor traditionele gerechten. Alle groenten en fruit zijn afkomstig van de eigen biologische boerderij van het hotel. Er is veel aandacht voor ieders wensen of dieet (gluten, allergenen, veganistisch) Meer info en prijzen via deze link

  1. Masseria Il Frantoio in Ostuni

Welcome home was het eerste dat wij hoorden toen we aankwamen. Als dit onze thuis was, zouden we niet meer op vakantie gaan. Wat een prachtige plek, je komt meteen tot rust door de prachtige omgeving en super vriendelijke personeel. Diner in de binnentuin is ook echt een aanrader.

Masseria Il Frantoio wordt omgeven door citrustuinen en olijfgaarden en beschikt over een originele molen uit de 15e eeuw, die nog steeds hoogwaardige olijfolie produceert. De kamers bevinden zich in het mooie witte hoofdgebouw uit de 19e eeuw. Parasols en ligstoelen zijn beschikbaar op een nabijgelegen strand. Meer info en boeken

  1. Masseria Grieco in Ostuni

Masseria Grieco ligt in Ostuni, op 33 km van Monopoli, en heeft een eigen restaurant en je kan 's morgens genieten van een ontbijtbuffet. Relax en ontspannen in de tuin, bij het buitenzwembad of in de gemeenschappelijke lounge. Indien gewenst kan je beroep doen op de pendeldienst van/naar de luchthaven. Meer info en prijzen

Net alsof je terecht komt in een sprookje, zo mooi en romantisch! Supermooie en heerlijke rustige omgeving, omringd door olijfbomen en wijngaarden. Het hotel zelf is waanzinnig mooi en authentiek met een supergroot en mooi zwembad. Een hele dikke aanrader! - Sacha (NL)”
  1. Masseria Le Fabriche in Maruggio

Masseria Le Fabriche is een gerestaureerd landhuis uit de 18e eeuw en wordt omgeven door wijngaarden en olijfbomen, op 10 minuten rijden van de witte zandstranden van Acqua Dolce. De elegante suites hebben elk een eigen gemeubileerd zonneterras en een balkon. Elke dag is er een klassiek Italiaans ontbijt beschikbaar in het restaurant, dat tevens traditioneel Apulische gerechten serveert.

In de wijnbar kan je de zelfgeproduceerde wijnen van Masseria Le Fabriche kunt proeven. Bovendien kan je gratis fietsen van het Masseria lenen om de Ionische kustlijn te ontdekken. Meer info en boeken

  1. Kaartje met onze mooiste masserie in Puglia

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 25 juni 2023 - Francky

Veel interessante en leuke info! DOWNLOADEN en LEZEN!

- 7 maart 2022 - Hannah

Deze reisgids heeft mijn reislust aan gewakkerd.

- 22 januari 2022 - J Herweijer

Ziet er goed uit.

- 20 januari 2022 - Ton Hooijmaaijers

Een heel mooie, overzichtelijke gids met uitstekende brede informatie. Deze gids lezen is uitkijken naar een langdurige vakantie in Puglia Veel meer kan ik van een gids niet verlangen. De hoeveelheid kaartjes maken de gids bovendien praktisch heel bruikbaar.

- 19 mei 2021 - eric bogers

heel handige gids : zowel adressen als info zelf . Prima gids !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?