Reisgids IJsland gratis downloaden PDF [ebook]

IJsland

De reisgids IJsland bevat:

 • Ontdek het fascinerende IJsland
 • Volg de route langs Ringweg 1, de Golden- en Diamond Circle Tour + Snaefellsnes
 • Een complete route door de Westfjorden
 • +99 bezienswaardigheden, geschreven door een Certified Inspired by Iceland specialist
 • Volledig uitgewerkte stadswandeling Reykjavik
 • Óók de verborgen pareltjes van IJsland 

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids IJsland

Is de reisgids IJsland gratis te downloaden?

Ja de reisgids IJsland is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info staat er in de reisgids IJsland?

De reisgids IJsland bevat:

 • Ontdek het fascinerende IJsland
 • Volg de route langs Ringweg 1, de Golden- en Diamond Circle Tour + Snaefellsnes
 • Een complete route door de Westfjorden
 • 99 bezienswaardigheden, geschreven door een Certified Inspired by Iceland specialist
 • Volledig uitgewerkte stadswandeling Reykjavik
 • Óók de verborgen pareltjes van IJsland 

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids IJsland?

De gratis versie bevat het 1ste deel (gratis route) van de reisgids IJsland. De volledige reisgids kopen voor € 10, hiermee haal je ook direct alle waardevolle info over IJsland in huis.

 • De reisgids IJsland is gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone.
 • Is na aankoop meteen te downloaden.
 • Mis niets, beleef meer.
 • Ontdek verborgen plekjes & bezienswaardigheden.
 • Overzichtelijke & kant-en-klare routes.
 • Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis.

Waar kan ik het best overnachten in IJsland?

Nog op zoek naar een hotel of B&B in IJsland om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's op IJsland, deze kan je via deze link bekijken en direct boeken.

Hoe kan ik het best de wachtrijen vermijden in IJsland?

Wil je graag een daguitstap/tour maken in IJsland of dé top bezienswaardigheden in IJsland bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

Waar kan je het best walvissen spotten in IJsland?

IJsland wordt beschouwd als de beste plek in Europa om walvissen te spotten. Het hele jaar door kan je langs de kust van het eiland verschillende soorten dolfijnen en walvissen zien zoals bultruggen, vinvissen en orka’s. Boottochten om walvissen te spotten zijn dan ook erg populair onder toeristen.

In de zomerperiode vertrekken er dagelijks verschillende boottochten uit verschillende IJslandse havens. Lees hier meer over mijn rondvaart om walvissen te spotten + welke walvissen je het beste wanneer kan zien. TIP: Koop alvast online je tickets om zeker te zijn van je plaatsje.


Golden Circle in IJsland rijden?

Als je IJsland bezoekt moet je zeker de Golden Circle gedaan hebben. Dit is de meest bekende en één van de mooiste routes die je kan doen in IJsland. De route staat gekend voor zijn fantastische natuurfenomenen en watervallen en kan gemakkelijk gedaan worden met de hoofdstad Reykjavik als uitvalsbasis. Lees hier alle info, tips en tricks om de Golden Circle in Ijsland te bezoeken.


Waar papegaaiduikers spotten in IJsland?

Liever papegaaiduikers spotten dan walvissen? Geen probleem! De vogels zijn alleen op het noordelijk halfrond te vinden rondom de Atlantische Oceaan, zo zou je de dieren in Schotland of Ierland kunnen spotten.

Op IJsland vind je echter de grootste populatie van papegaaiduikers, en het eiland midden in de Atlantische Oceaan is dan ook de perfecte plek om deze dieren te spotten. Zo kan je vanuit Reykjavik onder andere naar Drangey eiland en Flatey. Lees meer over onze ervaring en kom de beste plekken te weten.

Hoe ijsgrotten bezoeken in Ijsland?

Over het eiland heen zijn verschillende indrukwekkende ijs- en sneeuwformaties te vinden, waaronder meerdere gletsjers. In deze gletsjers zijn misschien wel de bijzonderste bezienswaardigheden van het land terug te vinden: de ijsgrotten. Lees verder voor meer info over de ijsgrotten en al onze tips om ze te bezoeken! IJsgrotten bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Maak het jezelf niet moeilijk en bekijk de daguitstappen en tours naar de IJsgrotten.


Wat zijn de mooiste watervallen van Ijsland?

Een land als Ijsland loopt over van de wondermooie natuurfenomenen. Zo staat IJsland ook gekend voor zijn prachtige watervallen en daarvan hebben ze er dan ook nog heel wat van. Neem zeker een kijkje naar volgende watervallen:


Hoe van luchthaven Keflavík naar centrum Reykjavík gaan?

Wat is de beste manier om van luchthaven Keflavík naar het centrum Reykjavík te reizen? Lees hoe je eenvoudig van en naar het vliegveld Keflavík op IJsland kan gaan vanuit Reykjavík. We vergelijken alle opties om met de bus of taxi + hoe je tickets te boeken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?