FB

Rondreis Zuid-Oost Engeland met Kent en East-Sussex

Rondreis Zuidwest-Engeland

Rondreis Zuid-Oost Engeland met Kent en East-Sussex

1 127 x gedownload13 ervaringen
  • Startpunt: Dover
  • Eindpunt: Dover
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 644 km
  • Duur: 8 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Kent, garden of England

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis Zuid-Oost Engeland met Kent en East-Sussex

We hebben de rondreis ingedeeld in 3 thema’s. We starten met het minder bekende oostelijk deel van Kent. Je reist van Dover naar Isle of Thanet, Whitstable, het natuurreservaat van Elmley en verder naar het bekende Chatham en Rochester. Daarbij ontdek je prachtige kliffen, victoriaanse stadjes, unieke musea en nog veel meer.

In het 2de deel kom je langs betoverende en bekende plekjes tot net over de grens met East-Sussex. Klinkende namen liggen langs het traject: Leeds Castle, Sissinghurst Castle Gardens, Hever Castle, Canterbury … Even onderbreken we dit traject ter hoogte van Hastings voor een bijzonder thema: Country 1066, een wondere wereld op kinderformaat. In een reisverslag lees je over hoe kinderen een reis naar dit stukje Engeland ervaren.

Kent rondreis

Gratis rondreis Kent downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kent: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

13 ervaringen

- 8 maart 2019 - Johan Degroote

Is ok

- 31 juli 2018 - elke

prachtige streek, veel groen, mooie kustlijn

- 31 mei 2018 - Devliegere karin

Het zal de eerste keer zijn dat we naar Kent gaan het is voor eind juli gepland Hele goeie info zo krijgen we een beeld wat we in onze vakantiedagen kunnen verwachten

- 25 augustus 2017 - frank Vervaet

We hebben het zuidwestelijk deel van de route gedaan, Rey, richting Hastings en dan terug via Canterburry naar Dover. Een prachtige daguitstap met zowaar een volle dag zon; zeker de moeite. Volgend jaar doen we de oostkant!

- 28 juni 2017 - Ann & Filip

Meer dan de moeite waard. We hebben slechts een deel van deze route gevolgd ondermeer de kuststeden Broadstairs en Whitstable en het binnenland Royal Turnbridge Wells. Een lieflijk stadje en het is er heerlijk om natuurwandelingen te maken. Engeland heeft veel te bieden, we gaan er zeker nog terug!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?