FB

Turnhout stadswandeling

870 x gedownload154 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Eindpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Turnhout

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Turnhout, wandelen langs bezienswaardigheden Turnhout met wandelroute

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoeken. De woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad. Al in 1212 gaf de Brabantse hertog Hendrik I de plaats zijn stad- en vrijheidsrechten. Het marktplein is sinds de middeleeuwen een belangrijk wegenknooppunt. Deze wegen vormen nog steeds de voornaamste winkelstraten van het stadje. Vanaf het einde van de 18de eeuw groeide Turnhout uit tot het centrum van de papierverwerkende nijverheid. Getuige hiervan is het Speelkaartenmuseum, één van de toeristische troeven van Turnhout.

Turnhout stadswandeling

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Turnhout: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart154 ervaringen

- 15 juli 2018 - van der welk josée

stadswandeling was goed, spijtig dat de kerk begijnhof niet open was

- 12 juni 2018 - Anke De Vrij

heel nuttig! fijn om te doen!

- 4 juni 2018 - De Baecke Eric

aangename wandeling, die in een halve dag alle bezienswaardigheden van Turnhout toont; een dagje kan ook, dan met een bezoekje aan de musea. De gratis parking in de Boomgaardenstraat is ideaal!

- 28 mei 2018 - Albin Wegge

De reisgids heeft ons goed geholpen met het plannen van uitstappen va n ons weekend Neven en nichten in september. Dank U wel !

- 23 mei 2018 - nele

Prima stadswandeling! We vertrokken aan het station, maar konden makkelijk inpikken. De uitleg bij de bezienswaardigheden was beknopt en degelijk. Er was zeker ook voldoende variatie. Bijkomende tip: als je meer fan bent van natuur dan van musea, neem de bus naar Baarle Hertog en stap af aan de Englandhoeve. Je kan daar een korte of langere wandeling (lus) maken door uniek en Europees beschermd natuurgebied. Turnhout is - zeker met deze gids - een aanrader!

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?