FB

Temse - Beveren fietsroute

723 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Stationsplein 1, Temse
  • Eindpunt: Stationsplein 1, Temse
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 41,9 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Goed onderhouden (kort onverhard)
  • Bewegwijzering: Knooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen in Temse en Beveren via knooppunten en fietsnetwerk Waasland

Vanuit Temse zetten we aan voor een fietsroute naar het noorden van het Waasland, tot in Beveren. Daar keren we de fietskar en rijden dan zuidwaarts over Kruibeke, Bazel, Rupelmonde en zo terug naar Temse. We fietsen voorbij een mooi aantal bezienswaardigheden te beginnen met het Fort van Haasdonk. Het landgoed Hof ter Saksen op grondgebied Beveren zal je in aangename zin verrassen door de afgeborstelde nette look. Nog in Beveren kom je tot bij een waterburcht en het houdt niet op met de kastelen want in Bazel ligt het kasteel Wissekerke. En kende je al de bezienswaardigheden van Rupelmonde, waar cartograaf Mercator vandaan komt? Op een wonderlijk plekje ligt al het mooie aan cultureel erfgoed dicht bijéén. Om in stijl af te sluiten loodsen we je mee langs het volledige Schousselbroek, een pracht van een natuurgebied. De confrontatie met de ijzeren spoorweg verderop in Temse is dan ook wat schokkend, maar je moet nu eenmaal terug de bewoonde wereld in.

Temse fietsroute

Gratis fietsroute Temse - Beveren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Temse - Beveren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 26 oktober 2017 - Guido van de Velde

mooi uitgestippelde route, zijn enkel in Beveren op zoek moeten gaan naar knooppunt 7 richting kasteel Cortewalle,de weg verder moeten vragen, we waren niet alleen blijkbaar, ook op het einde aan knooppunt 75 was er wat onduidelijkheid om terug naar het vertrekpunt te rijden.De richting 99 staat daar niet meer aangegeven. Al bij al toch een aangename en mooie ervaring, een aanrader. Antwoord redactie: bedankt voor de toelichting, we nemen deze correcties mee bij een update.

- 12 september 2017 - Roland

Prachtige uitgestippelde fietsroute ! Heb enorm genoten van de natuur . Zal ik zeker overdoen maar de te lange kasseistrook vermijden . Is er echt te gevaarlijk rijden ! Echt een aanrader !

- 29 augustus 2017 - Sonja

Was voor ons eerste maal dat we zo een route deden,we hadden ook nr 9 niet gevonden daarom een beetje verkeerd gereden.Maar oefening baart kunst dus volgende keer beter!!!We hebben ze wel omgekeerd gereden daar we in Melsele wonen en zijn vertrokken in Beveren.Maar was een mooie route met prachtige natuur en bezienswaardigheden.

- 28 augustus 2017 - hilde

leuke route, groen ook, langs water. wij hebben de route gecombineerd met andere route. met de knooppunten is dit heel vlot uit te zoeken. die dag veel fietsers op pad. zeker een aanrader.

- 6 augustus 2017 - De Moor Christiane

Tussen knooppunt 50 en 7 is het niet duidelijk, misschien licht het aan ons maar zelfs na 2 keer hebben we de 9 niet gevonden. Dan maar langs de grote baan naar Beveren gereden. Wij zijn wel vertrokken via 75-74. Volgende keer gaan we ze wel langs de andere kant rijden.

Gratis fietsroute Temse - Beveren downloaden

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?