7 x mooiste vakantieparken in Utrecht: Welk park kiezen? Alle info + foto's

7 x mooiste vakantieparken in Utrecht: Welk park kiezen? Alle info + foto's

10 februari 2023 in Utrecht0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 7 mooiste vakantieparken in Utrecht

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook Utrecht is een mooie bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 7 leukste en mooiste vakantieparken in Utrecht.

Overzicht mooiste vakantieparken Utrecht

  1. Landal Amerongse Berg

Kom helemaal tot rust in het Landal Amerongse Berg. Dit rustige, kleinschalige vakantiepark grenst direct aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is de ideale plek om even uit te waaien. Deze eeuwenoude bron van natuur en cultuur, midden in Nederland biedt tal van wandel- en fietsroutes, kastelen, prachtige bossen, zandverstuivingen, een kronkelende rivier of over een uitgestrekt heideveld.

Landal Amerongse Berg beschikt over comfortabele accommodaties met een privéterras waar je kan genieten van een goed boek en een glaasje wijn. Lekker dobberen in het overdekte zwembad en ontspannen in het Turks stoombad? Ook dat kan! Liever een dagje erop uit trekken? Huur een fiets bij de receptie en verken de omgeving op jouw tempo! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Landal Amerongse Berg


  1. Soof Heuvelrug

Midden op de Utrechtse Heuvelrug, tegenover het recreatiegebied Kwintelooijen, kan je overnachten bij Soof Heuvelrug (voorheen Boutiqueparc Soof). Dit vakantiepark is het duurzaamste park van Nederland en staat garant voor een unieke vakantiebeleving. Het kleinschalige prak beschikt over luxe eco-lodges met een eigentijdse inrichting en omgeven door prachtige natuur. Sommige lodges zijn gelegen aan het water of beschikken over een bubbelbad.

In de zomerperiode kan je lekker zonnebaden in je hangmat en nadien even afkoelen in zwembad De Lagoon. Ook aan de kinderen werd gedacht. Zij kunnen klimmen en klauteren in de klimrotsen, spelen in het waterspraypark, of meedoen aan het animatieprogramma. Liever de omgeving verkennen? Trek je wandelschoenen aan of pak je fiets en ga zelf op ontdekking. Na een actieve wandeling of fietstocht kan je bij Brasserie Soof genieten van een lekker hapje en drankje. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug

EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug bevindt zich middenin het Nationale Park De Utrechtse Heuvelrug, waar het zijn naam dan ook aan te danken heeft. Het vakantiepark beschikt over moderne bungalows aan een vijver of in een chalet, trekkershut en glampingtent.

Daarnaast biedt het park allerlei leuke voorzieningen. Zo is er een overdekt zwembad waar je enkele baantjes kan trekken, verschillende speeltuinen en sportvelden. Voor de kinderen is er ook animatie voorzien. Wil je liever het nationaal park verkennen? Dan kan je altijd een fiets huren bij de receptie. Na een leuke dag kan je nagenieten in de snackbar of het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

In het gezellige Utrechtse plaatsje Leersum ligt het autovrije Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Het vakantiepark is omringd door de groene bossen van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Vervelen zal je hier zeker niet. Het park beschikt over een binnen- en buitenzwembad, jeu de boules banen, bowlingbanen, een sportveld, speeltuinen en kinderanimatie tijdens schoolvakanties door Molly en Caatje, de mascottes van het vakantiepark.

Daarnaast ben je ook voorzien van alle gemakken zoals een supermarkt, fietsverhuur en internet. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Bonte Vlucht

Vakantiepark Bonte Vlucht is rustig gelegen in de bossen van het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Het vakantiepark biedt zowel vakantiehuizen als staanplaatsen voor de camper. Heb je geen camper? Dan kan je kiezen om te verblijven in een van de comfortabele chalets, appartementen en bungalows. Iedere accommodatie is voorzien van alle moderne gemakken en een gezellig terrasje met tuinmeubilair.

Ga lekker zwemmen in het verwarmde openluchtzwembad of daag elkaar uit voor een potje tennis op de all weather tennisbaan. Vanaf het park kan je mooie wandel- en fietstochten maken in de bosrijke omgeving. Ook het sfeervolle Wijk bij Duurstede en de Betuwe, die bereikbaar zijn via pontjes, liggen vlakbij. Meer info en boeken.

  1. RCN Vakantiepark het Grote Bos

RCN Vakantiepark het Grote Bos is een camping- en bungalowpark in de bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Het vakantiepark beschikt over gezellige vakantiewoningen geschikt voor twee tot zeven personen. Naast het formaat, variëren de huisjes ook in mogelijkheden, luxe en faciliteiten. Zo zijn er ook huisjes die beschikken over eigen sauna. Wil je misschien liever het echte kampeergevoel beleven, maar tegelijkertijd ook de luxe van een accommodatie? Dan kan je ook kiezen voor de sfeervolle safaritenten.

Er zijn diverse faciliteiten beschikbaar zoals een bowlingbaan, tennisbaan, een tafeltennistafel en een speelplaats voor de kinderen. Verder beschikt het park ook nog over een buitenzwembad, diverse restaurants, een supermarkt en een bar. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark De Thijmse Berg

In het hart van Rhenen, midden in de groene bossen ligt het veelzijdige vakantiepark De Thijmse Berg. Na een heerlijke nachtrust in je gezellig ingerichte chalet, geniet je van een kopje koffie met de zingende vogels op de achtergrond. Heerlijk wakker worden is dat. Na een lekker ontbijtje, kan je het vakantiepark verkennen. Neem een verfrissende duik in het verwarmde zwembad met peuterbad, sla een balletje op de tennisbaan en speel een matchke voetbal in de voetbalkooi. Daarnaast is er ook een animatieteam aanwezig zodat je kinderen zich geen seconde vervelen.

Ook in de nabije omgeving valt er van alles te zien en te beleven. Shopliefhebbers kunnen een dagje winkelen in Veenendaal of bezoek het Ouwehands Dierenpark met de kinderen. Sluit je dag af met een dinertje in het sfeervolle restaurant van het vakantiepark. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: ontdek de gezelligheid van Utrecht

Ben je benieuwd naar Utrecht? In onderstaand filmpje kan je alvast wat gezelligheid in de stad opsnuiven! Als je Utrecht zelf wilt ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Nederland.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Utrecht met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Utrecht? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Download onze compleet uitgestippelde wandeling door Utrecht en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Utrecht stadswandeling

Gratis reisgids Utrecht downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?