FB

Zwalmstreek fietsroute langs knooppunten

Download autoroute Vlaamse Ardennen

Zwalmstreek fietsroute langs knooppunten

907 x gedownload24 ervaringen
  • Startpunt: Sportlaan, Zwalm
  • Eindpunt: Sportlaan, Zwalm
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 40,0 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Overal verhard (op twee korte stroken na)
  • Bewegwijzering: Netwerk (maar afwijkingen)
  • Toeristische dienst Vlaamse Ardennen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Fietsen in de Zwalmregio langs fietsnetwerk

Alhoewel de Zwalmstreek minder heuvelachtig is dan het hart van de Vlaamse Ardennen raden we aan om deze fietsroute met een e-bike te fietsen. Je volgt steeds de fietsknooppunten op een enkele keer na om een slechte kasseistrook te vermijden. De Zwalmregio is een bonte mix van schilderachtige landschappen met overal de meanderende Zwalmbeek als herkenningspunt. Weiden met koeien, paarden, schapen, kleine plukjes bos, en veel akkers zullen als een rode draad doorheen deze fietsroute lopen. Hier en daar nog een authentieke watermolen, vaak met een aangebouwd café of restaurant. De heuvels van de Zwalmstreek zijn de laagste van de Vlaamse Ardennen, maar daarom niet minder mooi. De fietsroute starten we in hart van de Zwalm, in Munkzwalm, vlak bij het station.

Zwalm fietsroute

Gratis fietsroute Zwalm downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Zwalm: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

24 ervaringen

- 4 november 2018 - m van damme

zeer mooie route door een prachtig heuvellandschap. Goed dat de kasseiweg niet gereden moet worden.

- 1 oktober 2018 - Roger Goossens

Goede bewegwijzering met prima bergop en bergaf.

- 18 augustus 2018 - Nuitten Wilfried

Mooie route, alles goed beschreven en toch waren we ietwat ontgoocheld. Pas na 30 km onze eerste watermolen gezien. ( Ijzerkotmolen) . Vervolgens navraag gedaan waar al die andere watermolens waren. Dan vastgesteld dat we via de knooppunten zeer dicht bij de watermolens zijn gepasseerd, maar we wisten het niet. Er staan geen verwijzingen langs de weg naar de molens, en jullie beschrijving verwijst ook niet echt naar de molens. (en blijkbaar zijn er veel molens in de Zwalmstreek ) Maar anders was het wel aangenaam hoor, de knooppunten waren juist aangegeven, geen probleem . Ochh nog iets: Veel café's of restaurants waren er niet ( open). Enkel bakkerij Pede en het Ijzerkot. En t' was juist zo warm .

- 14 augustus 2018 - Luc roskam

Mooie fietsroute maar in tegenstelling met wat vermeld stond betreffende eten en drinken langs de route was er op donderdag niets geopend. En bij 32 graden kon je doodvallen van de dorst en honger. Gelukkig heeft de keurslager ons gered. Daar konden we belegd broodje en frisdrank kopen. Wij waren niet de enige die op zoek waren naar iets om te eten of te drinken!

- 28 juni 2018 - Van der Heyden Johan

Ik fiets iedere week met vrienden en we zijn altijd op zoek naar nieuwe fietsroutes. Het is een prachtige fietsroute!!!!! Nog zulke routes. Groeten

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?