Premium

Wandeling Gerberoy: verken het mooiste dorp van Noord-Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Gerberoy: verken het mooiste dorp van Noord-Frankrijk

  • Startpunt: Parking D95 Route de Songeons, Gerberoy
  • Eindpunt: Parking D95 Route de Songeons, Gerberoy
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Gerberoy Tourisme

Gerberoy, een van de mooiste dorpjes in Noord-Frankrijk

Gerberoy, gelegen tussen Beauvais en Amiens, staat vermeld op de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk. Op je weg hiernaartoe zal je dat ook meteen ondervinden. Gerberoy ligt namelijk op 188 meter hoogte. Het dorpje draagt een 1000 jaar geschiedenis met zich mee en dát merk je al heel snel bij het binnenkomen. Alle straatjes en steegjes ademen hier één en al historie.

Bezoek je Gerberoy in mei of juni? Dan straalt het dorp letterlijk één en al rozengeur uit. Meer nog, dan vindt hier jaarlijks La Fête des Roses plaats. Het geeft die extra meerwaarde aan je bezoek.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandel door Gerberoy en de tuin van impressionist Henri Le Sidaner

Een wandeling door het pittoreske Gerberoy is een ware streling voor het oog. Het dorpje is een bezienswaardigheid op zich. Je wandelt er door het middeleeuwse centrum met traditionele vakwerkhuizen uit de 17de en 18de eeuw die bijna allemaal versierd zijn met kleurrijke bloemen en hier en daar vind je charmante doorkijkjes. Onze wandeling is slechts één kilometer lang en brengt je langs de belangrijkste plekken in dit dorp:

Enkele topbezienswaardigheden tijdens deze wandeling:

  • De Collégiale Saint-Pierre de Gerberoy is de eerste bezienswaardigheid op je route. Bekijk hier zeker eens de prachtige glas-in-loodramen, de wandtapijten en schilderijen. Ook de zitbanken zijn zeer uniek.
  • De tuinen van Henri Le Sidaner (1862-1939) zijn een absolute trekpleister in Gerberoy. Deze tuinen werden ontworpen door de post-impressionistische schilder in Italiaanse stijl. Tijdens onze wandeling kan je een stuk van de tuin zien, maar je kan ook tegen een bepaalde vergoeding de tuinen bezoeken.
  • Nadien wandel je door naar de vroegere gemeenteschool waar je naar tijdelijke exposities kan kijken. Het gebouw heeft een bordje ‘mairie’ boven de ingang.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van deze prachtige regio? Bekijk dan onze rondreis door Picardië.

Noord-Frankrijk

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Frankrijk

Ontdek Noord-Frankrijk met onze complete reisgids: 7 autoroutes + 22 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids uniek.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?