Waar Raften, Packraften of Kajakken in Slovenië?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar Raften, Packraften of Kajakken in Slovenië?

20 februari 2024 in Slovenië0 reacties

Waar Raften, Packraften of Kajakken in Slovenië: wat zijn de beste plekken

Op zoek naar een goede adrenalinekick tijdens je vakantie in Slovenië? Laat de drukte van de stad achter je en dompel jezelf onder in de wilde, ongerepte schoonheid van de Sloveense natuur tijdens een onvergetelijk raftingavontuur.

Ontdek in deze blogpost meer over de beste plekken om te raften in Slovenië.

Inhoud artikel

  1. Raften in Slovenië

Raften is een van de populairste watersporten die je kan ondernemen in Slovenië. Bovendien kan een namiddagje raften ook erg verfrissend zijn bij snikhete zomerdagen.

In Slovenië zijn er over het algemeen twee populaire rivieren waar je kan gaan raften; op de Soča-rivier en de krachtige Sava rivier. De stroomversnellingen van beide rivieren zijn erg sterk en de omgeving is werkelijk prachtig. In deze blogpost geven we al wat meer info over je raftingsavontuur in Slovenië.

  1. Rafting op de Soča-rivier

De Soča-rivier loopt van de Julische Alpen in het westen van Slovenië tot aan Nova Gorica waar de rivier Noord-Italië binnengaat en na 135 kilometer uitmondt in de Adriatische Zee. De vallei van Soča is één van de mooiste natuurgebieden van Slovenië. Het helderblauwe water vormt een mooi contrast met de groene natuur eromheen.

De Soča-rivier is vooral erg populair om te raften waarbij je de sterke stroomversnellingen van de rivier kan trotseren. De rivier kan ook verleiden tot een duik in het water maar met een temperatuur van slechts 15 graden is het water behoorlijk koud om in te zwemmen. Verder kan je er natuurlijk ook heel mooi wandelen en fietsen.

  • In Bovec zijn er een aantal bedrijven die wildwater rafting aanbieden. De rivier is op bepaalde plekken redelijk kalm waardoor ook gezinnen met (iets oudere) kinderen en mensen zonder raftervaring zich in een boot kunnen wagen.
  • Maar er zijn ook gedeeltes van de rivier waar zelfs de meest ervaren rafters een adrenalinestoot van zullen krijgen.

Raften is één van de populairste manieren om van de rivier te genieten, zowel voor de plaatselijke bevolking als de toeristen. Bovec Rafting Team (meer info) en Soča Rafting (meer info) zijn twee goed aangeschreven bedrijven die verschillende mogelijkheden aanbieden.

TIP: Boek hier je georganiseerde raftingsavontuur op de Soča-rivier.

  1. Raften in Bled op de Sava-rivier

Ben je op vakantie aan het meer van Bled? Ook dan kan je een onvergetelijk raftingsavontuur boeken. Raften op de Sava-rivier is een populaire activiteit in de regio, en het biedt een andere, maar even opwindende ervaring in vergelijking met het raften op de Soča-rivier.

De Sava-rivier stroomt door een ander deel van Slovenië en biedt over het algemeen milder raften in vergelijking met de Soča-rivier. Dit maakt het toegankelijker voor beginners en gezinnen. Er zijn verschillende raftingbedrijven in de buurt van het Meer van Bled die tochten op de Sava-rivier aanbieden, meestal met goed opgeleide gidsen en de benodigde uitrusting.

Het raften op de Sava-rivier biedt nog steeds een prachtige natuurlijke omgeving, met uitzicht op het omliggende platteland en de bergen. Het is een geweldige manier om plezier te hebben op het water terwijl je geniet van de mooie omgeving.

TIP: Boek hier je raftingservaring in Bled.

  1. Packraften in de Soča-vallei

Ooit al eens gehoord van packrafting? Een nieuwe trend waarbij men zowel gaat hiken als raften. Zelf hebben we al eens geproefd van een packraftingavontuur door de Biesbosch in Nederland, maar ook in het Triglav gebergte van Slovenië kan je deze nieuwe trend uitproberen.

Neem je lichtgewicht raft makkelijk mee in een rugzak, wandel langs dé highlights van het nationaal park en blaas je kayak op bij het meer van Bohinj en verken de Soca-vallei vanuit je kajak. Is er een mooie manier om de schoonheid van de vallei te ontdekken?

Boek hier je packraftingavontuur in Slovenië

  1. Wat is de beste periode om te raften in Slovenië?

Het raftingseizoen in Slovenië loopt meestal van het voorjaar tot het vroege najaar, afhankelijk van de rivier en de weersomstandigheden. De maanden mei tot september zijn over het algemeen de beste periode voor raften, wanneer de waterstanden ideaal zijn.

Als je de mogelijkheid hebt, kan je best je raftingavontuur op een zonnige dag plannen, zo kan je optimaal van het prachtige landschap genieten.

RONDREIS: Ontdek nog meer van Slovenië tijdens onze uitgestippelde rondreis door Slovenië.

  1. Tips voor je raftingavontuur in Slovenië

  • Vergeet je zwemkledij niet. Bij de meeste organisaties krijg je een wetsuit, zodat je het niet koud hebt.
  • Breng voor alle zekerheid ook extra, droge kleren mee.
  • Zorg ervoor dat je een raftingavontuur boekt die bij jouw vaardigheden past. Als beginneling kies je best voor een tocht met weinig stroomversnellingen. Ben je iets meer ervaren, dan kan je een uitdagende tocht boeken. Boek hier je raftingavontuur in Slovenië.
  • Raften kunnen kapseizen. Bereid je hier mentaal op voor, zodat je niet panikeert wanneer je in het water beland.
  • Ga je packraften, dan is ook nodig om goede wandelschoenen mee te nemen voor wandelingen, boek je packraftavontuur hier.
  • Vergeet natuurlijk niet te genieten van het uitzicht op de adembenemende natuur tijdens je raftingstocht.
  • Ontdek nog meer tijdens je vakantie met onze reisgids Slovenië.
  1. Filmpje: Raften op de Soča-rivier in Slovenië

Benieuwd naar wat je mag verwachten van een namiddagje raften in Slovenië? Bekijk alvast onderstaand filmpje en krijg een idee hoe het is om te raften op de Soča-rivier. Wil je graag zelf de stroomversnellingen van de Soča-rivier tegengaan? Dan zal je natuurlijk moeten afreizen naar Slovenië

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?