FB

Picardië-Noord autoroute met Amiens

Picardië-Noord autoroute met Amiens

809 x gedownload9 ervaringen
  • Startpunt: Beauval, Frankrijk
  • Eindpunt: Sailly-Laurette, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 120 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis met auto: Picardië-Noord vanuit Amiens

Met deze autoroute in het noorden van Picardië hebben we als centraal punt de stad Amiens uitgekozen. Het is een rondreis met heel wat afwisseling: een stadswandeling, een boottocht op de hortillonnages, een bezoek aan een ondergrondse stad of een archeologisch park, een rit door een uniek stukje natuur van de Haute-Somme en een rondrit langs de slagvelden van de Somme (Eerste Wereldoorlog) met bezoekerscentra in Thiepval en Beaumont-Hamel. We geven je ook heel wat achtergrondinformatie om deze route ten volle te begrijpen en het bijzondere verhaal van het beeld op de basiliek van Albert onthouden we je zeker niet.

Nog meer voor het noorden van Picardië: Stadswandeling Amiens (opgenomen in deze 3-daagse)

Picardië-Noord

Gratis rondreis Picardië downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Picardië omgeving Amiens: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart- 17 oktober 2017 - Magda

Prachtige route met mooie natuur en rekening houden met WOI monumenten. Wij hebben er wel 6 dagen over gedaan om alles rustig te bezoeken. Hartelijk dank!

- 11 april 2016 - John Nuyts

Bedankt Reisroutes.be. Een prachtige rondrit met een mooie mix van natuur en cultuur. Amiens: fijne stadswandeling met imposante kathedraal en gezellige wijk Saint-Leu met kanaaltjes. Ook een bezoek aan de basiliek in Albert is de moeite waard. Van de vele oorlogsmonumenten in de mooie streek van de Somme word je stil.

- 14 januari 2015 - Mita

de reis nog niet gedaan.Ik ben nu vooral bezig met de info te bundelen.Ik zal later nog meedelen hoe het was.

- 9 juni 2014 - Angelique Meijers

Wij hebben genoten van deze korte trip. Met de auto op slechts 3 uur rijden begon de eerste bezichtiging in Naours, of te zeggen onder Naours. Zeer interessant! vandaar naar de camping net ten noorden van Amiens. Daar hebben we de omgeving van de Somme bekeken vanaf de fiets. Mooi stukje natuur! De dag erna de route door Amiens gevolgd, ook daar met de fiets heen, toch even zoeken naar de goede weg want voordat je het weet zit je op de autoweg. De stad Amiens is zeer de moeite waard vooral de cathedraal en het water door de stad vonden wij ook zeer aangenaam. De dag erna voor herdenking van de eerste wereldoorlog 2 plaatsen aangedaan, zeer indrukwekkend. Al met al een zeer geslaagd weekend.Bedankt voor de mooie trip.

- 23 april 2014 - Jenny

FANTASTISCH ! Wij zijn motorrijders die de streek daar behoorlijk kennen. Als kind ging ik er al. Maar heb toch nog nieuwe weetjes ontdekt op jullie rondrit. Ik kijk er al naar uit om die de volgende keer te gebruiken.

Gratis rondreis Picardië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?