Origineel overnachten in Slovenië? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Origineel overnachten in Slovenië? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

22 juni 2023 in Slovenië1 reactie

Slovenië is een van de best bewaarde geheimen van Europa en zal je weten te verrassen met alle charme en schoonheid. Tijdens je verblijf aan Slovenië kan je ook origineel overnachten in unieke accommodaties. Zo kan je kiezen voor een leuke boomhut met zicht op een sprankelend meer als Bled, een klassieke bergchalet of een luxe glamping dat je verblijf in Slovenië buitengewoon gedenkwaardig zal maken.

In dit blogartikel lees je alvast wat meer over onze favoriete originele verblijven in Slovenië.

Inhoud artikel

  1. Beeland Skok

Slovenië is een van de groenste landen van Europa. Het is dan ook heerlijk om midden in de natuur te overnachten. De chalets van Beeland zijn hier een ideaal voorbeeld! De chalets zijn gevestigd in Mozirje en de unieke vormen, bij-huisjes. De ruime chalets zorgen voor een moderne maar toch elegante uitstraling.

De huisjes zijn gelegen dicht bij een skigebied en als je even wil ontspannen, kan dat in je eigen bubbelbad en sauna! Een bijzondere overnachting gegarandeerd. Meer info en boeken.

  1. Garden Village in Bled

Je kan ook kiezen voor te overnachten in het gezellige Garden Village in Bled. Het Garden Village Bled is een unieke accommodatie die gebouwd werd volgens een milieuvriendelijk ontwerp. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glampings of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou!

Verder geniet je in het gezellige restaurant waar een beekje doorheen stroomt, een strandbar in de schaduw van de bomen en zwembaden met een natuurlijke massagewaterval. Wat moet je nog meer hebben? Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

  1. Nebesa Chalets

De Nebesa Chalets zijn ruime chalets gelegen in Kobarid tegen de flank van de berg Kuk. Deze minimalistisch ingerichte chalets bieden heel wat ruimte maar vooral een prachtig uitzicht. Op het domein zijn er verder nog heel wat wellnessfaciliteiten te vinden. Zo staan er maar liefst drie sauna's ter beschikking van de gasten. Het is dus de ideale plaats om helemaal tot rust te komen in de natuur. Meer info en prijzen

  1. Chateau Ramšak: Vineyard glamping resort

In een van de mooiste en meest ongerepte delen van Slovenië, vind je het juweeltje Chateau Ramšak. Genesteld tussen meer dan vijftien hectare glooiende groene heuvels aan de eigen voortreffelijke wijngaarden, in het hart van de schilderachtige wijnstreek Stiermarken, is deze site de ideale locatie om origineel te overnachten! Een waar paradijs voor liefhebbers van natuur, luxe én wijn!

Chateau Ramšak, vineyard glamping resort ligt op 5 km van het winkelcentrum Europark Maribor, en biedt moderne accommodatie voorzien van alle nodige comfort. Na het verkennen van de omgeving kan je heerhlijk ontspannen op je privéterras of in een bubbelbad en geniet van het uitzicht én van de wijn. Meer info en boeken.

  1. Glamping Sun Valley Bioterme

Verblijf in het Glamping Sun Valley Bioterme, midden in de ongerepte natuur van Mala Nedelja en afgelegen van de dagelijkse drukte. Hier kan je volledig tot rust komen. Je kan kiezen om te overnachten in Glamping villa's of Glamping tenten.

De accommodaties zijn voorzien van parketvloeren, een volledig uitgeruste keuken, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met een douche. Je hebt ook een balkon met uitzicht op het buitenzwembad waar je een frisse duik kan nemen. 's Ochtends voorziet men in Glamping Sun Valley Bioterme een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Luxury glamping Chocolate village

Geniet van een onvergetelijk verblijf in Luxury glamping Chocolate village, een waar paradijs voor échte chocoladeliefhebbers! In deze village kan je overnachten in gezellige Forasterro huisjes tussen de heuvels aan de rivier, in de Criollo-huizen tussen boomtoppen welke een geweldig panoramisch uitzicht hebben of in de Trinitario-huizen aan het zwembad met het mooiste uitzicht op de rivier. Deze huizen hebben ook nog een eigen hot tub en open haard, gezellig! Aan jou de keuze.

Trakteer jezelf op de meest chocoladeachtige ervaring die je ooit zal meemaken en kom meer te weten over chocolade in de Chocolate Manufacture of geniet gewoon van een heerlijke chocolademassage. Meer info en boeken.

  1. Hostel Celica Art

Graag eens overnachten achter tralies? Dat kan! In Hostel Celica Art in de Sloveense hoofdstad Ljubljana kan je verblijven in een voormalige gevangenis. Het unieke designhostel in de autonome cultuurwijk Metelkova, biedt stijlvolle kamers aan die individueel ingericht zijn door verschillende lokale en internationale artiesten en weerspiegelen de geschiedenis van deze voormalige gevangenis. Leuk toch?

Na het maken van een daguitstapje kan je gezellig napraten in de gemeenschappelijke lounge, in het café of op het tuinterras. Je kan ook altijd fietsen huren die het hostel ter beschikking stelt. Meer info en boeken.

  1. Glamping Malerič

Ook deze bijzondere units van Glamping Malerič, zullen je een onvergetelijke nacht bezorgen. Wil je wel eens kamperen zonder dat je een tent moet opzetten? Verblijf dan in de glampinghuizen van Glamping Malerič. De units worden gekenmerkt door modern design, praktische bruikbaarheid en materialen van topkwaliteit!

Wil je graag even ontspannen? Maak dan zeker gebruik van de wellnessruimte met sauna en whirlpool of de natuurlijke zwemvijvers en zwembaden. Of ontdek de mooie groene omgeving met een fiets die je kan huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Chalet Apartments ALPIK

Of verblijf in de appartementen Alpik in het centrum van het Nationaal Park Triglav en op korte loopafstand van het meer van Bohinj. Een betere ligging kan je alvast niet hebben! Het biedt moderne appartementen in alpine stijl met een balkon of terras in een natuurlijke omgeving. Heerlijk wakker worden is het hier met het vogelgezang en het prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Langs het meer kan je ook verschillende activiteiten doen als wandelen, fietsen, kajakken, canyoning, klimmen, zwemmen, skiën, paardrijden, langlaufen.. het kan allemaal in deze idyllische omgeving. Meer info en boeken.

  1. Glamping Ribno

Glamping Ribno ligt in de omgeving van Bled (op zo'n 3 km van het eiland Bled). Deze prachtige accommodatie biedt je een eigen huisje/hutje met terras en er is ook een hot tub en sauna aanwezig. Elk huisje heeft een privé badkamer dat zich 50 meter verderop bevindt. 's Morgens kan je genieten van een uitgebreid ontbijt en er is tevens een restaurant waar je 's avonds een hapje kan eten.

Je bevindt in het midden van een prachtig stuk natuur, dus sta even stil bij het uitzicht en de rust dat je hier kan ervaren. Daarnaast vonden we ook de waarde van duurzaamheid een grote plus. Handig extraatje: er is gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. Meer info & prijzen.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 7 juni 2023 - Daan ten Bokkel Huinink

Super leuke en handige (digitale) gids. Met echt alles er op en eraan. Zeer uitgebreid. Erg handig en fijn. Een reisboek hoef je daarna niet meer te kopen. Een aanrader voor diegenen die naar Slovenië gaan

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?