FB

Stadswandeling Luxemburg-stad: ontdek alle bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Luxemburg-stad: ontdek alle bezienswaardigheden

4 127 x gedownload391 ervaringen
  • Startpunt: Boulevard Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Eindpunt: Boulevard Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,9 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (talrijke trappen)
  • Toeristische dienst Luxemburg
Booking.com

Volg route op kaart met GPS-tracker

Voor je vertrek: eerst deze gratis wandelroute Luxemburg-stad downloaden

Met deze stadswandeling krijg je van Luxemburg-stad een compleet beeld. Je komt voorbij alle bezienswaardigheden zoals de stadswallen met zijn talrijke poorten. Daar kan je ook genieten van een uniek uitzicht. Het Groothertogelijk paleis zal ook niet aan je aandacht ontsnappen samen met de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. We wandelen dan door de winkelstraten om te eindigen op twee mooie pleinen. Meteen heb je ook kennis gemaakt met het heuvelachtige karakter van de stad. Wie de wandelroute wil uitbreiden kan op de startplaats naar vallei van de Pétrusse afdalen.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis stadswandeling Luxemburg downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Groothertogdom Luxemburg

Ontdek Groothertogdom Luxemburg via 2 uitgewerkte autoroutes en 6 wandelingen in de stad en de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Luxemburg stad: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

391 ervaringen

- 13 maart 2019 - Walther Verstraeten

Luxemburg een leuk land om er te wandelen en te fietsen. Deze reisgids is een handig hulpmiddel om dit land te ontdekken. Hartelijk dank aan de samenstellers van deze nuttige gids.

- 11 maart 2019 - Koen

Leuke tips en mooie wandelingen in de reisgids. Luxemburg is een zeer mooi stadje. Zeker een aanrader voor een weekendje weg.

- 12 januari 2019 - Els

We gingen onverwachts 3 dagen naar Luxemburg. 2 dagen heerlijk de natuur in en de laatste dag naar de hoofdstad. Aan de hand van de gids , gedownload op de mobiel, een stadswandeling gemaakt! Leuk , handig en informatief.

- 5 januari 2019 - Lutje Huijbregts

Heel mooie gids, die we optimaal gebruikt hebben voor de stadswandeling, het Wenzelcircuit, bezichtigen en wandelingen in de wijde omgeving. Hartelijk dank!

- 2 januari 2019 - Cathérine Lambillotte

Bij elke uitstap of vakantie kijk ik eerst of er een uitgestipelde wandeling beschikbaar is op Reisroutes.be. Deze zijn steeds een goede basis voor het verkennen van een stad of streek. Vaak wijken we wat af van de wandeling, maar de meeste bezienswaardigheden hebben we zo toch gezien. Ook handig dat je niet de hele tijd met een te zware gids moet rondlopen!! Op naar de volgende uitstap!!

Gratis stadswandeling Luxemburg downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?