FB

Rondreis Noord-Picardië de mooiste plekjes: route vanuit Amiens

Rondreis Noord-Picardië de mooiste plekjes: route vanuit Amiens

2 260 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Beauval, Frankrijk
  • Eindpunt: Sailly-Laurette, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 120 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis met auto: Picardië-Noord vanuit Amiens

Met deze autoroute in het noorden van Picardië hebben we als centraal punt de stad Amiens uitgekozen. Het is een rondreis met heel wat afwisseling: een stadswandeling, een boottocht op de hortillonnages, een bezoek aan een ondergrondse stad of een archeologisch park, een rit door een uniek stukje natuur van de Haute-Somme en een rondrit langs de slagvelden van de Somme (Eerste Wereldoorlog) met bezoekerscentra in Thiepval en Beaumont-Hamel.

We geven je ook heel wat achtergrondinformatie om deze route ten volle te begrijpen en het bijzondere verhaal van het beeld op de basiliek van Albert onthouden we je zeker niet.

Nog meer voor het noorden van Picardië: Stadswandeling Amiens (opgenomen in deze 3-daagse)

Picardië-Noord

Gratis rondreis Picardië downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Picardië omgeving Amiens: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

27 ervaringen

- 4 september 2018 - Willems Jan

1) Amiens momenteel niet vlot bereikbaar wegens verschillende wegenis- en rioleringswerken aan de ring. Best richting station SNCF volgen en daar de ondergrondse parkings opzoeken (ook niet goed aangeduid) omdat Quai Parmentier heraangelegd wordt. Binnenstad OK maar buiten de ring woning Jules Verne zoeken is over werven stappen. 2) Best te vermelden in reisgids is bezoek aan LONG met mooi kasteel (namiddagbezoek) met serres en tuin. 3) Tuin van Maizicourt zeker te bezoeken. Ligt niet ver van Naours. Verder goede gids om volgen.

- 7 augustus 2018 - Ignace Dutordoir

Zeer nuttig bij onze ontdekkng van Amiens. Een aanrader!

- 29 juli 2018 - DE BROUWER EMIEL

Zeer goede brochure om nabije omgeving te verkennen.

- 26 juli 2018 - Ciska Glerum

Hoewel we niet de gehele route hebben gevolgd, heeft de gids ons wel goed geholpen bij de voorbereiding van onze reis naar Picardië. Naours is inderdaad een bezichtiging waard en in het bijzonder de rondleiding -met informatie- in Amiens was de moeite waard.

- 26 juli 2018 - Annette

Tot nu toe steeds met veel plezier uw informatie gebruikt maar nu was ik te laat voor het openen van deze Picardië-Noord route dus geen gebruik van kunnen maken. Maar de volgende keer ga ik zeker weer met uw informatie op pad. Net naar Bretagne en Normandië geweest. Met uw route beschrijvingen veel mooie plekken bezocht. Ga zo door!!!

Gratis rondreis Picardië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?