Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

38 549 x gedownload37 ervaringen
  • Startpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Eindpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 42,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Vlak parcours, beton, asfalt, soms onverhard
  • Bewegwijzering: Knooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen in Wachtebeke via knooppunten en fietsnetwerk Waasland

Klaar voor een erg genietbare fietsrit? Die brengt je, voornamelijk langs rustige baantjes, twee keer tot bij de Moervaart. Eens in het begin en op het eind. Maar het wordt heus wel méér dan enkel trappen langs het water, want we zorgen ook voor een snuifje cultuur.

Parkeerproblemen zal je niet hebben want we starten op een gratis parking waar honderden wagens kunnen staan. Na amper enkele meters duik je het Provinciaal domein Puyenbroeck al binnen en maak je er een halve rondrit met tal van verrassende hoekjes. Nadien gaat het langs de Moervaart tot in Moerbeke waar we wat cultureel erfgoed ontdekken. Een doorsteek tot bij de Grote Kreek laat ons flirten met de landsgrens waarna we door enkele stukjes bos worden gestuurd. De Moervaart vinden we terug op ons pad net voor we een prachtig ommetje langs het water maken en zowaar op Gents grondgebied aanbelanden. Als je Mendonk door bent gefietst, dan weet je dat na een ellenlange kaarsrechte laatste lijn het domein ons terug opwacht.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

GPS-tracks Wachtebeke - Moerbeke: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

37 ervaringen

- 27 augustus 2021 - carine

mooie fietstocht gemaakt, vertrokken in het domein puyenbroeck wel wat moeten zoeken naar knooppunt 32, fietsen daar gehuurd goede fiets maar zadel aan vervanging toe. al bij al leuke dag gehad

- 14 juni 2021 - Freddy Van Herzeele

Mooie route. Zeker het stuk tussen Mendonk en Wachtebeke langs de Moervaart, en dan verder naar Moerbeke is uiterst ontspannend. Uiteraard ook het Prov. domein Puyenbroeck, waar men rustig kan verpozen op het terras. Een absolute aanrader !

- 26 mei 2021 - Anneke

vind de informatie zeer interessant

- 10 april 2021 - Erwin de wilde

Het plezantste is, om de zoveel tijd dezelfde route te doen,naar believen, uit te breiden of in te korten,verleggenin andere weersomstandigheden te rijden (er zijn verschillende mogelijkheden om te schuilen,bushokjes...,en aan iedere brug over de Moervaart een schuilhokje (om, de brug te bedienen zeker??!uitbreiden,naar en rond het Heidebos in Moerbeke is ook super!.... neem al eens een wegje dat je niet kent,enkijk eens op street vieuw!je komt overal terecht! Eens de weg vragen of een praatje met inwoners is ook interessant,,

- 29 oktober 2020 - Isabel Stragier

Hele mooie fietsroute. Persoonlijk zou ik bv het stuk door Moerbeke dorp weglaten en rechtdoor gaan op het fietspad maar vermoedelijk is dat omdat je dan langs de brouwerij en het gemeentehuis komt. Wij zijn meer van fietsen door de natuur. Er was even een onduidelijkheid op een bepaald moment in Wachtebeke aan een bruggetje, dan zijn we even het spoor verloren:) maar alles is goed gekomen.

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?