Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

Download reisgids Ardennen

Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

1 646 x gedownload35 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Eindpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 46,8 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Wegdek: Soms onverharde gravel
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Fietsen vanuit Malmedy via fietsnetwerk Vélo Tour en RAVeL

Met deze fietsroute in de Oostkantons vertrek je in Malmédy om te fietsen langs fietsnetwerken. Je fietst op de goed berijdbare afgebakende fietspaden van RAVel, de Vennbahn en de knooppunten van Vélo Tour. Je fietst naar het oosten, vervolgens naar het noorden tot nabij het hoogste punt van België. Daarna zoeken we het meer van Robertville op. Eindigen doen we flink dalend. Het is grotendeels een vlakke tocht, af en toe moet je wel even recht op de trappers lopen. Er zijn tevens enkele mooie bospaden. Alvast een unieke manier om een deel van de Oostkantons sportief te verkennen. Hetzij met de e-bike of met goede fietsbenen.

Oostkantons Malmedy fietsroute glooiend

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsen in de Oostkantons: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden..
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart35 ervaringen

- 26 september 2019 - De Backer Jozef

Rit is ok alleen onbraken er paaltjes onderweg.

- 4 september 2019 - jozef weyermans

Zeer mooie wegen, voor herhaling vatbaar. Komen zeker terug.

- 21 augustus 2019 - De Kinder Christel

Mooi, volledig, praktisch, up to date

- 12 juli 2019 - André Van de Water

Makkelijk om je auto te parkeren aan het oude station van Malmedy; je auto staat al direct geparkeerd naast het Vennpad. Het was even onduidelijk in welke richting we moesten vertrekken. Na even op de kaart te kijken en de richtingwijzers te volgen, konden we op pad. Verder klopte alles, een mooi plaatsje gevonden om te picknicken. Wel even opletten als je met een e-bike rijdt: je hebt het niet echt in de gaten maar je rijdt de eerste kilometers licht bergop, zodat je al vlug een hogere ondersteuning gebruikt, doch na ongeveer 12km was er al een blokje verdwenen van mijn batterij. Verder even zuinig zijn? Er wachten nog wel wat kilometers! Het is echter te doen: er komen nog wel enkele klimmetjes, doch ik had van de 5 nog 2 blokjes over bij aankomst. Alles verliep verder heel vlot en duidelijk met de aangegeven nummering tot … we daalden af richting meer van Robertville, ineens een kruispunt, geen bewegwijzering te bespeuren, is het nu links op rechts? Goed dat we de streek een beetje kennen, daarom zijn we rechts gegaan verder richting het meer en de stuwdam over. Nog steeds geen bewegwijzering gevonden. Je begint te twijfelen: zitten we nog wel juist? Dan maar even gestopt aan het café net aan de andere kant van de stuwdam en de weg gaan vragen naar de komende dorpjes. We bleken dan toch op het juiste pad te zijn. In de beschrijving staat dat we door het dorp Talk racen, maar dit is bergop? Weer twijfels. Uiteindelijk waren we het beu om te zoeken naar de nummerplaatjes (we hebben er nog geen enkel gezien) en zijn we naar de grote baan gefietst en zo verder naar Weimes waar we terug het Vennpad genomen hebben richting Malmedy. Een heel mooi en ontspannen ritje, maar eens je aan het meer van Robertville bent, een regelrechte RAMP om de weg te vinden. Hier heb je echt wel een gedetailleerde kaart of een fietsGPS nodig.

- 1 juli 2019 - Lieven

Prima rit, duidelijk en mooi. Wel best pittig! Stopplaats “le moulin” vlak voor ovivat was een topper. Juist voor de lange klim.

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?