Turnhout stadswandeling

Turnhout stadswandeling

5 239 x gedownload289 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Eindpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Turnhout

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandeling Turnhout, wandelen langs bezienswaardigheden Turnhout

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoeken. De woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad.

Al in 1212 gaf de Brabantse hertog Hendrik I de plaats zijn stad- en vrijheidsrechten. Het marktplein is sinds de middeleeuwen een belangrijk wegenknooppunt. Deze wegen vormen nog steeds de voornaamste winkelstraten van het stadje.

Vanaf het einde van de 18de eeuw groeide Turnhout uit tot het centrum van de papierverwerkende nijverheid. Getuige hiervan is het Speelkaartenmuseum, één van de toeristische troeven van Turnhout. Maar er zijn nog meer zaken te bewonderen, zoals het Begijnhof en het Taxandriamuseum.

Turnhout stadswandeling

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Turnhout: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

289 ervaringen

- 18 september 2022 - Guido Becelaere

Mooi overzichtelijk, alle bezienswaardigheden super

- 14 september 2022 - Geens Jos

Als tip van onze zoon Turnhout bezocht. Wat een aangename verrassing was dat! Vooral 't begijnhof , waar we bij enkele huisjes eens binnen mochten kijken, een pittoresk uitgaans straatje, waar je je plotseling in 't buitenland waande en de waterburcht waar 't gerecht in zetelt, waren blikvangers voor ons. Maar ook 't verrassend aantal mooie oude gevels deed begrijpen dat Turnhout een rijke geschiedenis heeft.

- 8 september 2022 - Roelants Bert

Enorm mooie stadswandeling aan de hand van leuke kaarten en opdrachten... Bijna alle bezienswaardigheden van de binnenstad Turnhout komen aan bod en liggen op een wandelafstand, voor iedereen bereikbaar! Met tussendoor een natje en een droogje was onze daguitstap in Turnhout een groot succes... een stad die ons eigenlijk niet zo bekend was! Proficiat met dit project... wij geven dit zeker door aan vrienden en kennissen...

- 27 augustus 2022 - Ton Hoos

Prima en uitvoerige plattegrond met beschrijving. Ook gegevens om te parkeren. Daar kun je mee op pad!

- 11 augustus 2022 - Nadien Standaert

De moeite waard ! Verrassende stad !

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?