Onderdeel van de volledige gids

Reisgids Reykjavík downloaden PDF [ebook]

Reykjavík

Reisgids Reykjavík downloaden PDF [ebook]

 • Ontdek de bijzondere hoofdstad van IJsland: Reykjavík
 • Een complete stadswandeling langs alle highlights van de stad
 • Ga mee op walvissafari, zie de bijzondere papegaaiduikers en meer natuurschoon
 • Ga baden in de Blue Lagoon
 • Ontdek verborgen plekjes rond Reykjavík
 • Hoe van de luchthaven naar het centrum

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Reykjavík

Is de reisgids Reykjavik gratis te downloaden?

Ja de reisgids Reykjavik is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info staat er in de reisgids Reykjavik?

De reisgids Reykjavik bevat:

 • Stadswandeling in Reykjavik langs de belangrijkste highlights
 • Ga op walvissafari met vertrek vanuit de haven
 • Hoe bereik je de beroemde warmwaterbronnen Blue Lagoon?
 • Hoe ga je best van de luchthaven naar het centrum?
 • Meer dan 99 bezienswaardigheden en 70 bladzijden info

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids?

De gratis versie bevat het 1ste deel (gratis route) van de reisgids IJsland. De volledige reisgids kopen voor € 10, hiermee haal je ook direct alle waardevolle info over de rest van IJsland in huis.

 • De reisgids IJsland is gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone.
 • Is na aankoop meteen te downloaden.
 • Mis niets van de IJslandse natuurpracht
 • Ontdek de routes van The Golden Circle en The Diamond Circle
 • Overzichtelijke & kant-en-klare routes.
 • Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis.

Waar kan je het best overnachten in Reykjavik?

Aan overnachtingsmogelijkheden is er geen gebrek in Reykjavik. Maar weet dat IJsland niet het goedkoopste land is om naartoe te reizen en dat het toerisme er volop boomt. Wij verzamelden alvast enkele suggesties voor overnachtingen in diverse prijsklassen. Lees meer in ons artikel over waar overnachten in Reykjavik.

Hoe kan je het best de wachtrijen vermijden in Reykjavik?

Voor de meeste bezienswaardigheden in de stad zelf heb je geen enorme wachtrijen. Wat hier uiteraard wel als zoete broodjes verkoopt zijn de plaatsen voor excursies, daguitstappen en walvissafari's. Vooral de tours langs de Golden Circle route, het Noorderlicht spotten en de uitstappen naar de Blue Lagoon zijn erg populair. Daarvoor ben je er beter tijdig bij en koop je jouw tickets ruim genoeg vooraf online.

Hoe je best verplaatsen in Reykjavik?

Reykjavik heeft wel degelijke voorzieningen qua openbaar vervoer, maar echt veel heb je die eigenlijk niet nodig. De stad heeft eerder de omvang van een groot dorp waarbinnen je alles perfect te voet kan doen.

Hoe ga je van luchthaven Reykjavik naar het centrum?

Er zijn verschillende mogelijkheden om het centrum van Reykjavik te bereiken vanaf de luchthaven Keflavik. De meeste mensen zullen de Flybus kunnen nemen die meestal 30 à 40 minuten nadat je geland bent vertrekt. Andere opties zijn de taxi's of je kan uiteraard ook zelf ter plaatse een auto huren. Lees meer in ons artikel over van luchthaven Keflavik naar centrum Reykjavik.

Hoe bezoek je de Blue Lagoon vanuit Reykjavik?

De beroemde warmwaterbronnen met openlucht wellness in the Blue Lagoon is voor veel bezoekers natuurlijk een must. Vanuit Reykjavik doe je er ongeveer 45 minuten over met de auto. Vanaf de luchthaven slechts een kwartiertje. Je zou dus meteen naar de Blue Lagoon kunnen rijden bij aankomst of dit als afsluiter doen vooraleer je terug vliegt als je vluchtschema goed uitkomt en je zelf een wagen huurt.

Huur je zelf geen auto? Dan kan je natuurlijk altijd je vervoer boeken vanuit Reykjavik zelf om ter plaatse te geraken. Hiervoor zijn tal van opties mogelijk.

Hoe het Noorderlicht spotten vanuit Reykjavik?

Het Noorderlicht spotten is een andere populaire activiteit in IJsland. Je kan in Reykjavik dan ook tal van Noorderlicht tours boeken met een gids en inclusief vervoer om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen aanschouwen.

Hoe verken je de Golden Circle route vanuit Reykjavik?

De Golden Circle is de bekendste route in het zuiden van IJsland met tal van natuurlijke bezienswaardigheden zoals de geisers van Geysir, het Thingvellir nationaal park en de watervallen van Gulfoss.

 • Vanuit Reykjavik kan je een excursie boeken van één of meerdere dagen die je langs de vele natuurwonderen brengt onder begeleiding van een gids.
 • Je kan de route uiteraard ook op je eigen tempo afleggen, daarvoor zal je wel een auto moeten huren in Reykjavik.

Wat is de beste reisperiode voor Reykjavik?

Voor een reis naar IJsland moet je niet zo zeer naar het klimaat kijken, dan wel naar de hoeveelheid daglicht. Naar de winter toe zal het er zeer lang donker blijven, met een dieptepunt in december wanneer er dagelijks slechts 4 uur daglicht is. In de zomer is het dan weer omgekeerd, met het hoogtepunt van 22 zonuren per dag in juni.

In het voorjaar en het najaar worden de dagen en nachten dan wat meer gebalanceerd. Het is dus maar wat je verkiest voor je eigen avontuur. Wil je het Noorderlicht zien? Dan ga je wel best van september tot april.

Waar ligt Reykjavik precies?

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en is gelegen aan de zuidelijke kust bij de Atlantische Oceaan en net onder de poolcirkel. De stad telt ongeveer 123.000 inwoners. Dat betekent dat zowat 50% van alle IJslanders in Reykjavik woont. Het is bovendien de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld.

Filmpje: ontdek het prachtige IJsland

Zin om alvast wat mooie beelden van het prachtige land van vuur en ijs te bekijken? Deze video geeft je alvast een impressie van al het moois dat IJsland te bieden heeft.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?