FB

Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

Download reisgids Ardennen

Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

736 x gedownload24 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Eindpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 46,8 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Wegdek: Soms onverharde gravel
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Fietsen vanuit Malmedy via fietsnetwerk Vélo Tour en RAVeL

Met deze fietsroute in de Oostkantons vertrek je in Malmédy om te fietsen langs fietsnetwerken. Je fietst op de goed berijdbare afgebakende fietspaden van RAVel, de Vennbahn en de knooppunten van Vélo Tour. Je fietst naar het oosten, vervolgens naar het noorden tot nabij het hoogste punt van België. Daarna zoeken we het meer van Robertville op. Eindigen doen we flink dalend. Het is grotendeels een vlakke tocht, af en toe moet je wel even recht op de trappers lopen. Er zijn tevens enkele mooie bospaden. Alvast een unieke manier om een deel van de Oostkantons sportief te verkennen. Hetzij met de e-bike of met goede fietsbenen.

Oostkantons Malmedy fietsroute glooiend

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsen in de Oostkantons: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden..
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Patrick Vanrysselberghe

24 ervaringen

- 9 mei 2018 - Rooms Geert

Heel praktisch !

- 10 september 2017 - Hansen Florent

Flor 23/08/2017 We vertrokken Raeren op de Vennbahn richting Monschau, een echte fietsautostrade. In Roetgen is er voldoende mogelijkheid tot eten en drinken. We reden een eind verder dan Monschau om dan rechtom te maken en via de Ravel, de Hoge Venen in te duiken, richting Wesertalsperre (Eupen), prachtige natuur en goede wegen. Aan de stuwdam grote cafetaria. De combinatie Vennbahn en Ravel is wel een aanrader. Opmerking:Spijtig dat de infoborden van de Ravel meestal over het kruispunt staan en de nummers zijn te klein aangeduid. Neem een voorbeeld aan het knooppunten netwerk in Limburg:Grote nummerplaten VOOR het kruispunt. Maar we komen zeker terug om de verdere Vennbahn in combinatie met de Ravel ter verkennen

- 7 september 2017 - Hetty

Wij reden vorige week vanaf Aken naar Monschau. Vanaf Monschau via een tussenstop in Lascheid naar Bastogne. Fietspaden en bewegwijzering zijn prima. Wij vonden grote delen echt saai. Alleen maar tussen de bossen, af en toe een doorkijkje naar een heuvel of weiland. Vonden wij tegenvallen. In de dorpjes was niets te beleven, muv Monschau, St. Vith en Bastogne. Burg- Reuland was echt een slaapdorp. Neem overal voldoende proviand mee, want er is over lange afstand soms nog geen kop koffie te koop. Wij zijnDuitsland en Oostenrijk gewend en daar is dit beduidend beter geregeld. De mensen waren overal vriendelijk. De hotels die wij vonden prima. Wij gaan niet meer fietsen in oostelijk Belgie.

- 27 augustus 2017 - Geert

Vanuit Malmedy gereden. Mooie route, Ravels kenden we al en gecombineerd met de knooppunten krijg je een mooie lus. Gelukkig hadden we de route op GPS gezet, anders hadden we de aansluiting tussen de Ravel en de knooppunten gemist.

- 27 augustus 2017 - Roy

Wat een pareltje zijn de Ravel routes. Ik ben via het hoogste punt van België de 48 en 45 gereden naar Malmedy. Erg mooie tocht. Prachtig asfalt. Mooie rustige stijging en daling (max 4%). Zeker een aanrader voor de racefiets. Je eindigt bij het oude station van Malmedy.

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?