Premium

Rouen stadswandeling

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Rouen stadswandeling

6 042 x gedownload195 ervaringen
  • Startpunt: place de la Haute-Vieille-Tour, Rouen
  • Eindpunt: place de la Haute-Vieille-Tour, Rouen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,8 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Normandië

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Rouen 4 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

Rouen 4 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

Het Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** ligt in het historisch hart van Rouen. Het is een Best Western designhotel met hommage aan de schrijver Flaubert. Verblijf inclusief ontbijtbuffet.

Wandeling Rouen, wandelen langs bezienswaardigheden Rouen met wandelroute

Rouen is de hoofdstad van Normandië en ligt aan de Seine. Jeanne d'Arc en de rue de l'Horloge zijn de twee symbolen van Rouen. Jeanne d'Arc werd hier op de brandstapel gegooid op de plaats waar een moderne kerk naar haar genoemd werd. De rue de l'Horloge is de kern van Rouen en het symbool van de vrijheid van de inwoners. Andere bezienswaardigheden in Rouen zijn ondermeer de prachtige kathedraal, de vele oude vakwerkhuizen, het unieke binnenhof van St-Maclou en uiteraard het rijke Museum voor Schone Kunsten.

Normandië

Download gratis preview reisgids Normandië

Nog meer in de volledige reisgids Normandië

Ontdek compleet Normandië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 4 autoroutes en een pak achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Rouen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

195 ervaringen

- 18 augustus 2019 - kurt haelvoet

leuke reisroute voor stadswandeling in rouen;alles duidelijk en makkelijk te volgen weg met omschrijving van de plek waar je bent.zoek veelal stadswandelingen via reisroute.

- 16 augustus 2019 - Pascal

Mooie wandeling. Hoewel we deze stad bezochten tijdens de week was het er behoorlijk druk, zonder evenwel "verstikkend" te zijn. Opvallend hoe dicht bij mekaar de kerken hier staan.... Dank aan Marie voor de tips, parking was inderdaad superhandig en spotgoedkoop .... Misschien moet men hier in België een voorbeeld aan nemen om onze steden leefbaarder te maken ?

- 11 augustus 2019 - Eddy Vanheyst

Hel uitgebreide reisgids.Schitterend.

- 4 augustus 2019 - Richard

Fantastisch Normandië!

- 23 juni 2019 - Marie

Leuke stadswandeling. Vooral het museum van de smeedkunst kon ons bekoren. We vonden er zulke mooie oude gebruiksvoorwerpen waarvan vele nog bestaan weliswaar in een moderner kleedje... ook supermooie juweeltjes. Heel mooie setting trouwens en een heel uitgebreide collectie!!. De ingang is gratis! De kathedraal bezoeken is zeker een must. De buitenkant vonden we mooier dan de binnenkant. Deze geeft een beetje een grauwe indruk. De kerk Jeanne D'Arc is heel speciaal. Het gebouw ligt precies gekoppeld aan de nevenliggende markt. De vorm van het gebouw is uniek. Binnen is het heel modern, zeer kleurrijk (hoge glasramen) en toch rustgevend zo midden het centrum. De Aire Saint-Maclou: een prachtig binnenplein. Jammer voor ons dat er momenteel volop stellingen staan voor de renovatie. Wij hebben de auto geparkeerd op parking Mont-Riboudet-Kindarena. Dit kan alleen gekoppeld aan een busticket. Je betaalt eenmalig 3,90 euro aan de kassa in de parking zelf en je kan voor die prijs heen en terug naar het centrum met max. 5 personen! Bussen T1 en T2....en zes stops verder sta je al aan het startpunt. Bij de terugkeer scan je je parkingticket en één busticket.. Supermakkelijk!

Download gratis preview reisgids Normandië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?