FB

Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

726 x gedownload5 ervaringen
  • Startpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Eindpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 34,5 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Vlak parcours, beton, asfalt, soms onverhard
  • Bewegwijzering: Knooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen in Wachtebeke via knooppunten en fietsnetwerk Waasland

Klaar voor een erg genietbare fietsrit? Die brengt je, voornamelijk langs rustige baantjes, twee keer tot bij de Moervaart. Eens in het begin en op het eind. Maar het wordt heus wel méér dan enkel trappen langs het water, want we zorgen ook voor een snuifje cultuur.

Parkeerproblemen zal je niet hebben want we starten op een gratis parking waar honderden wagens kunnen staan. Na amper enkele meters duik je het Provinciaal domein Puyenbroeck al binnen en maak je er een halve rondrit met tal van verrassende hoekjes. Nadien gaat het langs de Moervaart tot in Moerbeke waar we wat cultureel erfgoed ontdekken. Een doorsteek tot bij de Grote Kreek laat ons flirten met de landsgrens waarna we door enkele stukjes bos worden gestuurd. De Moervaart vinden we terug op ons pad net voor we een prachtig ommetje langs het water maken en zowaar op Gents grondgebied aanbelanden. Als je Mendonk door bent gefietst, dan weet je dat na een ellenlange kaarsrechte laatste lijn het domein ons terug opwacht.

Wachtebeke-Moerbeke

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Wachtebeke - Moerbeke: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 3 september 2017 - DE RUYTER

Niet leuk om door de kiezels te moeten fietsen ,dat was een minpunt , voor de rest een mooie route ,

- 30 mei 2017 - Yannick Dedeurwaerder

Wij hebben deze route in het voorbije verlengde weekend gefietst. Doordat het wel heel warm was, waren we content dat de route door veel bosrijke gebieden loopt. Aangenaam verkoelend dus en tevens een prachtige natuur. Een eerste stop na 20 km waar we een kleinigheid gegeten hebben in een leuke bistro. Na nog 10 km opnieuw een mooie zaak : tijd voor een koffie of een streekbiertje. Deze fietsroute is een echte aanrader! We hebben al fietstochtjes ondernomen die heel wat minder interessant zijn en dus ook niet voor herhaling vatbaar. Toppie route, we doen ze later zeker opnieuw !

- 17 april 2017 - Walter Van Rijsseghem

Van Rijsseghem Walter 10/04/2017 prachtige fietssnelweg rustig en mooi zeker voor heraling vatbaar maar geen café op de rit.

- 27 augustus 2016 - Van Gestel Noëlla - Vansteenkiste Hendrik

Wij hebben echt genoten van de route! De absolute stilte en prachtige natuur! Alleen geen enkel caféetje open op onze route. Een prachtige route die wij zeker nog ne keer gaan overdoen!

- 15 augustus 2016 - de schepper andre

Sommige stukken met fiets met dunne banden zijn heel slecht, in het bijzonder Moerbeke (van 64 is 1,5 km ). Tussen 68 en 67 heel smal en slechte toestand. Voor de rest heel mooie rit.

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?