FB

Arras wandelroute

826 x gedownload120 ervaringen
  • Startpunt: Place du Maréchal Foch, Arras
  • Eindpunt: Place du Maréchal Foch, Arras
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,6 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Arras

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Arras langs bezienswaardigheden en musea

Arras of Atrecht is op en top een Vlaamse stad. De inwoners spreken wel geen Nederlands maar de gebouwen op de twee belangrijkste pleinen hebben allemaal Vlaamse gevels, zelfs het Belfort is in Vlaamse stijl. Met deze wandelroute brengen we je niet alleen langs deze prachtige gebouwen en pleinen. Arras is ook de stad van Robespierre, de oude abdij St.Vaast en het bezit een gerestaureerd theater en andere mooie gebouwen. Om de veelzijdigheid van deze wandeling in Arras compleet te maken wandel je volledig door de autovrije winkelstraat.

Deze stadswandeling maakt deel uit van een autoroute in het Land van Arras.

Herinner de Groote Oorlog

We hebben heel wat routes en wandelingen die herdenkingsplaatsen aandoen van de Eerste Wereldoorlog. We brengen je naar de Westhoek met Ieper als centrale vertrekplaats. Je reist naar Noord-Frankrijk met Arras en Amiens als belangrijkste steden. Iets meer zuidelijker is er tenslotte Verdun. Alle informatie en downloads.

Arras stadswandeling

Gratis stadswandeling Arras downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Arras: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart120 ervaringen

- 18 juni 2018 - Eddy klein

Reis nog niet gemaakt maar als voorbereiding en planning gebruiken wij uw reisgidsen zeer graag voor de stadswandelingen.

- 30 maart 2018 - Heidi

Helaas hadden we geen tijd genoeg om de wandeling volledig af te werken. Arras was voor ons een aangename ontdekking. Het blits-bezoek aan het museum in de oude abdij smaakte naar meer. Ik zou nog eens terug willen om alles wat meer op mijn gemak te bekijken.

- 6 maart 2018 - Claes Danielle

Met het mooie zonnetjes was het aangenaam vertoeven in de stad. De zaterdagmarkt is voor herhaling vatbaar. Het rondrijden met het gratis busjes is absoluut een aanrader, met zeer vriendelijke chauffeurs. Het bezoeken van de citadel is een topper. De vele pleinen, het toerismebureau, De 1ste wereldoorlog bezoekplaats Wellington is een aanrader, de restaurantbezoeken, alles is voor ons 120% geslaagd. Ook de B&B was eerste klas. wij gaan zeker nog eens terug.

- 9 januari 2018 - Ingrid

Arras is een heel mooie stad. De Grand Place met zijn mooie gebouwen is super. We gaan zekers eens terug tijdens de zomer om te kunnen genieten van de vele terrasjes ! De route heeft ons super geholpen.Een aanrader is de carrière de Wellington.

- 4 januari 2018 - MARINA

Arras is een aangename stad met een mooie kerstmarkt ,mooie wandeling om stad te verkennen ,spijtig dat de citadel niet bij inbegrepen was,toch ook de moeite om deze ook te bezoeken

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?