FB
Premium

Wandeling Luxemburg-stad: vallei van de Pétrusse

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de volledige reisgids

Wandeling Luxemburg-stad: vallei van de Pétrusse

3 791 x gedownload41 ervaringen
  • Startpunt: Blvr. Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Eindpunt: Blvr. Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Verharde wegen, maar veel trappen en hellingen
  • Bewegwijzering: Gedeeltelijk (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (veel trappen)
  • Toeristische dienst Luxemburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties in het GH Luxemburg 2 tot 4 dagen

Alle promoties in het GH Luxemburg 2 tot 4 dagen

Onze promoties in het Groothertogdom Luxemburg zijn gebaseerd op genieten. Toppromo is een 4-daagse in Clervaux. Ook nog een 3-daags gastronomisch verblijf of een 3-daagse in Luxemburg-stad.

va.119
Boek nu

Wandelen in de Vallei van de Pétrusse, ontdek het 'andere' Luxemburg-stad + kaart

Je gelooft je ogen niet. Midden in het hart van de stad ligt een diepe vallei. Een oase van rust en groen. Daar hebben we voor jullie een wandeling klaar. Hinderen een aantal trappen en hellingen je niet? Dan hebben we voor jou een unieke wandeling waar je amper nog de auto's hoort. Bij warme dagen vind je er verkoeling. Er zijn veel bankjes en onvergetelijke uitzichtspunten. Je ontdekt het 'andere' Luxemburg. Nergens kan je midden in de stad een groene wandeling maken van 4 kilometer. In Luxemburg-stad kan dit wel.

Groothertogdom Luxemburg

Download gratis preview reisgids GH Luxemburg

Nog meer in de volledige reisgids Groothertogdom Luxemburg

Ontdek Groothertogdom Luxemburg via 2 uitgewerkte autoroutes en 6 wandelingen in de stad en de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Luxemburg stad: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Opgepast voor de gps-track want het geeft je een valse veiligheid. We hebben deze wandeling getracked met onze gps. Geen enkele gps werkt echter perfect in diepe dalen en beboste omgevingen. Daarom is het aan te bevelen om de kaarten en routebeschrijving steeds uit te printen!
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

41 ervaringen

- 6 december 2018 - Tonny

Mooie wandeling , die goed te doen is

- 8 juni 2018 - Jan Van De Walle

Wij hebben luxemburg gekozen om reden van : - goed bereikbaar per trein -goede hotels in de nabijheid van het station van Luxemburgstad. - een aantrekkelijke formule van de toeristische dienst voor een bezoek aan omgeving en musea met inbegrip gratis toegang tot openbaar vervoer. - zeer aantrekkelijke formule trein - wandelen- onbeperkt in afstand. Je wandelt van station naar station via een goed bewegwijzerde wandelpad. - prachtige streek met een heerlijke natuur , een goede keuken en aangename mensen.

- 23 februari 2017 - hn

heb de ganse bundel '3-daagse rondreis in GH. Luxemburg' gedownload - echt de moeite - goed uitgekozen - perfect voor 3 dagen! ook goede balans tussen wandelen en auto / stad en natuur

- 23 februari 2017 - Koen

Hele mooie wandeling! Heel divers, natuur gecombineerd met de stad. Wij maakten de wandeling al wat later in de namiddag en daardoor moesten we het laatste stukje in het donker lopen. Achter het museum en het bolwerk van Vauban zijn we verkeerd gelopen. Via de toeristische dienst in de stad hebben we informatie gekregen over de Müllerthaltrail, op een half uurtje rijden van Luxemburg stad, richting Echternach. Een waar wandelparadijs. We hadden het geluk 1 dag in de sneeuw te mogen wandelen. Een mooie ervaring!

- 3 november 2016 - Francois thijs

Heerlijke drie daagse geweest.(30-10,-1-11).Reis geboekt via euroreizen.be.Uitstekend hotel Melia,met mooie kamers,vriendelijk en behulpzaam personeel ,prachtige ligging op de Kirchberg.Uitstekende uitvalsbasis ,meteen heb je een overzicht over de prachtige stad en kan je je reeds oriënteren wat je als eerst wil bezoeken,of welke wandeling het meest tot je verbeelding spreekt.Er komt steeds enig klimwerk bij te pas om terug te geraken(ofwel neem je de bus)in het hotel..Een goede hulp om het traject enigszins makkelijker te maken zijn de mooie stadsliften(gratis)die je in enkele seconden van beneden naar boven brengen.Zeker nu in deze periode kan je er vele kleurrijke wandelingen maken met de vallende bladeren in de talrijke groene omgevingen.Een aanrader voor met als combinaties,groen,stad,cultuur in de mooie Europese wijk Kirchberg.

Download gratis preview reisgids GH Luxemburg

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?