Wandeling Lier: Wandel langs de Zimmertoren en groen in Lier

Download fietsgids Antwerpen

Wandeling Lier: Wandel langs de Zimmertoren en groen in Lier

5 203 x gedownload425 ervaringen
  • Startpunt: Leopoldplein, Lier
  • Eindpunt: Leopoldplein, Lier
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lier

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Lier, wandelen langs bezienswaardigheden Lier met wandelroute

Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een stadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat lokale middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingaanbod niet zo uniform is als op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, vooral heerlijk in de seizoenen dat alles in bloei staat.

Lier stadswandeling

Gratis stadswandeling Lier downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lier: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

425 ervaringen

- 4 maart 2021 - Gerrit

Hallo, Ik heb deze wandeling al 2x gedaan. Ik vind hem ideaal om met de kinderen te doen. Wij zijn vertrokken van de gratis parking. Het gedeelte langs de andere kant van het water. (Sint-Gummaruskerk) geeft een totaal ander beeld dan het centrum. Ligt zo'n beetje er verloren bij. Maar de wandeling is zeker een aanrader voor iedereen die Lier niet kent. Misschien nog een cultuur wandeling, die voorbij standbeelden, gevels, ... gaan met wat uitleg Groetjes, Gerrit

- 27 februari 2021 - Bosmans

Een leuke wandeling, tof!

- 20 februari 2021 - Johan

Via de gratis railpas van de NMBS (corona-voordeel) naar Lier gereisd en aldaar genoten van een mooie en aangename stadswandeling. De stad bezit een aardig stukje groen en daarom hebben we de wandeling uitgebreid: na de kloosterstraat de richting stadspark genomen en terug naar einde Volmolenstraat. Standbeeld van Pallieter onderweg (mooi). Ik schat een meerafstand van ongeveer 500 m., maar is een aanrader. Ook het geboortehuis van Zimmer is min of meer het vermelden waard in de beschrijving: links van de Sint-Gumaruskerk (Heilig Geeststraatje). Het huis heeft wel een opknapbeurt nodig... Bovendien viel het weer geweldig mee. Misschien ook een ommetje maken naar de gevangenispoort. Voor wie het lang geleden is het rustige Lier te hebben bezocht, zeker de moeite. 9 à 9,5 op 10 wat ons betreft. 17- 02 - 2021.

- 12 februari 2021 - Kristof

mooie wandeling, mooie stad Lier

- 7 februari 2021 - De Caluwé Marc

Heel leuk om doen, we waren zo erg naar ons blad aan het kijken dat we de zimmertoren bijna voorbij liepen ,gelukkig stond het erop. Een van de mooiste begijnhoven.

Gratis stadswandeling Lier downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?