FB

Wandeling Saint-Omer, langs de bezienswaardigheden Saint-Omer

Download reisgids Land van Saint-Omer

Wandeling Saint-Omer, langs de bezienswaardigheden Saint-Omer

1 146 x gedownload170 ervaringen
  • Startpunt: Place du Maréchal Foch, Saint-Omer
  • Eindpunt: Place du Maréchal Foch, Saint-Omer
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Saint-Omer

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

3 dagen Hôtel du Golf *** regio Saint-Omer met ontbijtbuffet

3 dagen Hôtel du Golf *** regio Saint-Omer met ontbijtbuffet

In het Hôtel du Golf *** kan je genieten van rust in een mooi decor met gratis toegang tot sauna en bubbelbad. Ideaal gelegen om de bezienswaardigheden van Saint-Omer met o.m. La Coupole te bezoeken.

Wandeling Saint-Omer, wandelen langs bezienswaardigheden Saint-Omer met wandelroute

Saint-Omer is een Frans gezellig stadje dat niet zo ver van de West-Vlaamse heuvels is gelegen. Met deze route wandelen we in Saint-Omer langs de diverse bezienswaardigheden. We vertrekken aan het stadhuis en de wandeling brengt je dan eerst in het grote stadspark van Saint-Omer.

Via de laatste restant van de vestingwal gaat het dan naar de grootste kathedraal uit de regio, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Nog meer kapellen, kerken en ruïnes vallen je op langsheen de wandelroute. Tenslotte kom je terecht in een waardevol museum: Sandelin, drie collecties leren je iets meer over de regio van Saint-Omer. Afwisseling troef dus bij deze wandelroute.

Deze stadswandeling maakt deel uit van een autoroute in het Land van Saint-Omer.

Saint-Omer stadswandeling

Gratis stadswandeling Saint-Omer downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Saint-Omer: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

170 ervaringen

- 26 april 2019 - Elsy

Jullie wandelingen zijn altijd heel duidelijk beschreven! We genieten op die manier van mooie plekjes zonder stress. Bedankt!

- 22 april 2019 - hagers rufin

gezellige zaterdagmarkt mooie wandeling deparking is gratis

- 28 maart 2019 - Jozef Desmedt

Wij hebben uw reisgids gevolgd tijdens ons bezoek aan de Stad Saint-Omer. Alles was heel duidelijk en klopte perfect. Proficiat

- 20 maart 2019 - luc vanfleteren

voor de zoveelste keer heb ik me laten leiden door reisroutes.be om een stadswandeling te doen. en ook nu weer was het er pats op, als je begrijpt wat ik bedoel. ik heb mijn wagen echter niet geparkeerd op de aangeraden gratis parking. neen, vlakbij Le Jardin Public, aan het rondpunt waar de Rue Venant op uitkomt (punt 2 in de wandeling), is er ook een parking en die is bij mijn weten ook gratis. het is uiteraard een kleinere parking maar met in de hoek nog een min of meer verscholen tweede parking. en daar ben je direct op het parcours van de wandeling. en dan heb je je maar te laten leiden door reisroutes.be. maak tijd om te stoppen aan de voorgestelde punten en neem de tijd om efkes de tekst te lezen die bij de wandeling hoort. onze vrienden waren dankbaar na het aanhoren van de korte en duidelijke uitleg, telkens weer. je hoeft niet altijd een boek voor te lezen om te weten waarover het gaat. en neem ook de tijd om tot aan de ruines van de abdij te gaan: prachtig! ik denk niet dat we deze uit onszelf zouden gevonden hebben. bij mooi weer, en dat was er begin maart niet, is dit een ideale plaats voor een picknick. daarom, alweer, dank u wel reisroutes.be voor deze prachtige wandeling en het ontdekken van leuke plaatsjes!!

- 11 januari 2019 - leen dewilde

Mijn man en ik vonden het een hele leuke wandeling. Niet te lang, maar we hebben toch alle bezienswaardigheden gezien. Bedankt om dit op te maken. Doe zo voort !

Gratis stadswandeling Saint-Omer downloaden

Download reisgids Land van Saint-Omer

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?