Waar overnachten in de Elzas-Vogezen? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Elzas-Vogezen? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

23 december 2023 in Elzas - Vogezen3 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante Elzas-Vogezen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Elzas-Vogezen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Best Western Grand Hôtel Bristol (Colmar)

Dankzij de optimale ligging tegenover het historische TGV-station Colmar, is het Grand Hotel Bristol een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het historische stadscentrum, op 5 minuten lopen van het hotel. De kamers en suites bieden comfort en rust om je verblijf zowel aangenaam als ontspannend te maken.In Brasserie L'Auberge worden traditionele gerechten uit de Elzas en regionale wijnen gereserveerd. En dagelijks wordt er een stevig en vitaminerijk ontbijtbuffet verzorgd. Meer info en boeken.

  1. Parc Hôtel (Wangenbourg)

Het ideaal gelegen Parc Hôtel in Wangenbourg bevindt zich in een weelderige botanische tuin. Het stijlvolle 3-sterrenhotel ligt dicht bij de Elzasser wijnroute en Straatsburg is in 35 minuten bereikbaar! De kamers van het hotel zijn voorzien van een modern interieur en sommige hebben een balkon of een rustgevend uitzicht op de tuin of de vallei. In de omgeving kan je tal van leuke activiteiten ondernemen, waaronder excursies en wandelen. De medewerkers van het Parc helpen je graag verder met het regelen van wijnproeverijen met de beste lokale wijnen. Meer info en boeken.

  1. Auberge d'Imsthal (La Petite-Pierre)

De herberg het Auberge d'Imsthal bevindt zich in het natuurpark van de Vogezen du Nord. Hier kan je je laten verwennen in het restaurant van de herberg in een authentieke en warme setting waarbij je proeft traditionele gerechten van de Elzasser gastronomie. Een duik in de culinaire wereld van de Elzas. En op zonnige dagen kan je altijd even ontsnappen van de zon op het schaduwterras. Meer info en boeken.

  1. Hotel Restaurant Au Riesling (Zellenberg)

Hotel Restaurant Au Riesling wordt door de familie beheerd en wordt omgeven door wijngaarden. Gelegen aan de Elzasser wijnroute, is het de ideale locatie om de omgeving te verkennen. In het traditionele dorpje Zellenberg, biedt dit familiebedrijfje een adembenemend uitzicht over de wijngaarden en in de verte over het Zwarte Woud en de Vogezen. Hier overnacht je van comfortabele kamers met een modern interieur. Meer info en boeken.

  1. La Maison du Bonheur (Zellenberg)

Overnacht je liever in een vakantiehuis voor jou alleen? Dat kan altijd in het La Maison du Bonheur gelegen in het Zellenberg dorpje. Het vakantiehuis biedt uitzicht op de stad en ligt op 42 km van de stad Rust. De accommodatie is ruim en heeft alles wat je maar kan wensen. Meer info en boeken.

  1. Hotel A La Cour d'Alsace (Obernai)

Het voormalige herenhuis A La Cour d'Alsace staat in een tuin in het centrum van de middeleeuwse stad Obernai. Eeuwen zijn verstreken en het oude keizerlijke domein "Cour de Gail" is een uniek hotel en restaurant geworden, een harmonieus evenwicht tussen het verleden en het heden, de traditie en moderniteit van de faciliteiten. In het restaurant kan je genieten van Franse gerechten of in de wijnkelder met gewelfde plafond genieten van Elzasser wijnen. Meer info en boeken.

  1. Logis La Source Des Sens (Morsbronn-les-Bains)

Logis La Source Des Sens verwelkomt je in een warme en eigentijdse omgeving, op slechts 10 minuten met de auto van Haguenau en op 35 minuten rijden van Straatsburg. Dit viersterrenhotel biedt comfortabele en volledig uitgeruste kamers, verse en creatieve gerechten in een gezellige en moderne inrichting. Even ontspannen? Hotel hotel beschikt over een en spa van 2000m² met een sauna. Meer info en boeken.

  1. Best Western Hotel Au Cheval Blanc Mulhouse Nord (Baldersheim)

Best Western Hotel Au Cheval Blanc ligt in het hart van de Elzas en in het dorp Baldersheim. Hier verblijf je op 7 km afstand van Mulhouse en dicht bij de Duitse en Zwitserse grens. Alles kamers zijn voorzien van alle comfort en het restaurant van het hotel serveert tal van à-la-cartemaaltijden, vaste menu's en een verscheidenheid aan streekgerechten. Je kan ook kiezen uit een uitgebreide wijnkaart met wijnen uit de Elzas. Daarnaast is de ontspanningsruimte, met binnenzwembad, fitnessruimte, sauna, hot tub en hamam, is een uitnodiging om tot rust te komen. Meer info en boeken.

  1. Château de Pourtalès (Straatsburg)

Het Château de Pourtalès ligt in het noorden van Straatsburg. Het maakt deel uit van de Europese geschiedenis, omdat sommige van de belangrijkste muzikanten, filosofen en dichters het Château hebben bezocht. Château de Pourtalès biedt kamers in een van de 3 gebouwen met elk een andere sfeer. De kamers in het Château en het bijgebouw zijn ingericht in een traditionele stijl en hebben authentieke kenmerken. De kamers in het Park-gebouw zijn moderner en de inrichting daar is geïnspireerd op de omgeving. Een unieke overnachting zonder enige twijfel! Meer info en boeken.

  1. Remparts de Riquewihr Apartments (Riquewihr)

Verblijf je liever in een appartement zodat je zelf kan gaan en staan waar en wanneer je wilt? Deze appartementen bevinden zich op verschillende locaties in het historische dorp Riquewihr. Ze zijn allemaal gevestigd in typische vakwerkhuizen uit de Elzas, die zijn uitgeroepen tot nationaal erfgoed. Een aantal accommodaties beschikken ook over een wintertuin, een balkon of terras en zijn op milieuvriendelijke wijze gebouwd!
En ook hier kan je natuurlijk genieten van de beroemde Elzasser wijnen en de nabijgelegen Elzasser Wijnroute verkennen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Elzas - Vogezen

Ben je van plan wat langer te verblijven in de Elzas en wil je niets missen? Koop onze volledige reisgids Elzas & Vogezen met 3 uitgewerkte autoroutes, 4 stadswandelingen, tips en verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Elzas & Vogezen om in de stemming te komen en ga op pad!

Elzas-Vogezen

Gratis reisgids Elzas-Vogezen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 30 oktober 2023 - Peter Herbiest

Hotel vignes egisheim in colmar

- 29 juli 2022 - Jeroen van Ommeren

We gaan voornemens week 39/40 naar richting Colmar met de auto, we vinden wel iets 👊👍Jeroen en Sjouk van Ommeren

- 5 juni 2022 - Huub

Goede informatie verstrekking, Ben er blij mee.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?