Turnhout stadswandeling

Turnhout stadswandeling

2 343 x gedownload215 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Eindpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Turnhout

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Turnhout, wandelen langs bezienswaardigheden Turnhout met wandelroute

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoeken. De woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad. Al in 1212 gaf de Brabantse hertog Hendrik I de plaats zijn stad- en vrijheidsrechten. Het marktplein is sinds de middeleeuwen een belangrijk wegenknooppunt. Deze wegen vormen nog steeds de voornaamste winkelstraten van het stadje. Vanaf het einde van de 18de eeuw groeide Turnhout uit tot het centrum van de papierverwerkende nijverheid. Getuige hiervan is het Speelkaartenmuseum, één van de toeristische troeven van Turnhout. Maar er zijn nog meer zaken te bewonderen, zoals het Begijnhof en het Taxandriamuseum.

Turnhout stadswandeling

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Turnhout: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

215 ervaringen

- 8 december 2019 - Rita

De wandeling in Turnhout was zeer goed uitgestippeld. Zoals steeds leidde ze ons langs de mooiste plekjes van de stad en kregen we onderweg veel uitleg over wat er te zien was. Perfect voor een uitstapje op zondagnamiddag.

- 4 december 2019 - Lieve

Ik heb de stadswandeling van Turnhout vol bewondering ingekeken, daar ik een oud klasgenoten wandeling wil organiseren. Zeer interessant!

- 21 november 2019 - ruys guido

Zeer aangenaam en doenbaar traject met beperkte maar voldoende info voor een wandeling ( geen lezing)

- 20 november 2019 - Ludo G

Mijn echtgenote en ik hebben deze wandeling een week of twee geleden gedaan, als de herfst op z'n mooist was... én we hebben genoten... we kennen Turnhout redelijk goed, maar we waren toch meermaals aangenaam verrast, en hebben weer heel wat dingen bijgeleerd... en verloren lopen was er, dankzij de mooie wandelroutebeschrijving, niet bij. Voor herhaling vatbaar!

- 16 oktober 2019 - Gerrit Slurink

Mooie stadswandeling met duidelijke plattegrond. Mooi kasteel en verrassend Begiijnhof. De moeite van een wandeling meer dan waard.

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?