Weekendje Valencia of Alicante? Welk kiezen? 10 x must-see plekjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

Weekendje Valencia of Alicante? Welk kiezen? 10 x must-see plekjes

24 december 2021 in Valencia0 reacties

Wanneer je Spanje bezoekt, ben je een verwende toerist, want je kan kiezen uit oneindig veel mooie plekjes die je kan ontdekken. Spanje is een oud land met een rijke geschiedenis en veel cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld is en ook gepensioneerden er graag naartoe trekken. Als je van plan bent om Valencia of Alicante te bezoeken, verdeel dan je tijd tussen beide steden en bezoek deze top 10 must-see plekken.

Inhoud artikel

  1. Must-see plekken in Valencia

Er is erg veel te doen en te zien in Valencia, maar om je lijst met bezienswaardigheden voor je weekendtrip in te korten en je het beste van het beste voor te stellen, hebben we een top 5 gemaakt die je absoluut gezien moet hebben. Daarnaast kan je ook natuurlijk altijd nog onze gratis stadswandeling van Valencia downloaden.

1.1. La Lonja de La Seda

La Lonja de La Seda staat tegenover de Centrale Markt van Valencia, ideaal dus om tijd te besparen tijdens je reis. La Lonja zelf was ooit een zijdebeurs waar zijde verhandeld werd. Het bouwwerk met de gotische elementen is werkelijk prachtig en zeker een bezoekje waard.

1.2. De kathedraal van Valencia

Deze kathedraal heeft veel metamorfoses ondergaan. Eerst was het een Romeinse tempel, daarna een moskee en uiteindelijk een kathedraal. In de kathedraal bevindt zich een ware schat, de Heilige Graal. Het Vaticaan zelf erkende dat deze kelk mogelijk de oorspronkelijke Heilige Graal is! De Heilige Graal alleen is al een bezoekje waard, maar voor wie de kelk niet wil zien is er nog de indrukwekkende gotische architectuur van de kathedraal.

Onze tip: Wil je graag zelf Valencia verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Valencia en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Wil je meer dan enkel de stad Valencia-stad zien, dan hebben we ook een rondreis Valencia-Murcia voor je uitgewerkt.

1.3. Nationaal Museum voor Keramiek

Het Nationaal Museum voor Keramiek is een prachtig gebouw op zich, met mosterdgele muren en ingewikkelde ontwerpen die Gaudi trots zouden maken. Zelfs als je geen tijd hebt om naar binnen te gaan, moet je absoluut tijd maken om deze ongelooflijke gevel te zien. Een ticketje voor het museum is betaalbaar en de prachtig betegelde Valenciaanse keuken is zeker je tijd waard.

1.4. Mercado Central de Valencia

Je kunt geen enkele stad in Spanje bezoeken zonder van de lokale delicatessen te proeven en dat geldt zeker in Valencia, de geboorteplaats van de paella. Tijdens je vakantie in Valencia moet je zeker de centrale markt van de stad bezoeken, een prachtig gebouw in art-nouveaustijl met niet minder dan 1000 eetkraampjes. Vergeet zeker niet omhoog te kijken naar het ongelooflijke glas-in-loodmozaïek dat het hele plafond bedekt. Geen betere plek voor een lekkere lunch!

1.5. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias, of in het Nederlands Stad van de Kunsten en Wetenschappen, is een interessante en unieke plek in Valencia waar je absoluut tijd voor moet maken. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de stad en wordt zelfs beschouwd als een van de 12 schatten van Spanje. Deze attractie werd gecreëerd en ontworpen door Santiago Calatrava en Fèlix Candela en er is heel wat te zien en te beleven. Enkele van de hoogtepunten zijn een planetarium, een operahuis en een wetenschapsmuseum. Het is ook de thuisbasis van het grootste en misschien wel het mooiste aquarium van Europa. Je kan er bijna 50 000 verschillende soorten zien rondzwemmen.

Onze tip: om wachtrijen te vermijden kan je makkelijk online tickets voor de verschillende gebouwen in de Ciudad de las Artes y las Ciencias kopen.
  1. Must-see plekken in Alicante

Alicante is zoveel meer dan enkel een luchthaven. Er is een hele stad te zien en in de omgeving van Alicante zijn er mooie stukken natuur. Vanuit Valencia sta je binnen twee uur in Alicante en je kan het eenvoudige traject afleggen met de auto of met de trein. Of je eerst Valencia wil bezoeken of eerst Alicante, de keuze is aan jou, maar als je in Alicante bent, mag je deze topattracties zeker niet missen. Of ga op stap met onze stadswandeling door Alicante.

2.1. Het Santa Bárbara kasteel

Dit prachtige Moors kasteel ligt op de top van een heuvel en kijkt uit over de omgeving, een prachtig panorama waar geen enkele andere plek in de stad mee kan concurreren. Bezoek het kasteel om te genieten van de uitzichten, het kasteel zelf, de geschiedenis, en misschien kan je kiezen voor een rondleiding zodat je wat weetjes over de plek mee naar huis kan nemen.

2.2. het MACA Contemporary Art Museum of Alicante

Dit prachtige museum huist heel veel moderne kunstwerken en is een must voor iedereen die geïnteresseerd is kunst uit de 20e eeuw. Je kan er werken bewonderen van onder andere Pablo Picasso, Salvador Dalí en Joan Miró.

2.3. Het Archeologisch Museum van Alicante

Voor de geschiedenisliefhebbers is het Archeologisch Museum van Alicante een must. Of je nu gaat voor de architectuur van het gebouw of voor de geschiedenis, zorg er gewoon voor dat je het zeker gezien hebt.

2.4. Het oude centrum Santa Cruz

De barrio Santa Cruz is het oude stadsgedeelte van Alicante. Je vindt er smalle, kronkelende straatjes vol geschiedenis en een bruisend nachtleven. De straten zijn levendig, op een positieve manier, en het is de ideale plek om mooie vakantiefoto’s te nemen. De kleine wijk is uiterst charmant en zeker niet te missen.

Tip: Als je de wijk moeilijk zou vinden, op Google Maps staat deze wijk bekend als Barrio Sanata Creu.

2.5. Het eilandje Tabarca

Tabarca is een eilandje voor de kust van Alicante en is absoluut een plekje dat je gezien moet hebben. Oorspronkelijk was het een toevluchtsoord voor piraten, totdat koning Karel III van Spanje besliste dat het eiland in plaats daarvan gebruikt zou worden om het land net tegen de piraten in de 18e eeuw te beschermen. In Tabarca kan je ronddwalen tussen de oude straatjes, genieten van verse visgerechten, en natuurlijk een snelle duik in de zee nemen. De veerboten keren om de 6 uur terug, voldoende tijd dus om een namiddagje te genieten van een dit prachtige eiland.

  1. Hoe reis ik het beste tussen de twee steden?

Je kan een auto huren om tussen Alicante en Valencia te reizen of je kan de trein nemen. Je doet er ongeveer even lang over, maar met een huurauto heb je natuurlijk meer vrijheid om wat buiten de stad te reizen. Houd er ook rekening mee dat je zeker op tijd bij de haven moet zijn als je naar een eiland reist. De hele dag door zijn er veerdiensten.

Valencia en Alicante zijn twee charmante steden die je zeker niet mag missen, zelfs al heb je enkel tijd voor een dagje wandelen in elke stad. Op zoek naar een taxi van Alicante luchthaven naar het centrum? Kan je altijd AlicanteTravel airport service contacteren.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Murcia Valencia rondreis

Gratis preview rondreis Valencia Murcia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?