Turnhout stadswandeling

Turnhout stadswandeling

4 389 x gedownload266 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Eindpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Turnhout

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandeling Turnhout, wandelen langs bezienswaardigheden Turnhout

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoeken. De woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad.

Al in 1212 gaf de Brabantse hertog Hendrik I de plaats zijn stad- en vrijheidsrechten. Het marktplein is sinds de middeleeuwen een belangrijk wegenknooppunt. Deze wegen vormen nog steeds de voornaamste winkelstraten van het stadje.

Vanaf het einde van de 18de eeuw groeide Turnhout uit tot het centrum van de papierverwerkende nijverheid. Getuige hiervan is het Speelkaartenmuseum, één van de toeristische troeven van Turnhout. Maar er zijn nog meer zaken te bewonderen, zoals het Begijnhof en het Taxandriamuseum.

Turnhout stadswandeling

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Turnhout: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

266 ervaringen

- 1 oktober 2021 - Johannes Wielen

Wij zijn afgelopen weekend met z'n achten in Turnhout geweest met de fiets. we hebben eerst het kaartenmuseum gedaan zeer mooi en interresant. wij zijn met 4 gepensioneerden drukkerij medewerkers. Daarna hebben we de stadswandeling gedaan ,Turnhout is een mooie oude stad zeer mooie oude gebouwen. jammer dat het oude poortgebouw aan e achterzijde zo onderkomen is. we hebben genoten.

- 16 september 2021 - Jos

Top, nieuwe zaken ontdekt.

- 30 augustus 2021 - De Kimpe

Een afwisselende wandeltocht. Voor ieder wat wils : deels in de natuur, deels in de winkelstraat en deels via kleine steegjes.

- 11 augustus 2021 - Marleen

Het ziet er weerom een goede reisgids uit. Turnhout stadswandeling doen we volgende week. Het zal zeker een goede leidraad zijn.

- 9 augustus 2021 - Hilde Delva

Prima om een eerste indruk te krijgen van Turnhout : begijnhof en kasteel zijn zeer indrukwekkend. Jammer dat er niks over de art-nouveau huizen gezegd wordt ?

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?