Waar overnachten in Utrecht? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Utrecht? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

10 februari 2023 in Utrecht0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Utrecht heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Utrecht.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. BUNK Hotel Utrecht

Verblijf in een getransformeerde kerk!

Het BUNK Hotel biedt comfort, eenvoudige maar gezellige accommodatie! Het hotel ligt op 300 meter van TivoliVredenburg en het conferentiecentrum Vredenburg en is een populaire omgeving om te fietsen. De kamers zijn niet al te groot maar zijn voorzien van alles wat je maar kan wensen. En 's morgens kan je genieten van een heerlijk continentaal ontbijt in de zaal waar ook het wereldberoemde Quellhorst-orgel te zien is. Meer info en boeken.

  1. UKI-Hotel

Het UKI-Hotel is een luxe en uniek gelegen eenkamerhotel, gevestigd in een historische werfkelder in de prachtige oude binnenstad van Utrecht. Een unieke plek om de historische binnenstad van Utrecht te ontdekken en er tevens de rust te vinden, terwijl je voor je eigen kelder de bootjes op de Oudegracht voorbij ziet varen. Alle historische en toeristische bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand van het hotel, evenals de talrijke restaurants, barretjes, theaters en bioscopen. Een ware belevenis! Meer info en boeken.

  1. The Anthony Hotel

Stap vanuit het moderne stadsleven in het antieke kloosterportaal van The Anthony. The Anthony is een nieuw en eigentijds hotelconcept met royale kamers en lofts gelegen in hartje Utrecht. De kamers zijn compact en klassevol ingericht en zorgen voor een thuisgevoel. Wil je liever een avondje in het hotel blijven? Dan kan je altijd heerlijk dineren in Brasserie MONK. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V is een uniek 5-sterrenhotel in hartje Utrecht, op nog geen 10 minuten wandelafstand van het centraal station. Neem een kleine pauze in het drukke dagelijkse leven en verblijf in een van de elegante moderne kamers. Een verfrissende wellness-beleving? Dompel jezelf onder in het stoombad, het jet-stream bad en de sauna en ontspan!

Het best bewaarde geheim van Utrecht: de schitterende binnentuin van het hotel, een 10.000 vierkante meter groene oase, de perfecte plek om even op adem te komen. Op zachte zomerdagen verwelkomen het restaurant en de bistro je op een van de elegante terrassen voor een hapje, drankje of culinair avontuur. Meer info en boeken.

  1. Mother Goose Hotel

Mother Goose Hotel, een bijzonder boutiquehotel in een historisch stadskasteel in hartje Utrecht. Hier voel je je thuiskomen in een warme en persoonlijke omgeving waar je ten volle verwend wordt. Het pand kent een rijk verleden en is bijzonder ingericht met eeuwenoude en karakteristieke elementen. Elke etage heeft een eigen kleurthema en een aantal kamers hebben zelfs een spectaculair uitzicht op de Dom. Meer info en boeken.

  1. Hampton By Hilton Utrecht Centraal Station

Naast het winkelcentrum Hoog Catharijne, het Jaarbeurs-congrescentrum en op een steenworp van het TivoliVredenburg-concertgebouw vind je het Hampton By Hilton Utrecht Centraal Station. De hotelkamers zijn voorzien van een frisse en moderne uitstraling en bieden ruime kamers met een comfortabel bed. Begin ook elke dag met een warm ontbijt van Hampton. Meer info en boeken.

  1. Cozy Pillow

Boetiekhotel Cozy Pillows werfkelder is de meest unieke en bijzondere hotelkamer om te overnachten in hartje Utrecht. Onze kamer aan de werf is de perfecte plek om bij te komen en vanaf je eigen terrasje aan het water de stad te ervaren zoals ze echt is. De middeleeuwse werfkelder is volledig gerenoveerd tot luxe en moderne hotelkamer die haar charme heeft behouden door de unieke mix van kleuren, materialen en beleving. Meer info en boeken.

  1. B&B Logement Swaenenvecht

Deze unieke bed & breakfast Logement Swaenenvecht biedt kamers met een historisch decor. De B&B is gevestigd in een gebouw uit 1678 en heeft een ruim tuinterras aan de rivier de Vecht. Ideaal om even te ontspannen en tot rust te komen. Elke kamer heeft een houten vloer wat een gezellige en warme sfeer meegeeft. In de ochtend krijg je een heerlijk ontbijtbuffet om de dag mee te beginnen. Meer info en boeken.

  1. B&B Bij De Jongens

Het prachtige pand uit 1840 welke in zijn geheel is opgeknapt, doet dienst als Bed & Breakfast Bij De Jongens in het midden van de stad. Alle kamers van deze B&B zijn recent gerenoveerd, sfeervol ingericht en voorzien van een moderne badkamer. Op de begane grond bevindt zich onze vestiging van ‘Fresh food coffee café Anne&Max'. Meer info en boeken.

  1. Stayokay Utrecht Centrum

Liever lowbudget overnachten? Het Stayokay Hostel biedt aangename en comfortaccommodatie aan voor een redelijke prijs. Het hostel ligt in de binnenstad van Utrecht, op 900 meter van de Jaarsbeurs. Je kan kiezen om te overnachten in een privékamer of in een gedeelde slaapzaal. De omgeving is uitstekend voor het maken van gezellige fietstochten en huurfietsen zijn te verkrijgen in het hostel. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Utrecht met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Utrecht? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Download onze compleet uitgestippelde wandeling door Utrecht en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Utrecht stadswandeling

Gratis wandeling Utrecht downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?